Rádio Regina bude dokorán

Redaktori, technici a vysielacie tímy Rádia Regina v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach sa 5. septembra počas dňa otvorených dverí tešia na stretnutia a rozhovory s poslucháčmi a fanúšikmi.


Skvelá hudba, nabitý program a netradičné živé vysielanie – to sú spoločné menovatele tradičného dňa, počas ktorého otvára Rádio Regina svoje dvere dokorán pre poslucháčov.
Vo štvrtok 5. septembra nebudú spoločníkmi poslucháčov len moderátori a redaktori, ale najmä vzácni hostia. Program Rádia Regina dokorán v štúdiu Banská Bystrica bližšie priblížila šéfdramaturgička Reginy Eva Reiselová: „Vysielanie sa začne tradičným Rádiobudíkom, v ktorom nazrieme do zákulisia Rádia Regina, návštevníkov a poslucháčov budeme prebúdzať rannými zvukmi prírody s prírodovedcom Miroslavom Sanigom. Po deviatej hodine v Štvorlístku nás čaká zoznámenie sa s naším spravodajským tímom, ktorý bude mapovať aktuálne dianie v regióne. O 10:00 sa vo vysielacom štúdiu predstaví známy meteorológ Peter Jurčovič, program bude pokračovať predpoludním po 11. hodine, kedy sa návštevníci budú môcť zapojiť do diskusie so spisovateľom a ochranárom Petrom Urbanom." Počas vysielania sa predstaví hudobná skupina Schody, popoludní zas známa martinská kapela Hogo Fogo.

„Sme veľmi radi, že naše pozvanie do vysielania tiež prijal slávny rodák zo Zvolena, no s trvalým pobytom v Banskej Bystrici – diváci a poslucháči ho poznajú ako Adama Šangalu, Adama Jednoručku z Markéty Lazarovej alebo rozprávkového princa Bajaju – o svojich slávnych postavách, snoch i súčasnej realite sa s nami po 15:00 bude rozprávať slovenský herec Ivan Palúch," dodala E. Reiselová.
Program bude pokračovať živým vystúpením Ľudovej hudby Jaroslava Hazlingera a speváčky Anny Šatanovej, ktorí budú hosťami relácie Zahrajte mi túto. Poslucháčom priblížia ľudové piesne z Podpoľania, Horehronia, Kysúc, Liptova a Gemera.

Viac informácií a kompletný program Rádia Regina dokorán v Banskej Bystrici, Bratislave a Košiciach nájdete na http://regina.rtvs.sk/vyber-studia/