Organizovaný zločin sa rozhodol zvalcovať spravodlivosť

Hnutie SLOVENSKO odmieta kroky vlády, ktoré nesledujú záujem ľudí, ale len záujem zabezpečenia si ich vlastnej beztrestnosti.

„Ani dôchodky, ani energie, ani hypotéky nie sú ich prioritou. Chcú vykastrovať spravodlivosť. Zápas o charakter štátu sa začína na decembrovej schôdzi parlamentu“, hovorí poslanec NR SR Gábor Grendel. Vláda predkladá v skrátenom legislatívnom konaní zákony, ktoré majú za cieľ ochromenie polície, zmenu zákona na ochranu oznamovateľov, Úrad špeciálnej prokuratúry chcú podriadiť Generálnej prokuratúre. „Týmito krokmi chcú urobiť zo Slovenska krajinu, kde sa korumpovať a kradnúť znova oplatí,“ dodal Gábor Grendel.

„Organizovaný zločin vyhral voľby a anektoval štát. Svoju väčšinu nejdú využiť na splnenie sľubov ľuďom, ale na zabezpečenie svojej vlastnej beztrestnosti za zločiny, ktoré páchali,“ povedal líder hnutia SLOVENSKO Igor Matovič.

Hnutie SLOVENSKO bude naďalej poukazovať na hrubé prešľapy vládnej koalície a hájiť záujem občanov. Slovensku hrozí nebezpečenstvo, že za pár mesiacov sa môže stať sme čiernou dierou Európy.

Preto „Oslovíme dôrazne Európsku komisiu, aby demokratickému Slovensku podržala chrbát. Veríme, že nás a spravodlivosť Európska komisia nehodí cez palubu a nenechá sa vydierať Ficom, aby im pomohol v kľúčových hlasovaniach“, hovoril Igor Matovič o ďalšom kroku hnutia SLOVENSKO.

„Právny štát sa otriasa v základoch. Tak, ako to začal Šutaj Eštok, „upratovať“ čestných vyšetrovateľov a policajtov, teraz potrebujú „upratať“ čestných prokurátorov tak, aby ich zločiny už nikto nevyšetroval“, povedal za celé hnutie SLOVENSKO predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš. Vyslovil aj prísľub: „Budeme bojovať za čestných ľudí a budeme naďalej poukazovať na špinavosti, ktoré robí táto vláda organizovaného zločinu. Raz ich pravda a spravodlivosť dobehne.“