Ministerka Dolinková koná v prospech finančných skupín a nie v prospech štátu

Ministerka Dolinková koná v prospech finančných skupín a nie v prospech štátu Foto: MF SR

Máme podozrenie, že ministerka zdravotníctva robí protizákonné rozhodnutia v prospech finančných skupín, a preto podávame podnet na Generálnu prokuratúru.

Ministerka Zuzana Dolinková zmenila pôvodné rozhodnutie ministra Palkoviča, keď nemocnicu Penty Bory preradila z druhej do tretej kategórie nemocníc. Rovnako kardiocentrum Agelu malo patriť do tretej, no preradila ho do štvrtej kategórie, čo naznačuje jej nastavenie v prospech finančných skupín.

„Hlas sľuboval silný štát, ale finančné skupiny len čakali na zmenu ministra. Akonáhle sa tak stalo, tak prišlo rozhodnutie ministerky Dolinkovej za Hlas v prospech nemocníc v správe finančných skupín. Toto rozhodnutie definitívne pochováva plán budúcej štátnej nemocnice na Rázsochách,“ povedal bývalý minister zdravotníctva a poslanec NR SR za hnutie SLOVENSKO Marek Krajčí. „Z viacerých krokov Ministertva zdravotníctva je zrejmé, že dnes riadi zdravotníctvo na Slovensku finančná skupina Penta,“ dodal Marek Krajčí.

Nemáme zodpovedané otázky ministerstvom, prečo tak ministerka konala a preto sme podali podnet na GP spoločne so zástupcami PS a KDH.