Slovenskí stand-upisti si uctia kolegov z magazínu Charlie Hebdo

Slovenskí stand-upisti si uctia kolegov z magazínu Charlie Hebdo stand-upom s náboženskou tematikou pretože:

1. Humor je mocná zbraň. Ničoho sa zadubení a mocní ľudia neboja tak, ako smiechu.
2. Báť sa humoru znamená neznášať pravdu.
3. Smiechu rozumie každý národ na svete – je to najzrozumiteľnejší a najstarší spoločný jazyk.
Podujatie Aj stand-up je Charlie sa bude sa konať Babylon Ateliér (bývalý West) v nedeľu 18. januára o 19:00 hodine. Vstupné bude 10 a 20 eur a všetky peniaze pošleme redakcii magazínu Charlie Hebdo.
Zo všetkých hendikepov, s ktorými sa môže človek narodiť je najstrašnejšie, keď sa narodí bez zmyslu pre humor. Najväčší a najnebezpečnejší idioti na tomto svete sú ľudia, ktorí berú sami seba a svoj svet smrteľne vážne, a ktorí majú vo všetkom jasno, lebo majú klapky na očiach. Pod rúškom zjavených posvätných právd sa snažia vtláčať svoje ploché videnie sveta aj ostatným.
My, slovenskí stand-upisti, sme v drzom a necitlivom humore doma. Preto chceme vzdať hold svojim kolegom v satire z magazínu Charlie Hebdo. Navzdory vyhrážkam sfanatizovaných zadubencov ďalej robili svoju robotu tak, ako považovali za vhodné. Ich odvaha je nám veľkým príkladom.
Dňa 7. januára roku 2015 do redakcie vošli traja zákerní zbabelci a začali strieľať. Zastrelili dvanásť ľudí. Naši piati kolegovia satirici, ktorých život vtedy vyhasol, sa volali Charb, Cabu, Honoré, Tignous a Wolinski.
Ich pamiatku a odkaz si chceme uctiť tak, ako vieme – nebojácnym stand-upom o náboženstve, o dogmách, predsudkoch a –izmoch, skrátka o posvätných nezmysloch.
S nápadom prišiel Ivo Ladižinský a my ostatní sme sa k dobrému nápadu radi pridali.
Spolu s nami, Ivom Ladižinským, Samom Trnkom a Michaelom Szatmarym sa na javisko postavia aj Jaro Abaffy, Dano Čistý, Ján Gordulič, Tomáš Hudák, Lujza, Fučo Mariňák Rybička, Jerry Veľmajster Szabó, Juraj Šoko Tabaček a Gabo Žifčák.
Špeciálni hudobní hostia: Andrea Zimányiová a Juraj Burian, Bekimko Rýchla Noha.