SaS: Pellegrini by mal na výbore vysvetliť netransparentné financovanie športu

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je pobúrená závermi Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ), ktorý konštatoval, že peniaze na podporu športu boli počas vlády Petra Pellegriniho prideľované netransparentne.

„Je vizitkou vlády Petra Pellegriniho, ako netransparentne a neprehľadne nakladal s verejnými financiami. Bývalý predseda vlády tak rozdával peniaze na šport bez akýchkoľvek pravidiel a kritérií, pričom je podľa správy NKÚ zrejmé, že sa tak dialo v rozpore so základnými princípmi otvoreného vládnutia. Na školskom výbore nás detailnejšie so závermi NKÚ oboznámi jej predseda Karol Mitrík. Považujem však za dôležité, aby bol následne na mimoriadne rokovanie výboru pozvaný aj expremiér Peter Pellegrini, ktorý by musel poslancom zodpovedať všetky otázky ohľadne podozrení, na ktoré upozornil NKÚ,“ uviedol podpredseda Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport a poslanec NR SR za SaS Radovan Sloboda.