Hviezdy s dobrým srdcom

Nadácia Krištáľové krídlo zorganizovala už štvrtý ročník benefičného podujatia, ktoré sa uskutočnilo 7. septembra 2014. Trasa Krištáľovej rallye sa začala v Bratislave, viedla cez Rusovce, Dobrohošť, Orechovú Potôň a skončila sa charitatívnym koncertom v Dunajskej Strede.


Krištáľová rallye je jazda historických vozidiel s posádkou osobností Krištáľového krídla, mediálne známych osobností a detí, ktorým nadácia pomáha. Členmi posádky historických vozidiel boli okrem organizátorky podujatia Márie Vaškovičovej a predsedníčky nadácie Danky Bartekovej aj Maroš Kramár, Ján Greššo, Jozef Vajda, Roman Bomboš, Juraj Lelkeš, Petra Azácis, Natália Fonód - Babincová, či Jozef Golonka. O dobrú atmosféru počas rallye sa starala skupina Funny Fellows.
Na koncerte v športovej hale v Dunajskej Strede o 20.00 vystúpili Sisa Lelkes-Sklovska, Martin Madej, skupina HEX, Laci Strike, Krisztina Szeredy, Tünde Kevická, Jimmy Vadkerti a ďalší. Koncertom sprevádzal Ivan „Tuli" Vojtek a Karin Haydu. Záznam z celého benefičného podujatia a večerného koncertu odvysiela televízia TA3 v pondelok 15.9. o 19.00.

Výťažok zbierky bude rozdelený do 31.12.2014. Nakoľko zbierka trvá až do konca roka, ďalšie vyzbierané finančné prostriedky budú rozdelené až po tomto termíne. Finančné prostriedky bude po predložení žiadostí o grant rozdeľovať Správna rada Nadácie Krištáľové krídlo, ktorej predsedníčkou je strelkyňa Danka Barteková.

Hlavným cieľom finančnej pomoci v tomto ročníku sú nasledujúce združenia:

• Občianske združenie Návrat, ktoré sa stará o opustené deti. Prispejeme im na financovanie programu pripútania, sociálneho, psychologického a pedagogického poradenstva, špeciálnych terapií, či víkendových pobytov pre náhradné rodiny, ktoré sú ochotné tieto deti prijať a poskytnúť im náhradné rodičovstvo.
• Občianske združenie SPOSA v Dunajskej Strede. Finančný dar zo zbierky poslúži na vytvorenie podpornej a ochrannej komunity schopnej prijať ľudí žijúcich s autizmom, prípadne s inými postihnutiami.
• Podpora pre dobrovoľníkov, ktorí sú ochotní doučovať talentované deti, ktorých rodičia nedokážu svojim deťom zabezpečiť vzdelanie z dôvodov negramotnosti a zlých sociálnych pomerov.
• Financovanie liečby ľudí postihnutých detskou obrnou, ktorí sa napriek hendikepu snažia zaradiť do aktívneho pracovného života a navyše sa snažia pomáhať ďalším s podobnou chorobou. Ich životným krédom je, že sa netreba ľutovať, ale snažiť sa žiť normálny život.
• Chceme pomôcť aj dvom vybraným rodinám z Dunajskej Stredy, ktoré sa ocitli vo veľkej sociálnej núdzi a opustenosti, pritom vychovávajú nevyliečiteľne choré deti.

Okrem finančných darov rozdelíme občianskym združeniam aj nové počítače od spoločnosti Lenovo.
Zbierka trvá do 31.12.2014. Prispieť môže každý, zakúpením srdiečka v minimálnej čiastke 1 €, ktoré boli vyrobené ručne ľuďmi s mentálnym postihnutím v chránenej dielni Vstúpte, n.o. a v chránených dielňach Drahuškovo alebo zaslaním ľubovoľnej čiastky na číslo účtu Nadácie Krištáľové krídlo 2962795958/0200. Prispieť môžete aj zaslaním DMS na číslo 877 v tvare DMS KRIDLO (DMS medzera KRIDLO).Cena darcovskej sms je 2€.

Aktuálne informácie a priebežný výsledok zbierky nájdete na www.kristalovekridlo.sk  a na www.facebook.com/KristaloveKridlo