Slovak Telekom získal ocenenie Best in Test za mobilné siete na Slovensku už tretí raz po sebe Foto: Telekom

15.03.2016 16:23 | Tlačové správy | Slovak Telekom

Slovak Telekom sa stal jediným slovenským operátorom, ktorý získal ocenenie Best in Test od P3 Communications po tretí raz po sebe. Po silných výsledkoch v oboch testoch minulého roka vyhrali mobilné siete Telekomu test aj v januári 2016.

P3 je nezávislá konzultačná spoločnosť, ktorá realizuje certifikované merania mobilných sietí na celom svete.

Slovak Telekom potvrdil najlepšie výsledky v teste na celom Slovensku

Podľa nezávislých meraní P3 Communications dosiahol Slovak Telekom najlepšie výsledky v celkovom teste, získal najviac bodov a certifikát Best in Test. Po prvý raz boli zapojené do testu všetky štyri slovenské 4G siete a Slovak Telekom získal v teste až 874 bodov, ostatní operátori získali spolu 826, 709 a 499 bodov. Súčasný výsledok 874 bodov je pre Slovak Telekom dokonca lepší ako v dvoch minulých testoch (769 a 800 bodov).

Najlepší výsledok podčiarkuje úspech Slovak Telekomu a silné výsledky vo veľkých i malých mestách a aj hlavných trasách ciest. Podľa meraní P3 Communications Slovak Telekom získal najvyššie skóre v oboch hlavných kategóriách: hlasové i dátové služby.

Silný výsledok v hlasových službách zaznamenal Slovak Telekom vo veľkých i malých mestách a na cestách. Pod tento výsledok sa podpísala sčasti implementácia HD Voice na jar 2015.

Merania dátových služieb priniesli najlepšie výsledky pre Slovak Telekom v mnohých kategóriách a potvrdili silné parametre ST sietí. Celkovo boli v teste dosiahnuté tieto výsledky:

- Slovak Telekom ukázal výborné výsledky pri sťahovaní súborov s najkratším časom načítavania a najlepšou rýchlosťou oproti konkurencii. Slovak Telekom dominoval vo veľkých i malých mestách a špeciálne na cestách so silnými výsledkami.
- Aj výsledky pri posielaní súborov potvrdili dobré parametre, najmä pri čase načítavania, ktorý bol najkratší vo všetkých oblastiach: veľkých i malých mestách a na cestách.
- Slovak Telekom má najkratší čas štartu YouTube videí v SD rozlíšení vo veľkých i malých mestách.
- V teste YouTube HD videí dokázal Slovak Telekom najlepší výsledok v kategórií prehrávania videí bez prerušenia vo všetkých oblastiach: veľkých i malých mestách a dokonca aj v pohybe na cestách.

Metodika testu

Januárový test na Slovensku zahŕňal väčšie i menšie mestá, aj vybrané hlavné trasy ciest. Detailný test zhrnul merania a vyhodnotil viaceré parametre ako napríklad sťahovanie a odosielanie súborov, čas načítania internetových stránok, prácu a načítanie videí na YouTube v SD i HD kvalite a iné.

Testy P3 Communications boli realizované v 2G, 3G a 4G/LTE sieťach všetkých štyroch operátorov počas januára 2016.

Certifikát a ďalšie detaily na webe P3 Communications

Podobne ako pri víťazstvách v testoch vo februári a júni 2015, Slovak Telekom aj tentokrát ponúka médiám i verejnosti odkaz na webovú stránku P3, kde možno nájsť certifikát Best in Test a ďalšie detaily i výsledky z testu a meraní.

Odkaz na test: http://www.p3-group.com/en/service-certification-22656.html

Neviete, koho voliť v eurovoľbách? Vyskúšajte volebnú kalkulačku

1. Neviete, koho voliť v eurovoľbách? Vyskúšajte volebnú kalkulačku

Špeciána volebná kalkulčka vám pomôže, ktorý politický subjekt je nabližšie k vašim názorom a hodnotám.

