SaS: Jednoznačne podporujeme sprísnenie opatrení

Predstavitelia strany Sloboda a Solidarita (SaS) jednoznačne podporujú sprísnenie opatrení, pretože situácia je momentálne neudržateľná a hrozí, že nastane kolaps nemocníc.

 

„Ak by sme postupovali na základe pravidiel, ktoré sme predstavili už v novembri, tak by sme automaticky prešli do čierneho pásma, ktoré by znamenalo zákaz vychádzania okrem šiestich výnimiek. Takže by to znamenalo, že by boli zakázané omše, pričom by boli dovolené len pohreby pre maximálne 6 ľudí. Rovnako by to znamenalo aj obmedzenie v ubytovacích zariadeniach,“ uviedla predsedníčka zdravotníckeho výboru Janka Bittó Cigániková.

Prísnejšie opatrenia, ktoré v sebe nesú odvahu postupovať podľa jednoznačného plánu a bez výnimiek prijať aj nepopulárne opatrenia, ako je aj zatvorenie lyžiarskych stredísk, sú podľa SaS správnou cestou, ktoré nám pomôžu prekonať momentálne najťažšie obdobie spojené s koronavírusom. Ďalším riešením je využiť doteraz existujúce reprofilizované lôžka v nemocniciach či vybudovať urýchlene poľnú nemocnicu.

„SaS je ako vždy konzistentná a hovorí stále to isté - kde je horšie sprísňovať, kde je lepšie povoľovať. Bohužiaľ, keďže sa doteraz neprijali regionálne opatrenia, ako sme žiadali, horšie už je na celom Slovensku. Apelujeme preto opätovne na zodpovednosť občanov s prosbou o zdržanlivosť pri dnešných oslavách a dodržiavanie opatrení,“ doplnil predseda SaS Richard Sulík.