Svet v obrazoch ponúkne tipy na výlety do Maďarska a Rakúska

Svet v obrazoch ponúkne tipy na výlety do Maďarska a Rakúska Foto: RTVS

Štáb relácie Svet v obrazoch vyrazil do sveta. Počas leta nakrúca na najzaujímavejších miestach za našimi hranicami. Ponúka destinácie, ktoré sú vhodné ako tipy pre našich divákov na prázdninové cesty a výlety.

 

 

"Máme za sebou dobrodružné nakrúcanie relácie priamo na bojisku medzi rímskymi legionármi v Carnuntume (Rakúsko), sprostredkovali sme divákom barokovú atmosféru kráľovského sídla v Schlosshofe (Rakúsko) a objavili sme zázračný svet lužného lesa v Orth and der Donau (Rakúsko)," pochválil sa štáb relácie.

Levanduľové polia v Maďarsku    Foto: RTVS

Najnovšie je na túto nedeľu 4.8. pripravené špeciálne vysielanie z levanduľových polí v maďarskej Pannonhalme. Necelých 100 km od hraníc turisti objavia iný svet - na hore sv. Martina stojí 1000 ročný kláštor, v ktorom mnísi tam od nepamäti pestovali liečivé byliny. Záhrada a levanduľové polia sú otvorené pre verejnosť, turisti môžu nahliadnuť do manufaktúry, dielní, alebo ochutnať výnimočné levanduľové špeciality v reštaurácii, ktorá rovnako patrí opátstvu.

"Do budúcnosti plánujeme s kamerou vyliezť na ľadovec Dachstein, kde je novootvorená unikátna vyhliadka - sklenený most nad horskými štítmi a priepasťou, pozrieme sa do Českého Krumlova, ktorého centrum je na zozname UNESCO a tiež do Olomouca, ktorý odporúča stránka Tripadvisor ako jednu z top destinácií," sľubujú tvorcovia.