Slovak Telekom s výnosmi takmer 400 miliónov eur za prvý polrok: ICT a digitálna TV posilňujú svoju pozíciu

„Po dobrom štarte do náročného roka sme zaznamenali silný druhý kvartál, kedy naše výnosy medziročne dosiahli minimálny pokles – menej ako jedno percento. Výbornú kondíciu v jarnom štvrťroku možno pripísať dvom oblastiam: ICT, kde sme pridali ďalších zákazníkov do našej služby TelekomCloud, a taktiež oblasti digitálnej televízie, ktorá rastie v dvoch líniách. Na fixnej sieti stúpol počet zákazníkov o viac ako 10 percent a mobilná TV rastie cez našu aplikáciu Magio TV Go.

Segment digitálnej televízie plánujeme posilniť aj v budúcnosti po schválení oznámenej akvizície DIGI Slovakia. V najbližších mesiacoch očakávame aj dosiahnutie míľnika 500 tisíc prístupov na našich pevných sieťach, čo svedčí o ich dobrej pozícii na poli slovenského broadbandu," uviedol Miroslav Majoroš, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Slovak Telekom.

Magio TV pokračuje v dvojcifernom raste
Oblasť fixnej siete zaznamenala dva pozitívne ukazovatele. Medziročne sa zvýšil počet širokopásmových prístupov o 5,5% a k 30. júnu 2013 dosahuje 496 tisíc. Spoločnosť očakáva prekročenie polmiliónovej hranice v druhom polroku, čo bude potvrdením dlhodobej stratégie rozvoja ADSL siete, ktorá bola tento rok i vlani posilnená zvýšením prenosových rýchlostí.

Za prvý polrok sa zvýšil aj počet zákazníkov digitálnej televízie – čistý prírastok 9 tisíc zákazníkov za 6 mesiacov roka 2013 i medziročný prírastok 20 tisíc zákazníkov potvrdzujú silnú pozíciu Magio TV. Slovak Telekom rozšíril TV portfólio a uviedol variant Magio TV Najviac s viac ako 160 TV kanálmi.

Magio TV dosahuje čoraz lepšie výsledky aj vďaka aplikácii Magio TV Go s možnosťou sledovania TV na smartfóne, tablete i počítači a využívania funkcie Archívu či pozerania programu striedavo na TV a mobilnom zariadení.

Rast ICT a služby TelekomCloud
Za prvý polrok 2013 dosahuje Slovak Telekom veľmi dobré výsledky aj v ICT oblasti. Množstvo priaznivých ohlasov získava služba TelekomCloud, ktorú využívajú veľké firmy i menšie spoločnosti.

3G pre 80% populácie
S postupným rastom využívania mobilného internetu i dát v portfóliu Happy, Biznis Star či na Easy kartách pokračuje Slovak Telekom aj v rozširovaní pokrytia 3G sieťou. K 30.6.2013 bola 3G sieť k dispozícii už pre 80 percent populácie Slovenska.

Výsledky dcérskych spoločností
Dcérske spoločnosti dosiahli dobré výsledky i medziročný rast výnosov.

Výnosy Zoznam a Zoznam Mobile stúpli na 2,92 milióna eur, medziročne stúpli o 4%. Spoločnosť PosAm dosiahla za prvý polrok výnosy na úrovni 11,7 milióna eur.