Der Spiegel tvrdí, že video sa Strachom nezverejnili cielene práve teraz

2. Der Spiegel tvrdí, že video sa Strachom nezverejnili cielene práve teraz

Nemecký časopis Der Spiegel videonahrávku s politikom Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Heinzom-Christianom Strachom nezverejnil krátko pred voľbami do Európskeho parlamentu zámerne.

Eurovíziu vyhral Holanďan, vystúpila aj Madonna (VIDEO)

3. Eurovíziu vyhral Holanďan, vystúpila aj Madonna (VIDEO)

Víťazom 64. ročníka medzinárodnej speváckej súťaže Eurovízia sa stal holandský spevák Duncan Laurence. Česká indie-popová kapela Lake Malawi skončila so skladbou Friend of a Friend na jedenástom mieste.

Stal sa krajčírom prezidentov a celebrít

4. Stal sa krajčírom prezidentov a celebrít

...a pritom musel prežiť zverstvá nacizmu. Stretol Mengeleho a jeho život visel na vlásku.

5. Pápež vyzval novinárov, aby sa vyhýbali falošným správam a aby sa zaoberali ľuďmi (VIDEO)

Pápež František dnes vyzval novinárov, aby sa vyhýbali falošným správam a aby sa zaoberali ľuďmi, ktorí sú v ťažkej situácii, ale už im nie je venovaná pozornosť.

Rakúsky vicekancelár Strache kvôli afére s Rusmi rezignoval

6. Rakúsky vicekancelár Strache kvôli afére s Rusmi rezignoval

Rakúsky vicekanclár a predseda protiimigračnej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Heinz-Christian Strache dnes oznámil odchod z oboch politických funkcií. Stalo sa to po tom, čo nemecké médiá zverejnili videonahrávku, na ktorej s údajnou príbuznou ruského oligarchu jedná o politickej podpore svojej strany výmenou za zabezpečenie štátnych zákaziek. Predseda ľudovcov vlády Sebastian Kurz podľa Stracheho rezignáciu na post vicekancelára prijal.

7. Eurovoľby v sobotu pripomenie Európska Cyklo tour, ku ktore sa môže ktokoľvek pridať

Voľby do Európskeho parlamentu sa v členských štátoch EÚ uskutočnia v dňoch 23. - 26. mája, na Slovensku prebehnú 25. mája.

8. Rakúskom otriasa škandál: Krajne pravicový politik pred voľbami rokoval o podpore z Ruska (VIDEO)

nemecké médiá zverejnili sedemhodinový tajný videozáznam.

Festivaly Orange Y-Games & VÚB Y-Con už tento víkend v Bratislave (VIDEO)

9. Festivaly Orange Y-Games & VÚB Y-Con už tento víkend v Bratislave (VIDEO)

Nenechajte si ujsť najväčší herný festival spolu s pop-kultúrnym podujatím Y-CON a stretnite špeciálneho hosťa Vladimíra Furdíka alias Night Kinga z Game of Thrones.

10. Obludné oslavy streľby do ľudí na hraniciach konečne stopli, aj vďaka redaktorke RTVS

V roku 1952 jedenásťročný Jozef Galus krátko pred obedom plával na drevenej doske v rieke Morava v blízkosti hradu Devín. Aj keď bolo zjavné, že je to dieťa, pohraničná hliadka začala strieľať. Na chlapca, ktorého možno len odvial prúd, hliadka strieľala z guľometu, samopalov a niekoľkých pušiek. Len z guľometu bolo proti nemu vystrelených 140 nábojov. Zabili ho za pár sekúnd. Ľudia, spoluzodpovední za tieto zločiny, ich doposiaľ pravidelne oslavovali s heslom "Neprejdú"- v uniformách, so symbolmi totalitného režimu, zbraňami - a to v priestoroch mesta. Pokračovanie.