Občania sa môžu opäť uchádzať o dotáciu až do výšky 8 800€ na zateplenie rodinného domu

Ministerstvo dopravy a výstavby SR pre veľký záujem zo strany majiteľov rodinných domov dnes vyhlásilo ďalšiu, v poradí siedmu výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku na zateplenie starších rodinných domov. Žiadosti bude možné podávať elektronicky od 2. septembra 2020. Záujemcovia tak majú mesiac času na ich prípravu.

„Som veľmi rád, že občania majú záujem o naše dotácie či už na zateplenie starších domov, alebo na nové domy s takmer nulovou potrebou energie. Naším cieľom je pomôcť a motivovať občanov, aby takto zvyšovali kvalitu svojho bývania, šetrili náklady na energie a v konečnom dôsledku tak chránili životné prostredie,“ povedal minister Andrej Doležal.

Žiadosti o príspevok bude možné elektronicky podávať v termíne od 2. septembra 2020 o 8:00 hod. do 30. októbra 2020 alebo do naplnenia počtu 150 elektronicky zaevidovaných žiadostí o príspevok.

Podmienky poskytnutia príspevku sa nemenia. Záujemcovia môžu získať príspevok do výšky 8 800 eur na domy staršie ako 10 rokov. Všetky informácie a podmienky poskytnutia príspevku na zateplenie rodinného domu sú dostupné na novom webovom portáli www.byvajteusporne.sk.