Stanica PLUS dosiahla rekord v sledovanosti

Stanica PLUS dosahuje počas leta nadpriemernú sledovanosť, včera dokonca dosiahla divácky najsilnejšiu stredu vo svojej histórii.

Rekordnú sledovanosť včera dosiahla stanica PLUS, keď mala najvyšší stredajší celodenný podiel v doterajšej histórii a to 7,2%. S výrazným odstupom tak predstihla verejnoprávnu Jednotku RTVS aj stanicu Doma. PLUSke sa darilo aj v prime time, kde dosiahla podiel 6,8% a rovnako tak bola treťou najsledovanejšou stanicou na trhu.

Najsledovanejšou reláciou na PLUS-ke bol v stredu seriál Kosti, ktorý dosiahol podiely 8,0% a 12,6% a zaradil sa medzi najsledovanejšie nespravodajské programy dňa spomedzi ponuky všetkých televízií. Darilo sa aj nasledujúcemu seriálu Mafstory, ktorý dosiahol podiely 12,1% a 13,4% a v sledovanosti dokonca atakoval pozíciu dvojky na trhu hneď za ponukou v tej dobe trhového lídra TV JOJ.

PLUS-ke sa darí dlhodobo. Počas leta patria k najsledovanejším reláciám aj pôvodné seriály Kutyil s.r.o. po 17.00 hod. (včera 6,9%) a Profesionáli po 19.00 hod. (včera 5,4%). Veľmi silné je predpoludnie s kultovými animovanými seriálmi Simpsonovci a Futurama, ktoré obsadzujú približne 10% trhu, pričom u mladých mužov do 24 rokov atakujú pozície jednotky na trhu s podielmi okolo 30%.