Heineken predstavuje prvú audiovizuálnu mapu na svete

Heineken predstavuje prvú audiovizuálnu mapu na svete

Heineken City Symphony je názov aplikácie, v ktorej návštevníci prechádzajú 3D modelom Prahy a stávajú sa súčasťou interaktívnej audiovizuálnej mapy.

 

 

Heineken City Symphony je názov unikátnej aplikácie, ktorú vytvorila prémiová značka Heineken v spolupráci s agentúrou ZARAGUZA. Návštevníci v nej prechádzajú 3D modelom Prahy a stávajú sa súčasťou prvej interaktívnej audiovizuálnej mapy na svete.

Projekt je unikátny hneď z niekoľkých dôvodov: 3D mapa totiž zobrazuje všetko, čo sa v danú chvíľu v meste skutočne odohráva, a to vrátane aktuálnej polohy pražskej MHD. Pokiaľ užívateľ nahrá fotku alebo zverejní príspevok na sociálnych sieťach, v reálnom čase prispeje do symfónie mesta vizuálnym a zvukovým efektom. Symfónia preto nikdy nebude rovnaká – presne ako mesto, ktoré sa neustále mení. Tento neobyčajný audiovizuálny projekt vznikol vďaka najmodernejším technológiám, ktoré užívateľom teraz prinášajú jedinečný a nekonvenčný pohľad na českú metropolu.

„Vieme, že ľudia radi sledujú, čo sa okolo nich odohráva, ideálne v reálnom čase. Preto sme stavili na popularitu sociálnych sietí a prišli s webovou aplikáciou, ktorá mapuje dianie v meste z vtáčej perspektívy. Každý sa tak stáva obyvateľom audiovizuálneho mesta," komentuje Richard Gažo, manažér značky Heineken, a dodáva: „Ide o skutočne výnimočnú aplikáciu. Dali sme veľkomestu zvuk a veríme, že tento hravý nápad prebudí medzi užívateľmi emócie. Vďaka tejto aplikácii sa môžu ľudia medzi sebou zoznamovať alebo jednoducho nájsť Heineken bary vo svojom okolí, či zaujímavé kluby, kde to žije. Pokiaľ sú títo užívatelia zároveň milovníci dizajnu, vidia na mape svoju vzdialenosť od jednotlivých expozícií Designbloku. Aplikácia proste ukazuje miesta, kde stojí za to byť!"

Aplikácia vznikla pri príležitosti tohtoročného Designbloku, ktorý sa v Prahe uskutočnil od 7. do 12. októbra. Heineken sa tohto sviatku svetového a českého dizajnu pravidelne zúčastňuje – tento rok napríklad expozíciou v dome U minuty na Staromestskom námestí, kde predstavil bar ožívajúci vďaka hudbe a ľuďom. Minimalistický dizajn priestoru tu originálnym spôsobom ukazoval panorámu Prahy ako žijúceho veľkomesta s dominantami vytvorenými z fliaš Heineken.

Idea metropoly ako skvelého miesta pre život je prémiovej značke Heineken vlastná. Žijú v nej mladí ľudia, ktorí milujú nové veci, prekonávajú prekážky a neboja sa stereotypu. Aj preto je pre Prahu veľkou cťou, že sa tento rok objavila na etikete limitovanej edície fliaš Heineken Cities. Stala sa tak jedným z 39 miest na celom svete, ktoré majú svoju vlastnú fľašu.

Aplikácia Heineken City Symphony bola spustená pred samotným Designblokom. Vyskúšať si ju môžete na webe www.heinekencitysymphony.com.