Poznáme rečníkov i program druhého TEDxKežmarok

Poznáme rečníkov i program druhého TEDxKežmarok

Licencované podujatie plné inšpirácií, výnimočných ľudí a neopakovateľnej atmosféry sa nezadržateľne blíži! TEDx sa v konferenčnej sále Kežmarského hradu uskutoční už v sobotu 13. septembra 2014 so začiatkom o 14.00 h.

O hodinu skôr odštartuje prezentácia účastníkov, nádvorie hradu bude pre širokú verejnosť otvorené už od desiatej dopoludnia.
Známi sú už aj všetci desiati rečníci kežmarského TEDx. Ponuka príspevkov je pestrá, registrovaní účastníci si určite prídu na svoje:

Doktor Dodo Cikaj, sestrička Skúmavka
Klauni z občianskeho združenia Červený nos prinášajú do nemocníc trochu radosti a úsmevu. Humorom bojujú proti strachu hospitali¬zovaných malých pacientov, znižujú napätie a úzkosť spojenú s liečbou či pobytom v neznámom prostredí.

Dana Iliašová-Mazalová
Je absolventkou VŠVU v Bratislave. Okrem výtvarného umenia sa venuje hudbe. Je autorkou projektu Súkromný koncert, v rámci ktorého navštevovala domácnosti a koncertovala priamo v obývačkách. V súčasnosti sa venuje priateľským gestám.

Renáta Kaščáková
Viac ako 10 rokov pracuje v samospráve mesta Trenčín. V súčasnosti koordinuje projekt participatívneho urbanistického plánovania Trenčín si Ty, ktorého súčasťou bola medzinárodná urbanistická súťaž Trenčín – mesto na rieke, ukončená v máji 2014.

Gabriel Kocák
Z pomocníka v bavorskej reštaurácii sa prepracoval až do kuchýň michellinovských reštaurácií. Dnes má vlastnú reštauráciu Culinarium s výnimočnou kuchyňou. Jeho kuchyňa patrí medzí najzaujímavejšie gastronomické koncepty na Slovensku.

Michal Kravčík
Presadzuje a podporuje agendu Voda pre ozdravenie klímy. Jej cieľom je posilnenie environmentálnej bezpečnosti pro¬stredníctvom zodpovedného prístupu v ochrane prírodného a teda i kultúrneho dedičstva.

Pavlína Morháčová
Vyštudovala grafický dizajn na VŠVU v Bratislave. Od roku 2010 sa venuje projektu alternatívnej mapy Bratislavy – M_P_BA. Projekt zbiera tipy obyvateľov Bratislavy na pekné miesta formou ich subjektívnych názorov a autentických odporúčaní.

Pavel Petrovič
Je pedagógom na Katedre aplikovanej informatiky UK a venuje sa projektu First Lego League. Ide o najväčšiu robotickú súťaž pre mladých vo veku 10 – 16 rokov. Zúčastňujú sa na nej desaťtísíce detí na celom svete. Každý rok sú zadané presné úlohy a mladí v tímoch postavia a naprogramujú svoje LEGO roboty podľa zadania.

Tomáš Rafa
Absolvoval Akadémiu umení v Banskej Bystrici a Akadémiu krásnych umení vo Varšave, kde v súčasnosti pôsobí ako asistent. Vo svojich videách sa programovo zaoberá vyostrenými politicko-spolo¬čenskými témami.

Miro Relovský
Do sveta sa vydal, aby si splnil svoj životný sen. Motoristický nadšenec z Kežmarku dnes pracuje pre firmu, ktorá poskytuje servis továrenským tímom Ford v motoristickom kolotoči rallye podujatí a svetových rallye sérií.

Michal Smetanka
Okrem množstva iných aktivít sa venuje etnomuzikológii, kompo¬zícii, výrobe hudobných nástrojov a hudobnej interpretácii. Prevádzkuje súkromné múzeum hudobných nástrojov. Účastníkov TEDxKežmarok zasvätí do tajov zvukov a nástrojov z celého sveta.

Program TEDxKežmarok, 13. 9. 2014

13.00 – 14.00 Registrácia účastníkov
14.00 – 14.15 Ric Elias – CEO Red Ventures (video)
14.15 – 16.00 Blok 1
Gabriel Kocák – šéfkuchár
Dana Iliašová Mazalová – výtvarníčka
Pavel Petrovič – First Lego League
Michal Sandel – filozof (video)
Michal Kravčík – vodohospodár
Michal Smetanka – hudobník
16.00 – 16.20 Hudobné vystúpenie
Michal Smetanka
16.20 – 17.20 Prestávka
17.20 – 19.30 Blok 2
doktor Dodo Cikaj, sestrička Skúmavka – clowndoctors
Miro Relovský – motorista
Tomáš Rafa – art aktivista
Susan Cain – spisovateľka (video)
Renata Kaščáková – Trenčín si Ty
Pavlína Morháčová – dizajnérka
19.30 – 21.00 Afterparty na nádvorí, zábava s hudbou FS Magura + škola tanca

Na nádvorí hradu bude po celý deň (od 11.00 do 21.00 h) pripravený zaujímavý sprievodný program, ktorý je voľne prístupný všetkým návštevníkom hradu: čitáreň kežmarského kníhkupectva a združenia mladých Kežmarčanov Wolf that never sleeps, ukážka cvičení CrossFit, hokejbalová strelnica, First Lego League, prezentácia o. z. Kežmarská chata, OZ Cyklovňa + Mestské intervencie St. Ľubovňa, OOCR Severný Spiš – Pieniny, kaviareň.

Ak chcú mať záujemcovia o účasť na TEDxKežmarok istotu, že sa na podujatie dostanú, mali by sa za poplatok 10 eur zaregistrovať čo najskôr na internetovej stránke: www.tedxkezmarok.sk/registracia. Registrácia je však možná aj v kežmarskom kníhkupectve Alter Ego alebo priamo v deň konania TEDx na Kežmarskom hrade (ak sa kapacita konferenčnej sály nevypredá počas trvania online registrácie).