Divadelné ocenenie Dosky bude historicky prvýkrát v priamom prenose

Noví držitelia divadelných ocenení DOSKY 2013 budú vyhlásení počas slávnostného ceremoniálu zo Štúdia Divadla Andreja Bagara v Nitre.

Po prvýkrát v histórii budú môcť diváci DVOJKY sledovať slávnostné odovzdávanie Divadelných ocenení sezóny DOSKY 2013 v priamom prenose o 21.30.
Bratislava, 27. septembra 2013
Václav Mika, generálny riaditeľ RTVS: „Som veľmi rád, že divákom RTVS prinesieme aktuálny pohľad na dianie v umeleckej obci a podčiarkneme tak náš záujem o hodnotné diela a famózne výkony na slovenských divadelných doskách a prvýkrát v histórii naživo."
O nomináciách v aktuálnom 18. ročníku ankety rozhodlo v ôsmich kategóriách 26 divadelných kritikov, teoretikov a publicistov. Ceny v podobe drevenej dosky so strieborným štítkom môžu byť udelené produkciám a výkonom všetkých žánrov, ktoré mali premiéru v minulej sezóne v oblasti profesionálneho divadla na Slovensku, a to v druhoch: činoherné divadlo, opera, muzikál, bábkové divadlo, balet i súčasný tanec. DOSKY sa udeľujú bez ohľadu na štátnu príslušnosť tvorcov za umelecký výkon, ktorý mal premiéru v divadlách na území Slovenska v predchádzajúcej sezóne.
V nasledujúcich 5-tich dňoch, od soboty 28.9. do stredy 2.10. budeme informovať o festivale Divadelná Nitra každý večer vo Festivalových minútach na Dvojke.