VšZP ponúka uvítací bonus pre poistencov. Rozumnejšie je investovať do ich zdravia ako do boja o klientov.

Najväčšia zdravotná poisťovňa dala verejný prísľub, že nábor nových poistencov bude realizovať už len prostredníctvom zamestnancov vlastnej pobočkovej siete, aby tak predišla nekalým prepoisťovacím praktikám a šetrila verejné zdroje. Namiesto neefektívneho vynakladania financií na odmeny pre externých zamestnancov poisťovňa bude investovať radšej do zdravia svojich poistencov. Tí, ktorí sa stanú jej klientmi od 1. 1. 2024 získajú okrem 100 eur na benefity v Peňaženke zdravia aj uvítací bonus 50 eur. Byť vo VšZP sa oplatí.

VšZP o svojich poistencov nesúťaží, o poistencov sa stará. Jej prioritou je tiež efektívne a hospodárne nakladanie s verejnými zdrojmi. V snahe čo najviac obmedziť príležitosti k nezákonnému spôsobu prepoisťovania, dobrovoľne zastavila externý nábor nových poistencov. „Rozhodli sme sa tak v záujme klientov, ktorým z ušetrených zdrojov na odmeny pre dohodárov môžeme prispieť na ešte lepšiu starostlivosť o zdravie. Uvítací finančný bonus budú môcť noví poistenci využiť na nákup v lekárni – na voľne predajné lieky, na lieky na predpis, na výživové doplnky, aj na vitamíny, “ približuje manažérka komunikácie VšZP Eva Peterová.

Bonus dostane každý, kto sa stane poistencom VšZP od 1. 1. 2024. Napríklad štvorčlenná rodina má šancu spolu získať uvítací bonus až 4 x 50 eur. Využiť ho bude môcť hocikedy v priebehu kalendárneho roka naraz alebo aj po častiach. „Stačí, ak doklad o nákupe v lekárni poistenec nahrá do mobilnej aplikácie VšZP alebo si jeho preplatenie uplatní cez ePobočku. Pre seniorov ponúkame aj možnosť uplatnenia tohto bonusu počas osobnej návštevy pobočky,“ vysvetľuje E. Peterová.

Uvítací bonus je zároveň ďalším nástrojom, ktorým sa poisťovňa snaží motivovať ľudí k prevencii. Podmienkou jeho čerpania je, aby klient absolvoval preventívnu prehliadku

u všeobecného lekára, dieťa u pediatra. „Preventívnu prehliadku u všeobecného lekára pre dospelých stačí absolvovať raz za dva roky. Ak pravidelne darujete krv, na prehliadku máte nárok každý rok,“ pripomína E. Peterová. Poistenec zároveň nesmie byť dlžníkom na zdravotnom poistení a musí mať pokryté celé obdobie poistného.

VšZP nezabúda ani na svojich dlhoročných poistencov

VšZP tento rok prinesie novinku aj pre tých najvernejších. Poistencov o nej bude informovať už v krátkej dobe. Naďalej však odmeňuje všetkých, ktorí sa starajú o svoje zdravie. Za absolvované preventívne prehliadky klientom ponúka finančný príspevok až do výšky 800 eur. S Peňaženkou zdravia môžu poistenci čerpať napríklad príspevok na zuby, oči, lieky či očkovanie.

Čas na zmenu zdravotnej poisťovne majú poistenci do konca septembra. Prihlášku je možné vyplniť kedykoľvek aj z pohodlia domova, a to vďaka mobilnej aplikácii VšZP. Prihlášku je tiež možné nájsť na webe VšZP či s prehlásením pomôžu aj zamestnanci VšZP na najbližšom klientskom pracovisku.