SND v novembri s najvyššou návštevnosťou od roku 2010

Slovenské národné divadlo v aktuálnej 94. sezóne zaznamenáva najvyššie hodnoty návštevnosti a tržieb od roku 2010, čo potvrdzujú aj výsledky za obdobie november tohto roka, ktoré nadviazali na medziročný nárast v septembri a októbri.

 

 

„Je dôležité, aby sme si divákov nielen udržali, ale oslovili aj nových. Novembrové výsledky potvrdzujú, že súčasný repertoár SND má všetky atribúty na to, aby sa naše publikum len rozrastalo. Už teraz sa teším na budúcoročný november," zhodnotil generálny riaditeľ Slovenského národného divadla Marián Chudovský.

Novembrová návštevnosť v porovnaní s vlaňajškom vzrástla o 2 343 divákov na úroveň 25 377. Táto skutočnosť sa pozitívne odrazila aj na tržbách, ktoré sa oproti novembru minulého roka zvýšili o vyše 26-tisíc €, čím atakovali hranicu 220-tisíc €.

„V čase, keď ľudia z finančných dôvodov posúvajú svoje kultúrne potreby na spodné priečky rebríčka priorít, sú aktuálne výsledky návštevnosti skutočne milým prekvapením. Sme neustále aktívni, nestojíme na mieste a v spolupráci s umeleckými súbormi stále pripravujeme pre divákov nové divadelné stimuly. Do konca kalendárneho roka to bude „bonusová" premiéra inscenácie Leni či nová tolkšou Štefana Hríba Otázky zo salóna," uviedol riaditeľ Centra marketingu SND Daniel Rabina.

 

Zdroj dát: OReS