SME spúšťa nový web pre seniorov

Skupina Sme.sk vstúpila do spolupráce s portálom prosenior.eu, spúšťa e-shop pre seniorov, základ platformy komplexného servisu pre seniorov a ich blízkych.

Projekt ProSenior založila v roku 2012 Irma Chmelová ako výsledok svojich osobných skúseností v oblasti starostlivosti o seniorov: "S mamou sme sa dlhé roky starali o starých rodičov, ktorým sa postupne zhoršoval zdravotný stav. Boli sme tak nútené vyhľadávať informácie a rôzne praktické pomôcky, ktoré by im uľahčili život. Vtedy som si uvedomila, že na Slovensku neexistuje jedno centrálne miesto, kde by ľudia v podobnej situácii našli pomoc a tak vznikol nápad založiť web, ktorého súčasťou by bol e-shop s praktickými pomôckami pre seniorov, informácie o dostupných službách ako aj rôzne bezplatné poradne."

Pôvodný web prosenior.eu sa presťahoval na novú adresu proseniorshop.sme.sk a prešiel kompletným redizajnom. Aktuálne obsahuje e-shop desiatky užitočných pomôcok pre starších ľudí, pre ktorých prestáva byť zvládanie bežných činností samozrejmosťou.

Štruktúra e-shopu je koncipovaná podľa dvoch základných kritérií. Zohľadňuje typy problémov, ktoré najčastejšie trápia ľudí vo vyššom veku - zrak, sluch, mobilita, rehabilitácia, bezpečnosť, bolesť a pod. Výrobky sú členené aj do produktových kategórií - domácnosť, kúpeľňa, kuchyňa, spálňa, elektronika atď.

Keďže web štartuje v predvianočnom období, medzi hlavnými kategóriami je zaradená aj kategória Tipy na vianočné darčeky, v ktorej používatelia nájdu najpopulárnejšie produkty rozdelené podľa cieľovej skupiny (muži/ženy) a podľa cenovej úrovne.

Jedným z hlavných cieľov spolupráce na novom webe je vytvorenie platformy pre komplexnú starostlivosť o seniorov, vrátane právneho, psychologického či medicínskeho poradenstva pre seniorov. "Od začiatku bolo mojou víziou vytvorenie centrálneho miesta, na ktorom ľudia nájdu všetko pre seniora pod jednou strechou. Od pomôcok, informácií, cez služby až po poradenstvo. V spolupráci s PetitPressom budeme pracovať na naplnení tejto vízie, pričom spustenie e-shopu proseniorshop.sme.sk je len prvým z radu projektov, ktorými chceme prispieť k zlepšeniu kvality života a informovanosti seniorov a ich blízkych," hovorí Irma Chmelová.

Pôvodný e-shop prosenior.eu získal v októbri tohto roku prestížne ocenenie - Cenu Heureky, v súťaži ShopRoku 2014.