Divadelné ocenenie Dosky bude historicky prvýkrát v priamom prenose

27.09.2013 15:14 | Tlačové správy | RTVS

Noví držitelia divadelných ocenení DOSKY 2013 budú vyhlásení počas slávnostného ceremoniálu zo Štúdia Divadla Andreja Bagara v Nitre.

Po prvýkrát v histórii budú môcť diváci DVOJKY sledovať slávnostné odovzdávanie Divadelných ocenení sezóny DOSKY 2013 v priamom prenose o 21.30.
Bratislava, 27. septembra 2013
Václav Mika, generálny riaditeľ RTVS: „Som veľmi rád, že divákom RTVS prinesieme aktuálny pohľad na dianie v umeleckej obci a podčiarkneme tak náš záujem o hodnotné diela a famózne výkony na slovenských divadelných doskách a prvýkrát v histórii naživo."
O nomináciách v aktuálnom 18. ročníku ankety rozhodlo v ôsmich kategóriách 26 divadelných kritikov, teoretikov a publicistov. Ceny v podobe drevenej dosky so strieborným štítkom môžu byť udelené produkciám a výkonom všetkých žánrov, ktoré mali premiéru v minulej sezóne v oblasti profesionálneho divadla na Slovensku, a to v druhoch: činoherné divadlo, opera, muzikál, bábkové divadlo, balet i súčasný tanec. DOSKY sa udeľujú bez ohľadu na štátnu príslušnosť tvorcov za umelecký výkon, ktorý mal premiéru v divadlách na území Slovenska v predchádzajúcej sezóne.
V nasledujúcich 5-tich dňoch, od soboty 28.9. do stredy 2.10. budeme informovať o festivale Divadelná Nitra každý večer vo Festivalových minútach na Dvojke.

EÚ podporí projekty v oblasti kybernetickej bezpečnosti

Na poslednom samite európskych lídrov sa riešila aj oblasť kybernetickej bezpečnosti, ktorej Európska únia prikladá obrovszvýšený záujem.

Na NBÚ vzniklo pracovisko pre hybridné hrozby a dezinformácie

Národný bezpečnostný úrad zriadil začiatkom júla tzv. Pracovisko pre hybridné hrozby a dezinformácie (PHHD). Po ministerstve zahraničných vecí ide o druhú štátnu inštitúciu, ktorá sa chystá systematicky sledovať, vyhodnocovať, analyzovať a reagovať na informačné operácie zamerané na šírenie potenciálne škodlivých informácií.

Facebook spúšťa Reels, zdieľanie videí podobné TikToku

Spoločnosť Facebook spúšťa v Spojených štátoch a desiatkach ďalších krajín službu na zdieľanie krátkych videí. Nová služba s označením Reels je obdobou čínskej aplikácie TikTok, ktorej teraz napríklad v USA hrozí zákaz.

Pozrie sa do očí a vie, kedy a ako zomrie!

Poznáte knihy s hravými názvami ako Jeden musí z kola von, Na koho to slovo padne, Keď čert nespí, či Ľúbi ma, neľúbi ma?

Spevák zažaloval Trumpovu kampaň za používanie jeho piesní (VIDEO)

Kanadský hudobník Neil Young podal na americkom súde sťažnosť na volebnú kampaň prezidenta Donalda Trumpa za to, že prezident na svojich mítingoch opakovane používa Youngovu hudbu. Podľa kanadského rockera Trumpova kampaň porušuje autorské práva, pretože Young s takým využitím svojich piesní nesúhlasil. Informovala o tom dnes BBC, podľa ktorej sa k tomu tím Trumpovej kampane zatiaľ nevyjadril.

V Španielsku nabádajú k noseniu rúšok reklamným spotom s kremačnou pecou (VIDEO)

Rozruch vyvolal v Španielsku televízny spot, v ktorom vedenie madridského regiónu nabáda najmä mladých ľudí k noseniu rúšok. Práve madridský región patril medzi najviac postihnuté pandémiou koronavírusu.

Čína hrozí odvetou USA kvôli problémom s vízami čínskych novinárov

Čína dnes pohrozila odvetou, ak americká vláda bude pokračovať podľa Pekingu v nepriateľskom rokovaní proti čínskym novinárom v USA.

Čína reaguje na snahy USA obmedziť TikTok

Čína nemieni akceptovať, aby Spojené štáty ukradli akúkoľvek čínsku technologickú firmu a je pripravená zakročiť aj vo veci čínskej firmy ByteDance a jej aplikácie TikTok. Napísal to dnes čínsky denník China Daily, ktorý patrí čínskej komunistickej strane.

Vyhlásenie rozsudku v kauze vraždy Jána Kuciaka nečakane presunuli

Viac ako pol roka od začatia najsledovanejšieho procesu v novodobých dejinách Slovenska má súd v stredu vyniesť rozsudky nad trojicou obžalovaných z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej.

Na ministerstvo k Remišovej nastúpil niekdajší moderátor O 5 minút 12

Novým riaditeľom odboru komunikácie na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie je od začiatku augusta Michal Dyttert.