Začína nová séria Búrlivého vína, pozrite si sumár, čo sa dialo v predchádzajúcich

Už od 18. augusta niekoľkokrát do týždňa bude na Markíza pokračovať novou sériou Búrlivé víno. Čo sa udialo v predchádzajúcich sériách?

 

 

Búrlivé víno I.

Do Vínneho prichádza na návštevu k rodičom mladý lekár Martin Rozner. Nešťastnou náhodou takmer zrazí talentovanú vinárku Ninu Dolinskú. Od prvého okamihu je jasné, že si padli do oka. Začnú sa stretávať a ich vzťah sa čoraz viac prehlbuje. Vtedy však ešte netušia, čo všetko môže brániť ich láske. Keď sa o stretnutiach Niny s Martinom dozvie jej otec Ivan, akékoľvek väzby s Roznerovcami jej rázne zatrhne. Zaľúbenci sa nenechajú len tak ľahko odbiť a snažia sa zistiť pravdu o nenávisti Ivana Dolinského k Martinovej rodine. Ukazuje sa, že dôvod siaha do ďalekej minulosti, do obdobia, keď boli Nina a Martin malými deťmi. Stanislav Rozner, Martinov otec mal údajne udať rodinu Dolinských, že chcú natrvalo odísť do zahraničia. Ivana následne zatkli a jeho žena Mária pod ťarchou okolností umrela. Martin neverí, že jeho otec by zradil svojho kedysi najlepšieho priateľa Ivana. Spolu s Ninou chcú preto zistiť skutočnú pravdu. Dvojici však prichádza do cesty ďalšia prekážka. Martinova priateľka Karin.

Oveľa ťažšie chvíle v tom čase prežíva Ninina staršia sestra Eva. Neúspešne sa snaží zbaviť svojho manžela Roba Riečneho. Je to tyran a alkoholik, ktorý celej rodine neustále strpčuje život. Eva časom nájde útechu v náručí Petra Roznera, Martinovho brata.

Ninin brat Slávo zatiaľ splieta plány s podnikom Dolinských, aby si udržal svoju milenku Ingrid. S podnikom, presnejšie s vinicami Dolinských, majú svoje nekalé úmysly aj iní ľudia. Do všetkého je namočený Miro Petránsky. Ten sa celý čas tvári ako Ivanov dlhoročný a najlepší priateľ. No Miro je len bábka v rukách mocnejších- údajných podnikateľov, mafiánov Alexandra Tótha a Eugena Baxu. Práve Baxa chce vinice zrovnať so zemou a realizovať na nich veľký investorský projekt. Ingrid má Tóthovi a Baxovi pomôcť dostať vinice do ich vlastníctva. Na Ivana rozohrá veľkú hru. Úplne si ho omotá okolo prsta. Získava si dôveru rodiny, pracuje vo vinárstve ako krízová manažérka a s Ivanom sa dá postupne dokopy. Keď už je plán takmer dokončený, Inge si uvedomuje, že Ivana skutočne miluje. Navyše zisťuje, že čaká jeho dieťa. Tóth sa však snaží vydierať Ingrid cez jej mladšiu sestru, bývalú narkomanku Mirku. Do deja medzičasom vstúpi francúzsky vinár André, ktorý sa beznádejne zamiloval do Niny. Zdá sa, že Dolinským chce pomôcť. Láska Niny a Martina je ako na hojdačke a André sa preto snaží získať si jej srdce. K vyriešeniu situácie s podnikom napokon dopomôže samotný Slávo. Nina je nútená vydať sa za Andrého a Martin odchádza ako lekár do Konga so svojou starou známou a bývalou priateľkou Alicou. V Afrike takmer príde o život a akoby náhodou ho zachráni práve mobil, na ktorý mu neprestajne volala Nina. Keď sa vráti domov, s Ninou si postupne k sebe opäť nájdu cestu...

 

Búrlivé víno II.

Medzičasom sa toho udialo viac než dosť, Ivan sa oženil s Inge, ktorá mu porodila nádherného syna Adamka. Eve sa narodila Sabinka. Pravdu o tom, či je jej otec Peter alebo Robo, ktorý Evu nechutne znásilnil, zatiaľ vedia len Eva s Petrom. Popri radostných udalostiach sa však stane aj čosi oveľa smutnejšie. Umiera Stanislav Rozner. Ešte pred smrťou si stihli s Ivanom odpustiť staré hriechy a znova sa z nich stali priatelia. Ivan už vie, že skutočným zradcom bol Miro. Celú situáciu znáša najťažšie Viera. Pre Martina je v tejto situácii oporou Nina. Sú spolu veľmi šťastní a čoraz častejšie sa skloňuje slovo svadba. V tom všetkom im bráni len fakt, že Nina je stále oficiálne vydatá za Andrého, ktorý sa jej nemieni vzdať. Do Martina sa zahľadí nepríjemná lekárka Rita Kernová. Martin pracuje pod jej vedením v nemocnici. Práve Rita je úzko spätá s Baxom. Je to jej krstný otec, no ako sa neskôr ukáže, aj milenec.

