RTVS počas nedele s rekordnou sledovanosťou

01.10.2013 13:13 | Tlačové správy | RTVS

RTVS v nedeľu 29. septembra sumárne dosiahla celodenný podiel na televíznom trhu 17,9%. Ide o jeden z najvyšších podielov Jednotky a Dvojky v roku 2013. Vyššie kumulatívne hodnoty oba kanály dosiahli len počas prenosov Majstrovstiev sveta v hokeji či Tour de France.

Jednotka bola jednotkou na trhu v čase vysielania relácií Svet v obrazoch, politickej diskusnej relácie O 5 minút 12, ako aj počas publicistickej relácie Občan za dverami, ktorá dosiahla svoj druhý najvyšší podiel na trhu v hodnote 19,7% a pozrelo si ju takmer 200 000 divákov.

Jednotke sa darilo zaujať divákov aj v podvečernom slote. Svoje nadpriemerné výkony sledovanosti dosiahli relácie Hurá do záhrady a Tajomstvo mojej kuchyne s druhým najvyšším podielom na trhu v roku 2013 v hodnote 16,0%.

Nadpriemernými výkonmi sledovanosti pokračovala Jednotka aj počas večerného spravodajstva. Správy RTVS dosiahli jednu z najvyšších hodnôt v roku 2013, pozrelo si ich 218 000 divákov a športové spravodajstvo Góly body sekundy so sledovanosťou 317 000 divákov dosiahlo svoju najvyššiu hodnotu v roku 2013.

Dokument Dve tváre Osvienčimu na Dvojke upútal pozornosť divákov aj v nedeľnej poludňajšej repríze, kedy pozrelo si ho 56 000 divákov. V sobotňajšej premiére dosiahol sledovanosť 69 000 divákov. Dvojka si divákov udržala aj v nedeľu popoludní počas priameho prenosu z MS v cyklistike vo Florencii, ktorý sledovalo 180 000 divákov. Dvojka bola počas väčšiny vysielania prenosu jednotkou na trhu.

Večer Dvojka odvysielala prvýkrát v rámci nového cyklu Divadlo nás baví záznam z predstavenia Tančiareň s viacerými slovenskými divadelnými osobnosťami, predstavenie si na Dvojke pozrel nadpriemerný počet divákov.

Zdroj dát: PMT/TNS

Za hackerstvo a za klamstvá o teroristoch hrozia mužovi štyri roky väzenia

Muž čelí obžalobe zo šírenia poplašnej správy spočívajúcej v tom, že v Česku zaútočia teroristi.

Chcete si požičať kolobežku, bicykel alebo zavolať si taxík cez mobilnú aplikáciu? Tieto tipy pomôžu mať peniaze v bezpečí

Objednať si odvoz, prípadne požičať si bicykel alebo kolobežku je bežné v zahraničí, ako aj na Slovensku. Tieto nové formy prepravy využívame počas dňa, ale napríklad aj na dovolenke v cudzine.

Rektor navrhol, aby vysoké školy kúpili denník Lidové noviny

Rektor Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze Vojtěch Petráček navrhl, aby se vysoké školy složily a koupily Lidové noviny ze skupiny Mafra, která patří Agrofertu.

Kaczyński obvinil zahraničné médiá, že sa miešajú do volieb

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyński obvinil zahraničné médiá z toho, že sa pred nadchádzajúcim druhým kolom hlasovania o budúcom poľskom prezidentovi miešajú do volieb.

Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu

Od júla 2020 nastáva zmena v top manažmente spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Domček deduška Večerníčka zrekonštruujú a premiestnia (VIDEO)

Očakávaná obnova a rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky známeho domčeka deduška Večerníčka sa začala 6. júla 2020.

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku. Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat (VIDEO)

O2 sa rozhodlo radikálne zmeniť zážitok, s akým sa zákazník najčastejšie stretáva pri volaní na zákaznícke linky. Preto v týchto dňoch pristúpilo k vypnutiu prednahratých hlášok, ktoré slúžili na navigovanie zákazníka a prináša priame spojenie so zamestnancom zákazníckej linky  už od začiatku hovoru. Zákazník tak po novom nebude musieť počúvať vopred nahraté dlhé zoznamy možností ani zadávať žiadne čísla v menu, ale hneď po vytočení čísla 949 je privítaný a spojený s najbližším voľným asistentom.

Začal proces, v ktorom herec Depp žaluje bulvárny denník

S čiernou šatkou zakrývajúcou ústa a nos dnes prišiel na súd v Londýne hrdina Pirátov z Karibiku a hollywoodsky herec Johnny Depp.

VÚB banka má novú kampaň s Petrou Polnišovou aj Evou Večerovou (VIDEO)

VÚB banka začiatkom júla spustila novú kampaň s názvom „Čo je v rodine to sa počíta“, ktorá sa odohráva v prostredí rodiny a susedov.

EÚ musí bojovať s nenávisťou na internete spoločne, povedala podpredsedníčka EK

Európska únia potrebuje záväzné spoločné pravidlá, ktoré by prinútili internetové sociálne siete aktívne bojovať proti nenávistným prejavom a zároveň rešpektovať slobodu prejavu.