Pekné leto pre 700 detí. Výsledok práce Rádia Expres a jeho poslucháčov

Pekné leto pre 700 detí. Výsledok práce Rádia Expres a jeho poslucháčov Foto: Expres

Detský tábor Rádia Expres s názvom Dobrý skutok je už expresáckou tradíciou. Pripravujú ho už siedmy rok. Každý rok je určený pre sto detí zo sociálne slabších rodín, ktoré by si inak tábor nemohli dovoliť.

Celkovú sumu na financovanie táboru rádio získava cez sms správy svojich poslucháčov a zamestnancov rádia. Tábor je v Račkovej doline v Tatrách. Počas siedmych dní sa o deti starajú profesionálni animátori a program im pripravujú aj moderátori a redaktori rádia. Deti tradične navštevuje Laci Strike so svojimi tanečníkmi, hudobný hosť tábora je tento rok Celeste Buckingham.

„Tábor sa stal našou rádiovou srdcovou záležitosťou," s úsmevom hovorí generálna riaditeľka Rádia Expres Eva Babitzová. „Každý rok spojíme poslucháčov Rádia Expres s našou prácou a výsledkom sú zážitky a spomienky detí, ktoré sa nedajú vyčísliť peniazmi. "

Rádio pri výbere detí každý rok spolupracuje s Úradmi práce, sociálnych vecí a rodiny – konkrétne oddeleniami pomoci v hmotnej núdzi v jednotlivých krajských mestách. Príprava zoznamov detí je v ich kompetencii, pretože Rádio Expres chce zostať čo najobjektívnejšie pri výbere a na základe predchádzajúcich skúseností vie, že pracovníci týchto úradov poznajú situáciu v daných rodinách najlepšie.

Cena jednej darovacej sms správy je 1€ a celý výťažok ide iba na účel zbierky. Slovenskí mobilní operátori sprostredkúvajú zbierku bez poplatkov, čím tiež prispievajú k realizácii projektu.