Médiá sa chystajú do Bratislavy na púť katolíckych médií

Bratislava privíta v sobotu ďalšiu púť katolíckych médií. Jej šiesty ročník sa uskutoční opäť na Kapitulskej ulici, kde má väčšina katolíckych médií svoje redakcie.

Na spoločné stretnutie s pracovníkmi katolíckych masmédií na Slovensku pozýva predseda Rady pre spoločenské komunikačné prostriedky Mons. Stanislav Zvolenský, predseda KBS.

"Mediálna púť je príležitosťou stretnutia tvorcov katolíckych médií so svojimi čitateľmi, divákmi a poslucháčmi. Zároveň je to priestor na prejavenie vďaky tým, ktorí sú v mediálnom svete svedkami úcty k pravde a k evanjeliovým hodnotám," pozýva všetkých ľudí dobrej vôle Jozef Kováčik, riaditeľ Tlačovej kancelárie KBS.

Program sa začne o 13:00 h v sídle TV LUX na Prepoštskej 5 v Bratislave. Brány otvorí v rovnakom čase aj ich pobočka v Banskej Bystrici na Kapitulskej 21. Návštevníkov privítajú tváre z televíznej obrazovky vrátane riaditeľa TV LUX Jána Buca. V programe budú živé vstupy do vysielania z Bratislavy i z Banskej Bystrice, prehliadky priestorov televízie, sprievodné aktivity vo dvore televízie.

TV LUX odvysiela naživo aj reláciu Luxáreň. V tejto relácii sa diváci dozvedia mená výhercov narodeninovej súťaže, ktorú televízia vyhlásila v apríli tohto roku, o auto značky Dacia na rodinnú dovolenku, víkendový pobyt pre dve osoby v Kúpeľoch Nimnica a obed s riaditeľom TV LUX Jánom Bucom. Celým programom budú návštevníkov sprevádzať aj deti, keď TV LUX tento rok oslavuje 6. narodeniny.

Deň otvorených dverí v TV LUX sa bude konať v rámci každoročnej púte katolíckych médií. V rámci jej programu nebude chýbať prezentácia katolíckych médií. Svoje priestory sprístupní aj TK KBS a Lux communiciation – Spoločenstvo pre šírenie hodnôt evanjelia v médiách. Na púti sa aktívne zúčastnia aj tvorcovia Katolíckych novín a Rádia LUMEN.

Jedinečnú možnosť získajú všetci návštevníci na nádvorí KBS. Počas akcie, kde bude možné stretnúť pracovníkov katolíckych masmédií, budú mať všetci odfotiť sa s maketou Svätého Otca Františka v plnej veľkosti. Ponuku pripravila redakcia TK KBS, k dispozícii bude od 14:00 do 16:00 h, na Kapitulskej ulici č. 11. Ďalším lákadlom bude možnosť pochutnať si na biskupskom chlebíčku a kávičke.

Po skončení programu v TV LUX a TK KBS v Bratislave sa môžu návštevníci presunúť na Kapitulskú 4, do dvora LUX communication, kde bude pripravený hudobno-zábavný program pre deti spolu s obľúbenou televíznou postavičkou - Klbkom a tvorivé dielne. Súčasťou programu budú aj live koncerty na Kapitulskej ulici č. 4. v sídle Lux communiciation (od 16:00 h).

Záverečný bod programu bude patriť slávnostnému odovzdávaniu Ceny Andreja Radlinského v Katedrále sv. Martina (od 18:00 h), z ktorého prinesie TV LUX priamy prenos. Zámerom udeľovania tohto ocenenia je vyjadriť vďaku Katolíckej cirkvi na Slovensku ľuďom, ktorí sa význačným spôsobom zaslúžili o rozvoj kresťanských masmédií, alebo svojimi dielami, či svojou činnosťou pravdivo a v duchu kresťanskej viery pôsobili v oblasti masmédií.