OĽANO: Vyhlásenie na lživé tvrdenia predstaviteľov strany Hlas

Tlačová beseda stran Hlas a reakcia OĽANO:

Hnutie OĽANO nepripravilo slovenských poľnohospodárov ani o jedno euro. Naopak, o milióny eur pripravili slovenských poľnohospodárov vlády Smeru, ako o tom svedčí odkrývanie rozsiahlej korupcie a výpalníctva na Pôdohospodárskej platobnej agentúre v predchádzajúcich obdobiach. Podozrenia z rozsiahleho zneužívania európskych peňazí za čias Pellegriniho a Fica viedli k tomu, že nám hrozí odňatie akreditácie pre Pôdohospodársku platobnú agentúru, čím by sa výrazne sťažil prístup slovenským poľnohospodárom a potravinárom k dotáciám. Navyše nám Európska komisia pre odhalené podozrenia kráti poskytované dotácie o jednu štvrtinu a tieto peniaze musia poľnohospodárom doplácať všetci občania Slovenska zo štátneho rozpočtu. Minister Vlčan intenzívne pracuje na tom, aby splnil podmienky zo strany EÚ a zachránil peniaze pre slovenských pôdohospodárov, potravinárov a pre rozvoj vidieka. Bezodkladne po udelení trvalej akreditácie budú na podporu slovenských potravinárov vypísané výzvy vo výške 170 miliónov eur.