Verejnoprávna RTVS cez víkend jednotkou na trhu

Vysielanie verejnoprávnej Jednotky uplynulý víkend lámalo rekordy. Trend dlhodobého zvyšovania sledovanosti vyvrcholil v piatkom prime time, kedy sa RTVS stala lídrom na trhu.

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) s veľkým úspechom ukončila prvú sériu zábavnej súťaže Milujem Slovensko, veľký ohlas u divákov tiež zaznamenala premiéra výnimočného koprodukčného projektu, dokudrámy Cyril a Metod - Apoštoli Slovanov.

Vysielanie poslednej časti prvej série zábavnej šou Milujem Slovensko v piatok 5. júla 2013 vynieslo Jednotku na prvé miesto sledovanosti na trhu. Tento program sa stal s podielom 22-percent a s vyše 372-tisíc divákmi suverénne najsledovanejším programom v prime time od 20:00 a RTVS predbehla aj konkurenčné televízne stanice. Ako povedal riaditeľ Sekcie programu RTVS Tibor Búza, posledná časť šou Milujem Slovensko dosiahla v piatok divácky rekord a v prime time sa stala absolútnou jednotkou trhu. „Sme presvedčení, že priniesť tento formát na obrazovky Jednotky bolo správne rozhodnutie - diváci si tento program obľúbili a aj preto budeme v septembri pokračovať druhou sériou."

V sobotu 6. júla 2013 zas v prime time sledovalo Jednotku takmer 200-tisíc divákov, k televíznym obrazovkám ich prilákala dokudráma Cyril a Metod – Apoštoli Slovanov.