Galéria optimistov na Trnavskom mýte

Galéria optimistov na Trnavskom mýte

Bratislava 24. jún 2013 – Podchod na bratislavskom Trnavskom mýte doslova ovládli optimisti. V dňoch 6. – 15. júna vďaka nápadu Nadácie Orange dostal frekventovaný podchod nový, ľudský a príjemný vzhľad. Hokejové motívy pripomínajúce svetový šampionát vystriedala jedinečná Galéria optimistov Nadácie Orange, ktorej cieľom je nielen skrášliť frekventované miesto, ale aj inšpirovať okoloidúcich k optimistickejšiemu pohľadu na svet.

 

 


Optimistický príbeh premeny podchodu na Trnavskom mýte sa začal už počas prvého Dňa optimizmu, 22. marca, ktorý vyhlásila Nadácia Orange. V tento deň sa rozhodlo vyše 300 ľudí, ktorí prechádzali bratislavským podchodom, prepožičať svoju tvár na dobrú vec. Vznikla jedinečná zbierka fotografií, ktorá na najbližšie obdobie spríjemní podchod na Trnavskom mýte. Samotnú revitalizáciu odštartovalo vyčistenie priestorov a opravy povrchu stien, na ktoré bola následne nainštalovaná galéria. Radosť a nadšenie z prebiehajúcej premeny podchodu nepokazila ani „práca" vandalov, ktorí hneď v prvý deň výlepu zničili jednu stenu.
„Nadácia Orange takto chcela aj v praxi ukázať, že niekedy stačí spojiť jednoduchý nápad s elánom a nadšením ľudí na to, aby sa podarila dobrá a užitočná vec. Výsledkom je viditeľná zmena bez veľkých finančných investícií, jej morálna hodnota je oveľa vyššia. Veľmi nás teší, že sa nám podarilo motivovať a nadchnúť aj viacerých partnerov, ktorí sa pri tomto projekte vzdali napríklad nároku na honorár," hovorí Andrea Gajdošová, špecialista na CSR a filantropiu v Orangei.
Nadácia Orange
Nadácia Orange tento rok vstúpila už do 15. roka svojho pôsobenia. Hlavnou myšlienkou jej činnosti je pomáhať meniť veci k lepšiemu a šíriť optimistický pohľad na svet. Deň svojho založenia, 22. marec, tento rok aj preto po prvýkrát vyhlásila symbolicky za Deň optimizmu a zároveň otvorila aj úplne nový Grantový program pre optimistov. Ten zaznamenal obrovský úspech, keď sa o podporu z neho uchádzalo spolu 636 aktívnych ľudí. Podmienky programu splnilo 476 žiadostí. Z nich Nadácia Orange podporila 87 užitočných nápadov v celkovej sume 15 000 eur, ktoré prispeli k zlepšeniu okolia a spríjemneniu života ľudí po celom Slovensku.