Opäť pozývame ľudí do ulíc, protestovať dnes budeme v 11 mestách (ZOZNAM)

Opäť pozývame ľudí do ulíc, protestovať dnes budeme v 11 mestách (ZOZNAM) Foto: Facebook SaS

Vláda na čele s Robertom Ficom robí neporiadok vo všetkom, čo doteraz fungovalo. Jej cieľom je úplne zlikvidovať právny štát a zabezpečiť amnestiu jej ľuďom. Strana Sloboda a Solidarita (SaS) spolu s Progresívnym Slovenskom a KDH preto dnes organizuje už tretí protest naprieč celým Slovenskom. Ľudí pozývame do ulíc v 11 mestách, všade sa protest začína o 18:00.

Všetky tri strany vyzývajú vládu, aby okamžite stiahla škodlivé zákony, ktoré závažným spôsobom poškodia demokraciu na Slovensku. Zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry, znižovanie trestov za korupciu alebo absurdné odobratie statusu chráneného oznamovateľa majú jediný cieľ - zabrániť spravodlivosti. „Robert Fico sľuboval pred voľbami upokojenie situácie, ale ako vidíme, vniesol do našej spoločnosti obrovskú dávku chaosu, nervozity. A to najmä rýchlosťou, akou sa snaží prevalcovať všetky legislatívne procesy a urobiť veľké spoločenské zmeny. Toto nemôžeme dovoliť,“ povedal predseda SaS Richard Sulík s tým, že Fico a ani jeho verný služobník Peter Pellegrini nás neumlčia. „Preto sme vyšli naprieč celým Slovenskom do ulíc a spolu s nami tisícky ľudí,“ dodal.

„Koalícia chcela pred sviatkami schváliť všetko, na čom jej extrémne záleží. Okrem rozpočtu, konsolidačného balíka či novely kompetenčného zákon aj promafiánsky balík. Robert Fico však takýto masívny a razantný odpor nečakal, zdá sa, že začína byť nervózny. Rokovanie o zmenách v trestnom zákone už totiž koalícia posunula na nový rok,“ uviedol predseda poslaneckého klubu SaS Branislav Gröhling a dodal, že sa nevzdáme a v protestoch budeme pokračovať.

Dnes pozývame ľudí do ulíc v 11 mestách. Čím viac nás, politikov a občanov bude počuť, tým máme väčšiu šancu zabrániť zrušeniu špeciálnej prokuratúry a zastaviť tak kabinet Roberta Fica aj s jeho služobníkom Petrom Pellegrinim pred deštruktívnymi zmenami. V jednotlivých mestách sa vám prihovoria poslanci a predstavitelia SaS. V Bratislave vystúpi Branislav Gröhling, v Nitre Richard Sulík, v Trenčíne Janka Bittó Cigániková, v Košiciach Mária Kolíková a v Trnave senecký okresný predseda SaS Ľuboslav Farkaš. V Žiline sa ľuďom prihovorí Alojz Hlina, v Prešove Karol Galek, v Banskej Bystrici krajský predseda SaS Radoslav Sloboda, v Spišskej Novej Vsi Vladimír Ledecký, v Považskej Bystrici okresná predsedníčka SaS Iveta Pospíšilová a v Liptovskom Mikuláši predstaviteľka SaS Táňa Šufliarska. Príďte spolu s nami odkázať vláde, že Slovensko si vziať nedáme.