Richard Müller, Fragile a Telekom pokrstili HLASY

30.09.2013 20:45 | Tlačové správy | Slovak Telekom

Richard Müller, Braňo Kostka a zástupcovia Telekomu dnes spoločne pokrstili novú mobilnú aplikáciu HLASY. Tá okrem iného umožní jej používateľom vytvoriť si a zdieľať vlastné pesničky v štýle „a capella" s originálnymi hlasmi Fragile.

„Jedným z pilierov našej sponzoringovej stratégie je práve hudba. Dlhodobo podporujeme rôzne hudobné projekty alebo priamo vytvárame vlastné. V minulosti sa naša značka spojila s takými ikonami, akými sú Robbie Williams, Katy Perry či Depeche Mode. Projekt HLASY bol skvelou príležitosťou spojiť sa s hudobnou legendou aj na Slovensku. Partnerstvo nás veľmi teší a verím, že urobilo radosť aj našim zákazníkom. Tí vďaka nemu mohli napríklad využiť zľavu pri kúpe lístkov cez Predpredaj.sk," povedal Dušan Švalek, výkonný riaditeľ pre mass market segment Telekomu.

Aplikácia HLASY je bezplatná a dostupná pre operačné systémy Android a iOS. Je vytvorená štýlom „minimal flat design", ktorý robí aplikáciu prehľadnou. Ponúka možnosť zakúpiť si lístok na turné, získať všetky informácie o koncertoch na Slovensku i v ČR, vypočuť si ukážky z albumu HLASY a veľa ďalšieho. Nosnou je sekcia, v ktorej si používateľ môže vytvoriť vlastnú „a capella" skladbu z originálnych hlasov skupiny Fragile. Svoju skladbu si môže uložiť, zdieľať na sociálnych sieťach, nastaviť ako zvonenie alebo ju jednoduchým spôsobom poslať do súťaže. V tej sa hrá o smartfón Sony Xperia SP a CD s podpismi Richarda Müllera.

Spevák o aplikácii pri krste povedal: „Som technický antitalent, ale určite ju vyskúšam. Bude to prvá aplikácia, ktorú si stiahnem do nového mobilu." Tým je smartfón Sony Xperia Z1, ktorý mu venoval ďalší partner turné HLASY, spoločnosť Sony. Modelom Xperia SP, ktorý je oficiálnym smartfónom turné, spoločnosť zároveň obdarovala všetkých členov skupiny Fragile.

„Ide o skutočne unikátnu skladateľskú aplikáciu. Jej príprava bola technicky nesmierne náročná, a to nielen pre programátorov, ale i nás zo skupiny Fragile. Pripravovali sme ju niekoľko mesiacov, takže som s ňou už dokonale oboznámený. Veľmi ma teší, že sa takýmto unikátnym spôsobom konečne podarilo prepojiť svet technológií s umeleckou sférou," povedal Braňo Kostka, líder skupiny Fragile.

Richard Müller predvedie na jesennom megaturné so skupinou Fragile úplne nové úpravy svojich skladieb vo verzii „a capella" bez použitia jediného nástroja. Slovenská časť turné odštartuje 7. októbra v Humennom a skončí sa 13. novembra v Bratislave.

Skúma mysle psychopatov. A má nový prípad

Neurologička, staršia zvláštna agentka Sayer Altairová, skúma mysle psychopatov. Po strelnom zranení je konečne zase v teréne. Do služby ju povolali, keď agent FBI vo voľnom čase pri prechádzke so psom špeciálne vycvičeným na hľadanie mŕtvol spadol do jaskyne plnej ľudských kostí...

Trump potvrdil, že USA vykonali kybernetický útok proti ruskej dezinformačnej agentúre

Americky prezident Donald Trump prvýkrát potvrdil, že Spojené štáty v roku 2018 vykonali kybernetický útok proti ruskej Agentúre pre výskum internetu (AII).

Za hackerstvo a za klamstvá o teroristoch hrozia mužovi štyri roky väzenia

Muž čelí obžalobe zo šírenia poplašnej správy spočívajúcej v tom, že v Česku zaútočia teroristi.

Chcete si požičať kolobežku, bicykel alebo zavolať si taxík cez mobilnú aplikáciu? Tieto tipy pomôžu mať peniaze v bezpečí

Objednať si odvoz, prípadne požičať si bicykel alebo kolobežku je bežné v zahraničí, ako aj na Slovensku. Tieto nové formy prepravy využívame počas dňa, ale napríklad aj na dovolenke v cudzine.

Rektor navrhol, aby vysoké školy kúpili denník Lidové noviny

Rektor Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze Vojtěch Petráček navrhl, aby se vysoké školy složily a koupily Lidové noviny ze skupiny Mafra, která patří Agrofertu.

Kaczyński obvinil zahraničné médiá, že sa miešajú do volieb

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyński obvinil zahraničné médiá z toho, že sa pred nadchádzajúcim druhým kolom hlasovania o budúcom poľskom prezidentovi miešajú do volieb.

Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu

Od júla 2020 nastáva zmena v top manažmente spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Domček deduška Večerníčka zrekonštruujú a premiestnia (VIDEO)

Očakávaná obnova a rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky známeho domčeka deduška Večerníčka sa začala 6. júla 2020.

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku. Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat (VIDEO)

O2 sa rozhodlo radikálne zmeniť zážitok, s akým sa zákazník najčastejšie stretáva pri volaní na zákaznícke linky. Preto v týchto dňoch pristúpilo k vypnutiu prednahratých hlášok, ktoré slúžili na navigovanie zákazníka a prináša priame spojenie so zamestnancom zákazníckej linky  už od začiatku hovoru. Zákazník tak po novom nebude musieť počúvať vopred nahraté dlhé zoznamy možností ani zadávať žiadne čísla v menu, ale hneď po vytočení čísla 949 je privítaný a spojený s najbližším voľným asistentom.

Začal proces, v ktorom herec Depp žaluje bulvárny denník

S čiernou šatkou zakrývajúcou ústa a nos dnes prišiel na súd v Londýne hrdina Pirátov z Karibiku a hollywoodsky herec Johnny Depp.