KBS bude odovzdávať ceny pre novinárov

Prihlášky je možné posielať do 28. februára.

 


Zostávajú posledné dni na poslanie nominácií na Cenu Andreja Radlinského. Rada pre spoločenského komunikačné prostriedky Konferencie biskupov Slovenska ocení troch laureátov z radov žurnalistov pôsobiacich v printových alebo elektronických masmédiách po piatykrát. Udelí im ju pri príležitosti Dňa katolíckych médií v Bratislave (31. mája 2014). Návrhy je možné poslať písomne (Konferencia biskupov Slovenska, RPSKP, Kapitulská 11, P. O. Box 113, 814 99 Bratislava) alebo e-mailom (Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.) do 28. februára 2014.

 

Zámerom udeľovania tohto ocenenia je vyjadriť vďaku Katolíckej cirkvi na Slovensku ľuďom, ktorí sa význačným spôsobom zaslúžili o rozvoj kresťanských masmédií alebo svojimi dielami či svojou činnosťou pravdivo a v duchu kresťanskej viery pôsobili v oblasti masmédií. Cieľom je tiež povzbudiť týchto pracovníkov do ďalšej tvorivej mediálnej práce a prehĺbiť vzťahy medzi Cirkvou a tvorivými pracovníkmi v oblasti masmédií. Cena Andreja Radlinského sa môže udeliť aj kolektívom alebo inštitúciám alebo „in memoriam".

Návrh kandidátov na ocenenie, ktorých navrhla odborná i laická verejnosť, posúdi pred schválením predseda Rady pre spoločenské komunikačné prostriedky KBS, riaditeľ Spolku Svätého Vojtecha a rektor Katolíckej univerzity v Ružomberku. Cena pozostáva z pamätnej plakety a finančnej odmeny vo výške 1000 eur. Doteraz získali ocenenie už trinásti laureáti. Vlani získali cenu Imrich Vaško in memoriam, Miroslav Saniga a páter Milan Hromník SJ.