SaS: Ľ. Blaha musí niesť zodpovednosť za svoje výroky

11.08.2020 12:37 | Tlačové správy | TS SaS

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) bude aj naďalej verejne poukazovať na politické zneužívanie symbolov totalitných strán a hnutí, ktoré sú zodpovedné za desiatky miliónov obetí. V reakcii na zastavenie trestného stíhania poslanca Smeru-SD Ľuboša Blahu, ktorý sa na sociálnej sieti chválil fotografiou červenej hviezdy s kosákom a kladivom, to uviedla strana SaS.

„Je absolútne nepochopiteľné, že polícia zastavila trestné stíhanie Ľuboša Blahu, ktorý dlhodobo otvorene propaguje komunizmus a jeho zločineckú ideológiu. Podpora a propagácia smerujúca k potlačeniu základných práv a slobôd je v zmysle Trestného zákona trestným činom. Som hlboko presvedčená, že človek, ako je Ľuboš Blaha musí niesť zodpovednosť za svoje výroky,“ uviedla predsedníčka Výboru EP pre zamestnanosť a sociálne veci Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá podala na Ľuboša Blahu trestné oznámenie minulý rok v decembri.

Podľa poslanca NR SR za SaS Ondreja Dostála je povinnosťou demokratických politikov a občianskej spoločnosti poukazovať na riziká, ktoré sa spájajú s presadzovaním podobných ideológií cez demagogickú, nenávistnú a populistickú politiku.

Rezník predal penzión TASR obvinenému z kauzy Dobytkár, podľa OĽaNO pod cenu

Verejnoprávna tlačová agentúra pod vedením Jaroslava Rezníka predala v roku 2016 účelové zariadenie vo Vysokých Tatrách.

Facebook spúšťa zoznamku, dostupná bude aj na Slovensku (VIDEO)

Spoločnosť Facebook spúšťa svoju už skôr avizovanú zoznamovaciu službu Facebook Dating.

Reportéri majú novú dvojicu moderátorov (VIDEO)

V stredu sme na Omediach.com informovali, že moderátorka RTVS Lucia Virostková sa rozhodla vzdať sa postu moderátorky relácie Reportéri.

Zuzana Čaputová: Žiadam zodpovedných o jasnú komunikáciu

Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes zverejnila na facebooku reakciu na aktuálnu situáciu a kde  upozorňuje, že v tejto napätej dobe potrebujeme všetci racionálne, zdôvodnené, vecné a predvídateľné kroky. Chce preto požiadať zodpovedných o jasnú komunikáciu, čo a kedy plánujú a za akých podmienok:

Kampaň nebuď pirát so Sajfom sa dostala medzi najlepšie kampane sveta (VIDEO)

Včera sa uskutočnilo udeľovanie cien Global SABRE Awards. Sošku získala aj kampaň zo Slovenska.

Moderátorka Reportérov odstúpila - v reakcii na stopku reportáže a zosadenie šéfky

Moderátorka RTVS Lucia Virostková sa rozhodla vzdať sa postu moderátorky relácie Reportéri.

Poznáme najlepšie slovenské pivá roka 2020 (ZOZNAM)

Výsledky 14. ročníka anonymnej degustačnej súťaže Slovenskej pivnej korunky sú známe.

Trump predčasne ukončil rozhovor, moderátorke sa vyhráža odvetou (VIDEO)

Kvôli nespokojnosti s moderátorkou ukončil americký prezident Donald Trump v utorok večer miestneho času predčasne rozhovor v televízii CBS. Následne pohrozil jeho predčasným zverejnením a novinárke obľúbeného programu sľúbil odvetu.

Regulácia umelej inteligencie: Parlament pripravuje prvé pravidlá na úrovni EÚ

Poslanci EP v utorok predložili návrh na reguláciu umelej inteligencie v EÚ, ktorého cieľom je podporiť inovácie, etické normy a dôveru v technológie.

Novinárske organizácie napísali novému majiteľovi Markízy otvorený list

Niekoľko novinárskych organizácií, medzi nimi Medzinárodný tlačový inštitút (IPI) alebo Reportéri bez hraníc (RSF), sa obrátilo na Petra Kellnera, aby sa verejne zaviazal dodržiavať slobodu slova a redakčnú nezávislosť bez ohľadu na politické alebo finančné tlaky.