Ringier Axel Springer sa pridal k Wooky

01.09.2013 22:13 | Tlačové správy | ibux.sk

Obľúbenosť e-kníh evidentne rastie. Vie to aj mediálny vydavateľský dom Ringier Axel Springer, ktorý pred pár dňami spustil e-shop s elektronickými knihami Klobook na platforme Wooky.

Tá má najširšiu ponuku na Slovensku – vyše 7000 e-kníh, viac ako stovku e-časopisov a e-novín, tri aplikácie a o pár dní pribudnú aj audioknihy.

Prostredníctvom bezplatnej aplikácie Wooky môžu záujemcovia čítať e-knihy vo svojich telefónoch, tabletoch alebo v počítači. Aplikácia je dostupná zadarmo na všetky bežné operačné systémy (iOS aj Android, zvažuje sa podpora systému Windows Phone). Navyše prvá česko-slovenská softvérová čítačka sa dočkala úplne novej verzie s mnohými vylepšeniami a funkcionalitami. „Verzia 3.0 je stabilnejšia ako predchádzajúca verzia," priznáva online manažér portálu www.ibux.sk Milan Buno.
Wooky 3.0 prináša aj mnohé nové funkcionality a vylepšenia. Napríklad pri zobrazení náhľadov a obsahu; rôzne typy zoradení, užívateľ si môže zmeniť pozadie čítanej stránky, veľkosť textu, štýl písma, medzery medzi riadkami, aj vzdialenosť od okrajov, takže čítanie na novej verzii je naozaj pohodlné. Do čítanej knihy si viete vložiť záložku a pribudne možnosť vkladať poznámky, farebne si označovať vybraný text, preposielať vybrané pasáže ap.
Užitočný je systém notifikácií, ktoré upozornia na novú knihu alebo časopis, dostupný na stiahnutie. V systéme si možno nastaviť automatické sťahovanie, len čo vyjde nové číslo časopisu, ktorý ste si predplatili, prípadne môžete čítačke povoliť sťahovanie len prostredníctvom wi-fi, čím predídete nechcenému sťahovaniu dát.
Čoraz obľúbenejšia je Wooky peňaženka, do ktorej si dobijete kredit a potom pri nákupoch sa z neho sťahuje daná suma, tvrdí M.Buno. A tiež je tu možnosť preposlať si mnohé knihy z platformy Wooky do Kindlu. Stačí si prepojiť svoj Kindle s Wooky čítačkou cez e-mailovú adresu a potom pri sťahovaní zakliknúť možnosť Zaslať do Kindle čítačky.

Za hackerstvo a za klamstvá o teroristoch hrozia mužovi štyri roky väzenia

Muž čelí obžalobe zo šírenia poplašnej správy spočívajúcej v tom, že v Česku zaútočia teroristi.

Chcete si požičať kolobežku, bicykel alebo zavolať si taxík cez mobilnú aplikáciu? Tieto tipy pomôžu mať peniaze v bezpečí

Objednať si odvoz, prípadne požičať si bicykel alebo kolobežku je bežné v zahraničí, ako aj na Slovensku. Tieto nové formy prepravy využívame počas dňa, ale napríklad aj na dovolenke v cudzine.

Rektor navrhol, aby vysoké školy kúpili denník Lidové noviny

Rektor Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze Vojtěch Petráček navrhl, aby se vysoké školy složily a koupily Lidové noviny ze skupiny Mafra, která patří Agrofertu.

Kaczyński obvinil zahraničné médiá, že sa miešajú do volieb

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyński obvinil zahraničné médiá z toho, že sa pred nadchádzajúcim druhým kolom hlasovania o budúcom poľskom prezidentovi miešajú do volieb.

Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu

Od júla 2020 nastáva zmena v top manažmente spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Domček deduška Večerníčka zrekonštruujú a premiestnia (VIDEO)

Očakávaná obnova a rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky známeho domčeka deduška Večerníčka sa začala 6. júla 2020.

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku. Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat (VIDEO)

O2 sa rozhodlo radikálne zmeniť zážitok, s akým sa zákazník najčastejšie stretáva pri volaní na zákaznícke linky. Preto v týchto dňoch pristúpilo k vypnutiu prednahratých hlášok, ktoré slúžili na navigovanie zákazníka a prináša priame spojenie so zamestnancom zákazníckej linky  už od začiatku hovoru. Zákazník tak po novom nebude musieť počúvať vopred nahraté dlhé zoznamy možností ani zadávať žiadne čísla v menu, ale hneď po vytočení čísla 949 je privítaný a spojený s najbližším voľným asistentom.

Začal proces, v ktorom herec Depp žaluje bulvárny denník

S čiernou šatkou zakrývajúcou ústa a nos dnes prišiel na súd v Londýne hrdina Pirátov z Karibiku a hollywoodsky herec Johnny Depp.

VÚB banka má novú kampaň s Petrou Polnišovou aj Evou Večerovou (VIDEO)

VÚB banka začiatkom júla spustila novú kampaň s názvom „Čo je v rodine to sa počíta“, ktorá sa odohráva v prostredí rodiny a susedov.

EÚ musí bojovať s nenávisťou na internete spoločne, povedala podpredsedníčka EK

Európska únia potrebuje záväzné spoločné pravidlá, ktoré by prinútili internetové sociálne siete aktívne bojovať proti nenávistným prejavom a zároveň rešpektovať slobodu prejavu.