Do deja postupne vstupujú nové postavy- Gusto Mikuláš, Vierin otec, ktorý sa jej pred rokmi vzdal a ona skončila v detskom domove. No a do života Dolinských prichádza špičkový manažér Erik Halada. Okrem práce je jeho najväčším koníčkom lov žien. Tentokrát sa mu do hľadáčika dostala Ingrid. Tá spočiatku Erikovmu šarmu odoláva, netrvá však dlho a vášnivo sa doňho zamiluje.

Dorota Petránska a pivničný Igor Oravec sa vezmú. Po dlhom snažení sa Dorke podarí otehotnieť a na veľké prekvapenie všetkých čaká dvojičky. Na svoju životnú lásku konečne natrafí aj Mirka. Cestou do liečebne pre bývalých narkomanov stretáva lekárnika Braňa. Ich vzťah je od samého začiatku veľmi komplikovaný. Ako Mirka neskôr zisťuje, práve Braňo bol ten, ktorého pred rokmi vážne zranila.

Medzitým Ritu niekto napadne v jej byte. Hlavný podozrivý je Martin. Skončí v putách na polícii. V skutočnosti Ritu udrel Baxa. Pred políciou to neprizná, no Martinove meno sa jej podarí očistiť. Baxa, jeho nový poskok Reni Sobolák a Ninin bývalý manžel André si zatiaľ brúsia zuby na vinice Dolinských. Baxa ich daruje ako kompenzáciu Rite. Je tu však ešte mrcha Inge a Erik, ktorého vydiera Baxa. Napokon je Inge tá, ktorá oberá Ivana prakticky o všetko. Erik to nemieni nechať len tak a rozhodne sa Dolinským vrátiť všetko, čo je ich. Odchádza do Francúzska, kde získava darovací dekrét Andrého otca Gerarda. Ukazuje sa, že Dolinskí zdedili úspešný podnik vo Francúzsku a Andrého podiel viníc vo Vínnom. André je zatknutý.

Vzťah Niny a Martina je po komplikáciách s Ritou a Andrém opäť v poriadku. Hoci vážne naštrbený žiarlivosťou. Mirka a Braňo sa chcú tiež zosobášiť.

Búrlivé víno III.

Nina a Martin konečne pripravujú svadbu. Stále je však medzi nimi napätie po predchádzajúcich udalostiach. Martin sa v práci čoraz viac zbližuje s Ritou. Krátko pred svadbou sa definitívne rozhodne práve pre ňu. Do Niny sa časom zaľúbil Erik Halada. Netají sa tým, že mu pripomína jeho jedinú skutočnú lásku Júliu. Ani Nine nie je Erik ľahostajný.

Do mestečka prichádza tajomný milionár z Nórska Maxim Zachar. Na Slovensko sa vrátil, aby pomstil smrť svojej matky, ktorá umrela vinou Eugena Baxu. Zachar neunikne pozornosti zlatokopky Inge a jej spoločníkom Mirovi, Karin a Renimu. Inge sa na Maxa prilepí a snaží sa ho dotlačiť do svadby. Neváha zájsť tak ďaleko, že si vymyslí tehotenstvo.

Braňo má tesne pred svadbou s Mirkou vážnu autonehodu. Hrozí, že ostane ochrnutý. Na pomoc prichádza špecialista z Kanady- Michal Oláh. Braňo odchádza po úspešnej operácii do liečebne a Mirka ide s ním.

Nina a Erik sa dali dokopy. Pred Ivanom to spočiatku tajili. Nina však otehotnie a Ivanovi neostáva nič iné ako ho prijať do rodiny. Eve začne opäť komplikovať život Robo. Petra obviní zo sexuálneho zneužívania dcéry Laury. Napokon sa všetko vyjasní. Na scénu prichádza krásna Šantal, ktorej padne do oka ženatý Igor. Igorova láska k Dorke je však silnejšie.

Ivan sa dozvie, že Miro stojí za smrťou jeho prvej ženy Márie. Zachar nakoniec zistí, že má sestru Dorku a že Inge ho len ťahala za nos. Nekompromisne ju vyhodí zo svojho kaštieľa. Baxa pod tlakom udalostí umiera na infarkt. U Niny sa začnú prejavovať vážne zdravotné komplikácie. Buď prežije ona alebo dieťa. Nina upadá do bezvedomia a tím lekárov za asistencie Rity a Martina sa ju snaží vrátiť medzi živých...