Západoslovenská televízia nie je predaná, vysiela naďalej

09.04.2014 13:59 | Tlačové správy | Peter Chmela

V posledných dňoch je verejnosť zavádzajúco informovaná, že došlo k predaju a prevzatiu regionálnej televíznej stanice Západoslovenská televízia od spoločnosti REGIONMEDIA, s.r.o. tretími subjektami.

V poslednom období zverejnené informácie o Západoslovenskej televízii sú však nepravdivé a poškodzujú jej dobré meno ako i dobré meno spoločnosti REGIONMEDIA.
REGIONMEDIA je naďalej stálym držiteľom licencie TD/51 na vysielanie Západoslovenskej televízie a prehlasuje, že nikto doposiaľ nekúpil Západoslovenskú televíziu s licenciou, pretože na základe zákona č. 308/2000 Z.z. musí majetkový prevod vopred schváliť Rada pre vysielanie a retransmisiu /RTV/ uznesením. Takéto konanie však nebolo na Rade RTV započaté.

REGIONMEDIA a jej dodávateľ – T-Video Agency sa stali obeťami premysleného podvodu, v dôsledku ktorého im bola protiprávne odňatá časť prevádzkovej techniky.
Osoby, ktoré sa tejto techniky zmocnili, nemali žiadne oprávnenie vypnúť dňa 17.02.2014 vysielanie Západoslovenskej televízie. Tieto ako i ďalšie súvisiace skutočnosti sú v súčasnosti predmetom preverovania orgánmi činnými v trestnom konaní.

REGIONMEDIA, s.r.o. obnovila vysielanie Západoslovenskej televízie 22. Februára 2014 cez DVB-T na celom západnom Slovensku, ako aj cez káblových a IPTV operátorov.

Ing. Peter Chmela
konateľ
REGIONMEDIA, s.r.o.

31. marca 2014

Pochopiť tínedžera nie je jednoduché...

Práve vyšla novinka s názvom Najhoršia od slovenskej autorky Kataríny Gulai.

Trump nariadil čínskej ByteDance predať TikTok v USA

Americký prezident Donald Trump nariadil čínskej spoločnosti ByteDance, aby predala americká podiel svoje aplikácie TikTok do 90 dní. Oznámila to agentúra Reuters.

Apple a Google stiahli hru Fortnite z databázy

Technologickí giganti Apple a Google vo štvrtok odstránili úspešnú hru Fortnite zo svojich ponúk mobilných aplikácií kvôli aktualizácii, ktorá údajne porušuje ich pravidlá o platbách vnútri aplikácií. Herné štúdio Epic Games reagovalo podaním žalôb proti obom spoločnostiam, ktoré obviňuje z monopolistického správania. Informovala o tom agentúra Reuters.

Postoj chystá vlastnú televíziu, propaguje ju aj moderátor JOJ (VIDEO)

Konzervatívny web Postoj.sk sa rozširuje - v septembri chce spustiť vlastnú TV Postoj.

Spotreba narastá. Častejšie chodíme do reštaurácií aj do potravín. Dovolenkujeme doma

Letné mesiace patria vo všeobecnosti k tým obdobiam, kedy viac míňame. Takýto trend sa potvrdzuje aj tento rok, a to aj napriek pretrvávajúcej pandémii koronavírusu. Aj keď obavy zo straty príjmu mala v apríli polovica populácie, dnes sa situácia stabilizuje, čo môžeme sledovať na narastajúcej spotrebe a výdavkoch.

Formula 1 bude exkluzívne na SPORT1 A SPORT2

Spoločnosť AMC Networks International - Central and Northern Europe predĺžila svoj kontrakt na vysielanie Formuly 1 na Slovensku a v Českej republike o ďalšie tri sezóny.

RTVS pripravila špeciálne vysielanie k SNP (VIDEO)

76. výročie Slovenského národného povstania si RTVS v televíznom a rozhlasovom vysielaní bude pripomínať už od polovice augusta. RTVS zaradila do vysielania dokumenty, filmy, diskusie, ale aj priame prenosy z osláv v Banskej Bystrici.

Telekom spustil kampaň s päťnásobnou držiteľkou GRAMMY (VIDEO)

Telekom odštartoval v spolupráci s päťnásobnou držiteľkou GRAMMY Billie Eilish globálnu kampaň, v ktorej poukazuje na úspechy a potenciál mladých ľudí.

Česká vláda pripravuje zákon o službách ako je YouTube

Lepší ochranu dětí před nevhodným obsahem či obecně ochranu veřejnosti před projevy násilí a nenávisti i před nežádoucí reklamou má zajistit navrhovaný zákon o službách platforem pro sdílení videonahrávek. Zákon předkládaný ministerstvem kultury do českého právního řádu zavádí evropskou směrnici z roku 2018, členské státy se k ní mají připojit do 19. září. V pondělí se návrhem zákona, který mimo jiné zavádí i povinnost pevného podílu evropských děl v nabídce služeb videoték na vyžádání, bude zabývat vláda.

Bývalý redaktor Trendu o spôsoboch Penty: Drž hubu a krok, šúchaj nohami o zem a bude pokoj. Ak sa ozveš, dostaneš cez držku

„Žralokov z deväťdesiatych rokov si pamätám len zbežne. Nátlakové vyjednávania s hrubými krkmi poznám vlastne len z románov a filmov. Ale to, čo sa dialo v Rosume (sídlo vydavateľstva Trendu - pozn.red.) krátko po tom, ako som dostal výpoveď, mi deväťdesiatky v niečom pripomínalo.“