Telekom Music City v Banskej Bystrici. Pre všetkých zadarmo

24.09.2013 21:20 | Tlačové správy | Telekom

Telekom Music City prináša pop-rock a world music do Banskej Bystrice. Pre všetkých zadarmo.

Vo štvrtok 3. októbra 2013 ponúkne Telekom Music City v jednom z najväčších a najmodernejších slovenských klubov štvrtú, poslednú tohtoročnú nádielku výnimočnej hudby. Po hip-hope, jazze a alternatívnom roku ovládne banskobystrický klub Ministry of Fun pop-rock a world music.

Brány podujatia sa otvárajú o 19:00 hod a vstup je už tradične pre všetkých zadarmo.

Úvod bude patriť multižánrovej kapele La3no Cubano, ktorá hrá zmes world music a slovenského folklóru. Prepája orientálne, africké či balkánske rytmy s rôznymi žánrami od drum´n´bass po reggae a nepochybne bude skvelým nabudením pre zvyšok večera.

Kapely, ktoré budú následne až do polnoci zahrievať banskobystrické publikum, netreba zvlášť predstavovať. Najmladšia z nich, Billy Barman, vznikla v roku 2008 a popularitu si získala aj vďaka spoločnému turné s ostrieľanou Parou, po ktorom nasledoval vydanie oceneného debutového albumu Noční jazdci. Billy Barman tento rok získal svoju tretiu Radio_Head Award za singel Strmá voda a na jeseň vydáva druhý album.

Skupina Para, preslávená energickými živými vystúpeniami a pohrávaním sa s funkom a ska, je zárukou jedinečného zážitku. Zo šiestich štúdiových albumov kapely je najúspešnejším album Brutálna zostava z roku 2004 a notoricky známy singel z tohto albumu Keď ťa stretnem.

Poslednou kapelou na pódiu bude Le Payaco, ktorá vznikla v roku 1996 a stihla už aj jeden comeback. Pre skupinu je typické striedanie hudobných žánrov - v ich skladbách sa nachádzajú prvky popu, rocku, swingu, ale aj alternatívy a psychedélie. Debutový album vydali v roku 1999 pod názvom Le Payaco a práve na ňom sa nachádza jeden z ich najväčších hitov – Dobrý večer priatelia. V nasledujúcich rokoch vydali ďalšie tri štúdiové albumy. Minulý rok sa po vyše päťročnej pauze vyplnenej sólovými projektmi Diego, Sounds Like This a Datasystem dala skupina opäť dokopy.

Program Telekom Music City v Banskej Bystrici, od 19.00 hod:
La3no Cubano
Billy Barman
Para
Le Payaco

Partnerom projektu je spoločnosť Sony Mobile Communications, ktorá pre návštevníkov Telekom Music City pripravuje rôzne sprievodné aktivity. Mediálnymi partnermi projektu sú Rádio_FM a Hudba.sk.

Viac na www.t-musiccity.sk.

Skúma mysle psychopatov. A má nový prípad

Neurologička, staršia zvláštna agentka Sayer Altairová, skúma mysle psychopatov. Po strelnom zranení je konečne zase v teréne. Do služby ju povolali, keď agent FBI vo voľnom čase pri prechádzke so psom špeciálne vycvičeným na hľadanie mŕtvol spadol do jaskyne plnej ľudských kostí...

Trump potvrdil, že USA vykonali kybernetický útok proti ruskej dezinformačnej agentúre

Americky prezident Donald Trump prvýkrát potvrdil, že Spojené štáty v roku 2018 vykonali kybernetický útok proti ruskej Agentúre pre výskum internetu (AII).

Za hackerstvo a za klamstvá o teroristoch hrozia mužovi štyri roky väzenia

Muž čelí obžalobe zo šírenia poplašnej správy spočívajúcej v tom, že v Česku zaútočia teroristi.

Chcete si požičať kolobežku, bicykel alebo zavolať si taxík cez mobilnú aplikáciu? Tieto tipy pomôžu mať peniaze v bezpečí

Objednať si odvoz, prípadne požičať si bicykel alebo kolobežku je bežné v zahraničí, ako aj na Slovensku. Tieto nové formy prepravy využívame počas dňa, ale napríklad aj na dovolenke v cudzine.

Rektor navrhol, aby vysoké školy kúpili denník Lidové noviny

Rektor Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze Vojtěch Petráček navrhl, aby se vysoké školy složily a koupily Lidové noviny ze skupiny Mafra, která patří Agrofertu.

Kaczyński obvinil zahraničné médiá, že sa miešajú do volieb

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyński obvinil zahraničné médiá z toho, že sa pred nadchádzajúcim druhým kolom hlasovania o budúcom poľskom prezidentovi miešajú do volieb.

Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu

Od júla 2020 nastáva zmena v top manažmente spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Domček deduška Večerníčka zrekonštruujú a premiestnia (VIDEO)

Očakávaná obnova a rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky známeho domčeka deduška Večerníčka sa začala 6. júla 2020.

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku. Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat (VIDEO)

O2 sa rozhodlo radikálne zmeniť zážitok, s akým sa zákazník najčastejšie stretáva pri volaní na zákaznícke linky. Preto v týchto dňoch pristúpilo k vypnutiu prednahratých hlášok, ktoré slúžili na navigovanie zákazníka a prináša priame spojenie so zamestnancom zákazníckej linky  už od začiatku hovoru. Zákazník tak po novom nebude musieť počúvať vopred nahraté dlhé zoznamy možností ani zadávať žiadne čísla v menu, ale hneď po vytočení čísla 949 je privítaný a spojený s najbližším voľným asistentom.

Začal proces, v ktorom herec Depp žaluje bulvárny denník

S čiernou šatkou zakrývajúcou ústa a nos dnes prišiel na súd v Londýne hrdina Pirátov z Karibiku a hollywoodsky herec Johnny Depp.