Všetci zákazníci mBank už môžu využívať nové internetové bankovníctvo

mBank dnes (17. marca) úspešne dokončila proces prenosu dát zákazníkov z pôvodného do nového internetového bankovníctva, pričom 50% z 673 000 zákazníkov Českej a Slovenskej republiky nové internetové bankovníctvo už aktívne používa.

Prenos dvojročnej transakčné histórie všetkých zákazníkov predstavoval
200 miliónov transakcií a trval 26 dní.
"Najviac nás teší, že za tak krátky čas, používa nové internetové bankovníctvo už polovica našich zákazníkov. Zároveň by sme chceli poďakovať za spätnú väzbu, ktorú nám naši zákazníci dávajú. Vieme, že v novom IB je stále čo zlepšovať a usilovne na tom pracujeme. Až po ustálení procesov v novom internetovom bankovníctve začneme pripravovať ukončenie prevádzky pôvodného IB," uviedol Bronislav Dvořáček , vedúci oddelenia produktov mBank.
Nové internetové bankovníctvo mBank prináša zákazníkom niekoľko desiatok nových funkcií a vylepšení, ktoré zjednodušujú a spríjemňujú každodenné používanie bankových služieb a správu osobných financií. Medzi zásadné inovácie patrí napríklad plne automatizovaný správca osobných financií, ktorý prehľadne analyzuje históriu a navrhuje rozpočty na ďalšie obdobie, inteligentné vyhľadávanie po vzore Googlu či smart platby cez Facebook a SMS.
Zároveň bolo nové internetové bankovníctvo pripravované tak, aby spĺňalo tie najprísnejšie požiadavky na zabezpečenie. Využíva novú technológiu HTML 5, ktorá funguje vo všetkých moderných prehliadačoch ako napríklad Google Chrome, Mozzilla Firefox a Internet Explorer od verzie 9 vyššie, ktoré majú vylepšenú ochranu proti škodlivému software.