SaS: Smer a Peter Pellegrini nesú zodpovednosť za nekalé praktiky Ľ. Makóa

21.09.2020 12:06 | Tlačové správy |

Strana Smer-SD spolu s odídencami okolo Petra Pellegriniho nesú podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) jednoznačnú zodpovednosť za nekalé praktiky zadržaného exriaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa.

„Už po nástupe Ladislava Kamenického do funkcie ministra financií, sme vyzývali, aby bol Ľudovít Makó zbavený svojej funkcie. Avšak opak bol pravdou, Ľudovít Makó sa stal chránencom Smeru a aj Petra Pellegriniho, ktorý si teraz ako Pilát umýva ruky. Bolo až absurdné, ako sa na začiatku tohto roka postavil prokurátor k mojim zisteniam v prípade krátenia daní stavebnou firmou Dúha. Namiesto toho, aby sa s tým vysporiadali orgány činné v trestnom konaní, tak prišlo k vydieraniu. Som preto rada, že až teraz, keď má polícia končene voľné ruky, pomohlo aj moje trestné oznámenie k zadržaniu a vzatiu do väzby tohto pochybného človeka. Je však na predstaviteľoch Smeru a novovzniknutého Hlasu, aby priznali svoje pochybenie a uviedli dôvody, prečo bol pre nich Ľudovít Makó taký dôležitý,“ uviedla predsedníčka Výboru EP pre zamestnanosť a sociálne veci Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Šéfredaktor Denníka N zverejnil ospravedlnenie prezidentke, premiérovi aj čitateľom

Denník N a šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný zverejnili ospravedlnenie.

Čaputová a Matovič si cez facebook posielajú odkazy

To, že vláda chce plošne testovať na koronavírus celú populáciu pomocou armády, sa prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá je veliteľkou Ozbrojených síl SR, dozvedela až z médií.

RTVS mení program, odvysiela mimoriadnu reláciu (VIDEO)

RTVS v súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou na Slovensku odvysiela dnes o 20.30 na Jednotke špeciálnu spravodajskú reláciu Druhá vlna venovanú zdravotníctvu.

Alarmujúci prieskum: Až 31% učiteľov II. stupňa ZŠ si myslí, že očkovanie proti korone je prípravou na čipovanie ľudí

Hoci odborníkmi overená očkovacia látka ešte nie je na trhu, hoaxoch o očkovaní, pôvode či existencii koronavírusu je neúrekom a to žiaľ, aj medzi ľuľmi, u ktorých sa predpokladá istá úroveň poznania a kritického myslenia.

Asistent poslanca Žigu kritizuje správanie premiéra v zákulisí diskusie na Markíze

V nedeľu bol hosťom televíznej diskusie Na telo aj premiér Igor Matovič.

Dezinfo scéna zneužila fotku z protestov Za slušné Slovensko

V sobotu bol v Bratislave nepovoleného protest, počas ktorého fanúšikovia Ultras Slovan a prívrženci Kotlebovcov pred Úradom vlády skandovali hanlivé heslá a vzduchom lietali dymovnice, kamene aj dlažobné kocky a zasahovali policajní ťažkoodenci.

Tip ako ušetriť: 4ka odmení zákazníkov za platbu kartou

Ak sa zákazník rozhodne platiť za svoj paušál SLOBODA ∞+ automatickou platbou zo svojej karty, dostane ho každý mesiac len za 20 eur, namiesto pôvodných 22.

V Plus 7 dní skončila redaktorka Nina Košecká

V Plus 7 dní skončila redaktorka Nina Košecká. O svojom odchode informovala statusom na facebooku.

Poslanec Čekovský podal trestné oznámenie pre podozrenie z prelievania štátnych peňazí z TASR do súkromných rúk

Poslanec NR SR Kristián Čekovský (OĽANO) dnes na Generálnu prokuratúru doručil trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za činnosť vo verejnoprávnej TASR a spriaznených spoločnostiach od roku 2013, keď bol šéfom TASR terajší riaditeĽ RTVS Jaroslav Rezník, až doteraz.

V Prahe a Brne začne vychádzať bezplatný týždenník Náš region

V Praze a v Brně začnou od příštího týdne vycházet lokální mutace bezplatného týdeníku Náš region. Předpokládá se náklad kolem 150.000 kusů. Oznámilo to dnes vydavatelství A 11.