Vec opäť v obleku! Jeho rap o prezidentských voľbách je titulným songom k filmu Kandidát

09.09.2013 15:20 | Tlačové správy | Radio_FM

„Si len moja práca, si len ich plán, nemáš dôvod báť sa. Si len kandidát, po**atý kandidát. Nič viac!" takto drsne sa k nám prihovára slovenský raper Vec prostredníctvom refrénu titulnej skladby filmu Kandidát, ktorého premiéru budeme môcť vidieť v slovenských kinách už 10. októbra. Skladbu v premiére uviedlo Rádio_FM túto sobotu v programe D2_FM.

„Knihu Kandidát som začal čítať, aby som sa dostal do deja, celkovej atmosféry a do štýlu, akým je kniha písaná, aj keď odo mňa nebolo požadované, aby som sa držal dejovej línie. Zadanie znelo, nech to vykreslím po mojom a aby skladba ako tak odzrkadľovala dianie v knihe, respektíve vo filme. Napísal som to a chalani boli spokojní, ja tiež," vyjadril sa k spolupráci raper Vec, ktorý má na konte ocenenie Radio Head Awards v kategórii Album roka 2012 za album Stereo Farbo Slepo.
Ako vznikla spolupráca Veca na filme Kandidát? Vypočujte si tu:
Ako sa vyjadril k spolupráci s Vecom jeden z autorov knižnej predlohy k filmu Kandidát Maroš Hečko: „Veca sme si vybrali s ohľadom na jeho predchádzajúcu tvorbu. Je to typ angažovaného umelca, ktorý reflektuje dobu a nové prezidentské voľby sú dôležitým medzníkom vo vývoji spoločnosti. Vec je proste kanón, takže sme ho nechali vystreliť. Sám si napísal text, stojí si za tým, ide z toho sila."
Soundtrack k filmu tvoria skladby viacerých slovenských autorov. Piesne sú pritom výsledkom starostlivého výberu mladého talentovaného hudobného producenta Matúša Širokého. „Celková koncepcia soundtracku je založená na samplingoch, ktoré často pripomínajú minulú dobu, ale celkové vyznenie je moderné, má odľahčený charakter. Môžem s radosťou oznámiť, že soundtrack je vyskladaný len zo slovenskej hudby. Okrem komponovanej hudby od Matúša Širokého
zaznie vo filme Wedding Band, Free Faces, The Uniques, Talk Show, Jozef Vlk, zo starších vecí Melánia Olláryová alebo Prúdy Paľa Hammela," poznamenal autor scenára filmu Maroš Hečko.
Príbeh thrillera s prvkami komédie Kandidát sa odohráva dva mesiace pred nekonkrétnymi prezidentskými voľbami. Vďaka denníkovým zápiskom z odpočúvania sa dozvedáme čo spája tri naoko nesúvisiace postavy – biskupa, majiteľa reklamnej agentúry a nevýrazného prezidentského kandidáta. Ako sa píše v oficiálnom texte distribútora: „Kandidát je politickou fraškou smutno-smiešnym zobrazením toho, čo sa v tejto malej krajine udialo, deje a veľmi ľahko udiať môže. Je satirickou analýzou spoločnosti, ktorá sa nechá manipulovať bohatými a mocnými. Kandidát je o obyčajných ľuďoch, ktorí pod týmto tlakom potápajú jeden druhého a pomáhajú si naozaj až vtedy, keď ide o život. Kandidát je manifestom proti tajomstvu." Pozrite si tiež oficiálny trailer k filmu Kandidát. Viac sa o filme dozviete na: https://www.facebook.com/filmkandidat.
Ako sa vyjadril jeden z tvorcov filmu Maroš Hečko, videoklip k filmu Kandidát v hlavnej úlohe s raperom Vecom zverejnia už onedlho. Režisérom videoklipu je Jonáš Karásek, ktorý režíroval aj film Kandidát.

Skúma mysle psychopatov. A má nový prípad

Neurologička, staršia zvláštna agentka Sayer Altairová, skúma mysle psychopatov. Po strelnom zranení je konečne zase v teréne. Do služby ju povolali, keď agent FBI vo voľnom čase pri prechádzke so psom špeciálne vycvičeným na hľadanie mŕtvol spadol do jaskyne plnej ľudských kostí...

Trump potvrdil, že USA vykonali kybernetický útok proti ruskej dezinformačnej agentúre

Americky prezident Donald Trump prvýkrát potvrdil, že Spojené štáty v roku 2018 vykonali kybernetický útok proti ruskej Agentúre pre výskum internetu (AII).

Za hackerstvo a za klamstvá o teroristoch hrozia mužovi štyri roky väzenia

Muž čelí obžalobe zo šírenia poplašnej správy spočívajúcej v tom, že v Česku zaútočia teroristi.

Chcete si požičať kolobežku, bicykel alebo zavolať si taxík cez mobilnú aplikáciu? Tieto tipy pomôžu mať peniaze v bezpečí

Objednať si odvoz, prípadne požičať si bicykel alebo kolobežku je bežné v zahraničí, ako aj na Slovensku. Tieto nové formy prepravy využívame počas dňa, ale napríklad aj na dovolenke v cudzine.

Rektor navrhol, aby vysoké školy kúpili denník Lidové noviny

Rektor Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze Vojtěch Petráček navrhl, aby se vysoké školy složily a koupily Lidové noviny ze skupiny Mafra, která patří Agrofertu.

Kaczyński obvinil zahraničné médiá, že sa miešajú do volieb

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyński obvinil zahraničné médiá z toho, že sa pred nadchádzajúcim druhým kolom hlasovania o budúcom poľskom prezidentovi miešajú do volieb.

Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu

Od júla 2020 nastáva zmena v top manažmente spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Domček deduška Večerníčka zrekonštruujú a premiestnia (VIDEO)

Očakávaná obnova a rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky známeho domčeka deduška Večerníčka sa začala 6. júla 2020.

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku. Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat (VIDEO)

O2 sa rozhodlo radikálne zmeniť zážitok, s akým sa zákazník najčastejšie stretáva pri volaní na zákaznícke linky. Preto v týchto dňoch pristúpilo k vypnutiu prednahratých hlášok, ktoré slúžili na navigovanie zákazníka a prináša priame spojenie so zamestnancom zákazníckej linky  už od začiatku hovoru. Zákazník tak po novom nebude musieť počúvať vopred nahraté dlhé zoznamy možností ani zadávať žiadne čísla v menu, ale hneď po vytočení čísla 949 je privítaný a spojený s najbližším voľným asistentom.

Začal proces, v ktorom herec Depp žaluje bulvárny denník

S čiernou šatkou zakrývajúcou ústa a nos dnes prišiel na súd v Londýne hrdina Pirátov z Karibiku a hollywoodsky herec Johnny Depp.