Ficov „vykosťovač spravodlivosti" Dušan Kováčik skončil vo väzbe

Šéf špeciálnej prokuratúry, ktorý mal z titulu svojej funkcie bojovať proti najzávažnejším formám kriminality, sedí vo väzbe s obvineniami zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny, z korupcie a vynášania utajovaných skutočností mafii.

 

„Robert Fico a Peter Pellegrini tolerovaním tohto človeka v kľúčovej funkcii spravili zo Slovenska raj mafie. Niečo takéto je snáď možné len v krajinách tretieho sveta," hovorí predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. „Možno sa ešte dočkáme toho, že mu Fico poďakuje za "dobre odvedenú prácu", ako jeho straníckej kolegyni Monike Jankovskej, ktorá je podozrivá z toho, že bola jednou z ústredných postáv justičnej mafie na Slovensku,“ vyhlásil predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa.

„Dlhodobo sme vedeli, že Kováčik je chránencom Roberta Fica a Petra Pellegriniho, ktorého úlohou bolo prikrývať závažné kauzy ekonomickej kriminality. Nič nás však nemohlo pripraviť na to, že tento človek je podozrivý aj z toho, že mal mariť vyšetrovanie prípravy vraždy elitného policajta," dodal Juraj Krúpa.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš: „Fakt, že tento zametač Ficových a Pellegriniho káuz podal jedinú obžalobu v 62 prípadoch, ktoré dozoroval, sa na pozadí nových šokujúcich zistení javí ako úplne malicherný. Rešpektujeme prezumpciu neviny, avšak medializované zistenia sú tak závažné, že otriasajú samotnými základmi právneho štátu. A ja sa pýtam, akú motiváciu má Robert Fico, aby verejne Kováčika obhajoval aj v čase, kedy sedí vo väzbe s vážnymi obvineniami na krku? Je pokojne možné, že dôvodom je strach, aby sa jeho špeciálnemu prokurátorovi nerozviazal jazyk."

Práve kvôli katastrofálnemu stavu prokuratúry sme presadili jej hĺbkovú reformu a otvorenosť.

„Krok po kroku tak dôsledne plníme náš politický program nastolenia práva a spravodlivosti na Slovensku. Orgánom činným v trestnom konaní garantujeme absolútnu slobodu a nezávislosť. Držíme im palce a veríme, že občania Slovenska začnú zodpovedným štátnym inštitúciám dôverovať," konštatoval Michal Šipoš.