Spoločné stanovisko k Dúhovemu Pride Bratislava

V poradí piaty ročník pochodu Dúhový Pride v Bratislave, ktorý organizujú mimovládne organizácie Queer Leaders Forum, Iniciatíva Inakosť, NoMantinels, a TransFúzia, sa bude konať dňa 28. júna 2014. Tento pokojný, inkluzívny pochod zviditeľní ľudské práva, ktoré sa vzťahujú na všetkých členov spoločnosti, vrátane LGBTI osôb v čase, keď LGBTI aktivisti po celej krajine sú znepokojení snahami o zvrátenie už dosiahnutých posunov vpred.

My, ako členovia medzinárodného spoločenstva podporujeme dodržiavanie všeobecných ľudských práv, ako základný prvok našej práce, nášho poslania, a nášho sveta. Naďalej podporujeme organizátorov a účastníkov pochodu. A pri tejto príležitosti opätovne potvrdzujeme zásady Charty základných práv Európskej únie, ktorá zahŕňa zákaz diskriminácie na základe sexuálnej orientácie.

Veríme, že všetci, vrátane LGBTI osôb, by mali mať možnosť užívať práva a slobody, ktoré sú stanovené nie len v EU zárukách, ale aj vo Všeobecnej deklarácii ľudských práv. Povzbudzujeme všetkých k tomu, aby rešpektovali tieto princípy a aby v plnom rozsahu zabezpečili ochranu a rešpektovanie ľudských práv LGBTI ľudí.

Veľvyslanectvo Albánskej republiky
Veľvyslanectvo Austrálie
Veľvyslanectvo Rakúska
Veľvyslanectvo Belgického kráľovstva
Kancelária veľvyslanectva Kanady
Veľvyslanectvo Chorvátska
Veľvyslanectvo Dánskeho kráľovstva
Veľvyslanectvo Fínska
Veľvyslanectvo Francúzska
Veľvyslanectvo Nemecka
Veľvyslanectvo Islandu
Veľvyslanectvo Írska
Veľvyslanectvo Luxemburského veľkovojvodstva
Veľvyslanectvo Holandského kráľovstva
Veľvyslanectvo Nórskeho kráľovstva
Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku
Veľvyslanectvo Španielska
Veľvyslanectvo Švédskeho kráľovstva
Veľvyslanectvo Švajčiarska
Veľvyslanectvo Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska
Veľvyslanectvo Spojených štátov amerických