Kalkulačka pre výpočet dávky v nezamestnanosti

Kalkulačka pre výpočet dávky v nezamestnanosti

Na stránke Sociálna poisťovňa nájdete nový užitočný nástroj - kalkulačku pre výpočet výšky dávky v nezamestnanosti. Stačí, keď do nej užívateľ zadá údaje: Dátum zaradenia do evidencie uchádzača o zamestnanie A Priemernú mesačnú hrubú mzdu. Kalkulačka následne vypočíta dennú výšku dávky, ako aj celkovú sumu za daný mesiac.

https://www.socpoist.sk/nastroje-sluzby/kalkulacky/kalkulacka-na-informativny-vypocet-davky-v-nezamestnanosti

Kalkulačka zobrazí rozhodujúce údaje: dennú výšku dávky (keďže dávka sa poskytuje za dni), výšku dávky za mesiac, ktorý ma 30 dní a výšku dávky za mesiac, ktorý ma 31 dní.

Vypočítané sumy dávok kalkulačka zaokrúhľuje na 10 eurocentov nahor.

Kalkulačka má informatívny charakter. Sociálna poisťovňa klientom odporúča, aby si v tejto životnej situácii zároveň aktivovali prístup do svojho Elektronického účtu poistenca, ktorý im ponúkne detailnejšie informácie – o stave žiadosti o dávku v nezamestnanosti a po jej priznaní tiež informácie o sume dávky v nezamestnanosti a jej výplate po jednotlivých mesiacoch. Poistenec tak môže sledovať celý proces online od žiadosti až po výplatu. V prípade, ak sa vyskytnú nejasnosti, môže bezodkladne kontaktovať Sociálnu poisťovňu.