Slováci rozhodli: Jednotkou v čerstvosti je Lidl!

V reprezentatívnom prieskume „Vnímanie čerstvosti potravín", ktorý v máji 2015 realizovala agentúra TNS, zvolili Slováci Lidl za jednotku v čerstvosti.


Zo všetkých strán dnes počúvate o čerstvosti potravín, čo to však skutočne znamená? Slovensko pozná správnu odpoveď: Lidl. V reprezentatívnom prieskume „Vnímanie čerstvosti potravín", ktorý v máji 2015 realizovala agentúra TNS, si Slováci zvolili Lidl za najčerstvejší reťazec. A čo znamená čerstvosť pre nás? Úplne všetko! Čo je tajomstvom nášho úspechu?

O čerstvosti za nás hovoria naše produkty, experti a čo je najdôležitejšie – vy. Väčšina z vás priradila k Lidlu spomedzi všetkých reťazcov v prieskume tieto výroky:
• „Sortiment je bohatý, ale nie príliš široký, a preto sa tu tovar rýchlo točí. Keďže sa rýchlo predáva je stále čerstvý."
• „Vždy tu nájdem len čerstvé potraviny."
• „Nikdy som nepočul/a, že by mal problémy s čerstvosťou."
• „Tento reťazec ponúka najčerstvejšie potraviny."

Každý deň pre vás vozíme viac ako 3 000 000 výrobkov a vy sa každý deň môžete tešiť z ich čerstvosti. U nás navyše nájdete iba to, čo naozaj potrebujete. To, že vďaka tomu ušetríte pri každom nákupe až 15 minút v porovnaní s inými supermarketmi, už viete. Optimálne nastavená šírka sortimentu je však dôležitá aj z pohľadu čerstvosti. Z každého výrobku z našej stálej ponuky totiž predáme v priemere 650 000 kusov ročne. Neležia teda dlho v regáloch a vďaka tomu si ich čerstvosť vychutnávate u vás doma.

Rovnako ako príprava výnimočného jedla, aj starostlivosť o čerstvosť pozostáva z mnohých dôkladných krokov. A ak všetko spravíte správne, výsledok stojí za to. "Viem, že v Lidli vždy nájdem teplé, chrumkavé a voňavé pečivo a vždy si vyberiem do svojich receptov čerstvú zeleninu a bylinky," povedal šéfkuchár Marcel Ihnačák. Ku kolegovi z Kuchyne Lidla sa pridal aj Roman Paulus: „Mäso si z Lidla vďaka baleniu v ochrannej atmosfére lepšie zachováva svoju čerstvosť. Pripravte si z neho skvelé jedlá na váš stôl!" Čerstvosť produktov je prvoradá aj pre Adrianu Polákovú: „Z čerstvého ovocia a mliečnych výrobkov z Lidla upečiete koláče, ktoré budú určite všetkým chutiť."

Čerstvosť sa začína výberom kvalitných a spoľahlivých dodávateľov. Najnovšie technológie a kvalitné suroviny v spojení s osvedčenými postupmi zabezpečenia čerstvosti sú dôležitým kúskom skladačky. Ďalším prvkom, ktorý zabezpečuje, aby sa na pulty predajní dostali iba čerstvé produkty, sú naše centrálne sklady. Dôkladne kontrolujeme, či dodané výrobky majú správnu teplotu a spĺňajú naše prísne požiadavky na kvalitu. Naše sklady sú dômyselne navrhnuté tak, aby v nich bolo možné uskladňovať rozličné druhy výrobkov. Rôzne kategórie potravín totiž vyžadujú špecifické podmienky. Teplotný reťazec je pre nás mimoriadne dôležitý aj počas prepravy potravín do predajní. Dávame si záležať na tom, aby sa do regálov dostali len tie výrobky, ktoré sa počas celého transportu a pobytu v centrálnom sklade nachádzali v optimálnom teplotnom rozpätí.