Novinky v ponuke HbbTV Českej televízie myslia aj na deti

14.04.2014 13:12 | Tlačové správy | ČT

Česká televize dnes rozšiřuje svou nabídku HbbTV. V nabídce hybridní televize najdou uživatelé hned dvě nové aplikace, a to aplikaci dětských archivních pořadů iVysílání :D a kvízovou aplikaci ÁbécéDéčko.

Aplikace iVysílání :D je strukturována podobně jako stávající aplikace iVysílání. "Navíc přináší přehledné třídění pořadů podle žánrů. Díky této aplikaci tak nabídneme našim divákům komfortní přístup ke všem dětským pořadům, které jsou k dispozici ve stále rostoucím videoarchivu ČT," konstatuje Jan Zeman, vedoucí Teletextu ČT, který zodpovídá za projekt HbbTV.

Úplnou novinkou ve vysílání hybridní televize ČT je první kvízová aplikace s názvem ÁbécéDéčko. V této hře mohou u jednoho televizoru soutěžit až čtyři diváci. Podstatou hry jsou kvízové otázky pokládané formou krátkých videí. Soutěží se ve znalostech dětských seriálů, večerníčků, pohádek apod. "Chtěli jsme nabídnout takovou aplikaci, dík které do prostředí hybridní televize integrujeme skutečné prvky interaktivity. To splňuje právě ÁbécéDéčko, kde divák aktivně reaguje na pokyny ve hře," dodává vedoucí Nových médií ČT Pavel Kohout.

K užití služeb hybridní televize musí uživatel vlastnit přijímač s podporou HbbTV. Pak už služby aktivuje jednoduše, pouze stisknutím červeného tlačítka na dálkovém ovladači.

Česká televize nabízí celou řadu aplikací HbbTV, jako je například teletext s moderní grafikou, iVysílání, TV program, Lištu ČT24 apod. Pravidelně připravuje hybridní aplikace k významným sportovním událostem, a ne jinak tomu bude i během květnového MS v hokeji nebo červnového MS ve fotbale.

Pochopiť tínedžera nie je jednoduché...

Práve vyšla novinka s názvom Najhoršia od slovenskej autorky Kataríny Gulai.

Trump nariadil čínskej ByteDance predať TikTok v USA

Americký prezident Donald Trump nariadil čínskej spoločnosti ByteDance, aby predala americká podiel svoje aplikácie TikTok do 90 dní. Oznámila to agentúra Reuters.

Apple a Google stiahli hru Fortnite z databázy

Technologickí giganti Apple a Google vo štvrtok odstránili úspešnú hru Fortnite zo svojich ponúk mobilných aplikácií kvôli aktualizácii, ktorá údajne porušuje ich pravidlá o platbách vnútri aplikácií. Herné štúdio Epic Games reagovalo podaním žalôb proti obom spoločnostiam, ktoré obviňuje z monopolistického správania. Informovala o tom agentúra Reuters.

Postoj chystá vlastnú televíziu, propaguje ju aj moderátor JOJ (VIDEO)

Konzervatívny web Postoj.sk sa rozširuje - v septembri chce spustiť vlastnú TV Postoj.

Spotreba narastá. Častejšie chodíme do reštaurácií aj do potravín. Dovolenkujeme doma

Letné mesiace patria vo všeobecnosti k tým obdobiam, kedy viac míňame. Takýto trend sa potvrdzuje aj tento rok, a to aj napriek pretrvávajúcej pandémii koronavírusu. Aj keď obavy zo straty príjmu mala v apríli polovica populácie, dnes sa situácia stabilizuje, čo môžeme sledovať na narastajúcej spotrebe a výdavkoch.

Formula 1 bude exkluzívne na SPORT1 A SPORT2

Spoločnosť AMC Networks International - Central and Northern Europe predĺžila svoj kontrakt na vysielanie Formuly 1 na Slovensku a v Českej republike o ďalšie tri sezóny.

RTVS pripravila špeciálne vysielanie k SNP (VIDEO)

76. výročie Slovenského národného povstania si RTVS v televíznom a rozhlasovom vysielaní bude pripomínať už od polovice augusta. RTVS zaradila do vysielania dokumenty, filmy, diskusie, ale aj priame prenosy z osláv v Banskej Bystrici.

Telekom spustil kampaň s päťnásobnou držiteľkou GRAMMY (VIDEO)

Telekom odštartoval v spolupráci s päťnásobnou držiteľkou GRAMMY Billie Eilish globálnu kampaň, v ktorej poukazuje na úspechy a potenciál mladých ľudí.

Česká vláda pripravuje zákon o službách ako je YouTube

Lepší ochranu dětí před nevhodným obsahem či obecně ochranu veřejnosti před projevy násilí a nenávisti i před nežádoucí reklamou má zajistit navrhovaný zákon o službách platforem pro sdílení videonahrávek. Zákon předkládaný ministerstvem kultury do českého právního řádu zavádí evropskou směrnici z roku 2018, členské státy se k ní mají připojit do 19. září. V pondělí se návrhem zákona, který mimo jiné zavádí i povinnost pevného podílu evropských děl v nabídce služeb videoték na vyžádání, bude zabývat vláda.

Bývalý redaktor Trendu o spôsoboch Penty: Drž hubu a krok, šúchaj nohami o zem a bude pokoj. Ak sa ozveš, dostaneš cez držku

„Žralokov z deväťdesiatych rokov si pamätám len zbežne. Nátlakové vyjednávania s hrubými krkmi poznám vlastne len z románov a filmov. Ale to, čo sa dialo v Rosume (sídlo vydavateľstva Trendu - pozn.red.) krátko po tom, ako som dostal výpoveď, mi deväťdesiatky v niečom pripomínalo.“