Polícia: Pokuty za nedodržiavanie opatrení

14.10.2020 16:37 | Tlačové správy |

Policajti odhalili takmer 4 tisíc priestupkov v súvislosti s pandémiou.

Najnovšie štatistiky sú dôkazom toho, že kontroly zo strany polície sú mimoriadne dôležité a potrebné, zvlášť v dnešných dňoch, keď epidemiologická situácia nie je vôbec priaznivá. V súvislosti s pandémiou policajti vykonali viac ako 13 tisíc kontrol, pričom najväčšie nedostatky zistili pri nedodržiavaní nosenia rúška a povinnej karantény.

Od marca polícia urobila 4 tisíc kontrol zameraných na dodržiavanie karantény. Porušenie odhalila v 1 560-tich prípadoch. Išlo najmä o situácie, keď sa osoby nezdržiavali na určenom mieste a aj napriek povinnej karanténe sa pohybovali na verejnosti a tak ohrozovali svoje okolie.
Policajti riešili aj ďalšie prípady. Skontrolovali viac ako 3 900 osôb pri povinnosti nosenia rúška. Porušenie zistili vo viac ako dvoch tisíckach prípadov.

V predchádzajúcich mesiacoch mala polícia plné ruky práce aj pri kontrolách prevádzok, ktoré museli mať zatvorené na základne rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva. Porušenie zákona zistila v takmer 400 prípadoch.

„Prioritou vlády a aj mojou prioritou, ako ministra vnútra, je v čo najväčšej miere minimalizovať riziko prenosu tohto nebezpečného vírusu. Preto oceňujem prácu polície, ktorá pokutuje nezodpovedných občanov, ktorí odmietajú nosiť rúško, a tým ohrozujú svoje okolie. Za povinnosť porušenia nosenia rúška zaplatilo 672 osôb pokutu priamo na mieste. V blokovom konaní nezaplatenom priamo na mieste bolo udelených takmer 1400 pokút,“ uviedol minister vnútra Roman Mikulec.

Šéfredaktor Denníka N zverejnil ospravedlnenie prezidentke, premiérovi aj čitateľom

Denník N a šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný zverejnili ospravedlnenie.

Čaputová a Matovič si cez facebook posielajú odkazy

To, že vláda chce plošne testovať na koronavírus celú populáciu pomocou armády, sa prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá je veliteľkou Ozbrojených síl SR, dozvedela až z médií.

RTVS mení program, odvysiela mimoriadnu reláciu (VIDEO)

RTVS v súvislosti s aktuálnou pandemickou situáciou na Slovensku odvysiela dnes o 20.30 na Jednotke špeciálnu spravodajskú reláciu Druhá vlna venovanú zdravotníctvu.

Alarmujúci prieskum: Až 31% učiteľov II. stupňa ZŠ si myslí, že očkovanie proti korone je prípravou na čipovanie ľudí

Hoci odborníkmi overená očkovacia látka ešte nie je na trhu, hoaxoch o očkovaní, pôvode či existencii koronavírusu je neúrekom a to žiaľ, aj medzi ľuľmi, u ktorých sa predpokladá istá úroveň poznania a kritického myslenia.

Asistent poslanca Žigu kritizuje správanie premiéra v zákulisí diskusie na Markíze

V nedeľu bol hosťom televíznej diskusie Na telo aj premiér Igor Matovič.

Dezinfo scéna zneužila fotku z protestov Za slušné Slovensko

V sobotu bol v Bratislave nepovoleného protest, počas ktorého fanúšikovia Ultras Slovan a prívrženci Kotlebovcov pred Úradom vlády skandovali hanlivé heslá a vzduchom lietali dymovnice, kamene aj dlažobné kocky a zasahovali policajní ťažkoodenci.

Tip ako ušetriť: 4ka odmení zákazníkov za platbu kartou

Ak sa zákazník rozhodne platiť za svoj paušál SLOBODA ∞+ automatickou platbou zo svojej karty, dostane ho každý mesiac len za 20 eur, namiesto pôvodných 22.

V Plus 7 dní skončila redaktorka Nina Košecká

V Plus 7 dní skončila redaktorka Nina Košecká. O svojom odchode informovala statusom na facebooku.

Poslanec Čekovský podal trestné oznámenie pre podozrenie z prelievania štátnych peňazí z TASR do súkromných rúk

Poslanec NR SR Kristián Čekovský (OĽANO) dnes na Generálnu prokuratúru doručil trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za činnosť vo verejnoprávnej TASR a spriaznených spoločnostiach od roku 2013, keď bol šéfom TASR terajší riaditeĽ RTVS Jaroslav Rezník, až doteraz.

V Prahe a Brne začne vychádzať bezplatný týždenník Náš region

V Praze a v Brně začnou od příštího týdne vycházet lokální mutace bezplatného týdeníku Náš region. Předpokládá se náklad kolem 150.000 kusů. Oznámilo to dnes vydavatelství A 11.