Azet.sk je naďalej webovou jednotkou!

Aj v júni Azet.sk obhájil pozíciu trhového lídra vo všetkých podstatných parametroch. Konkurencia si návštevnosť zabezpečuje „nabaľovaním projektov" pod jednu doménu, aby s ním mohla súperiť.

Výsledky oficiálneho slovenského auditu návštevnosti webov AIMmonitor potvrdili vedúcu pozíciu Azet.sk vo webovom segmente. Weby aj po odpočítaní prekryvou navštívi 2,87 milióna unikátnych návštevníkov mesačne, čo je o viac ako 350 tisíc návštevníkov viac než číslo najbližšieho konkurenta:

Počet unikátnych návštevníkov (používateľov – RU) jednotlivých prevádzkovateľov za 6/2013, zdroj: AIMmonitor

Azet.sk víťazí ako poskytovateľ aj v počte zobrazených stránok (3x viac než u najbližšej konkurencie) či strávenom čase:

Samotná doména Azet.sk skončila s počtom 2,176 milióna unikátnych návštevníkov na druhom mieste. Ide ale len o jednu skupinu projektov prevádzkovateľa – mnohé ďalšie majú vlastné, samostatné adresy.

„V Azete sa dlhodobo snažíme nehrať hru 'zabaľ všetko pod jednu doménu', a preto produkty umiestňujeme na samostatné domény, čo sa nezapočítava do rebríčka doméne Azet.sk," popisuje vzniknuté rozdiely riaditeľ Azet.sk Milan Dubec. Vlastnú adresu má napríklad spravodajský server Aktuality.sk, portály Bazár.sk a Autobazár.sk a viacero webových magazínov a služieb.

„Pre porovnanie výkonu jednotlivých firiem slúži rebríček prevádzkovateľov. V rebríčku domén sú zlúčené rôzne nesúvisiace produkty – neodráža tak ani návštevnosť služieb ani výkon jednotlivých prevádzkovateľov ," myslí si o štatistike M. Dubec.

„Ak sa v Azet.sk rozhodneme, preskupíme si webové portfólio a budeme naďalej jednotkou aj v rebríčku domén. Nie je nič jednoduchšie znovu získať pozíciu jednotky aj v tomto nezrozumiteľnom rebríčku. Otázkou je, či je to dobré pre používateľov, ktorí sú pre nás na prvom mieste. " dodáva Milan Dubec.