Slovak Telekom získal ocenenie Best in Test za mobilné siete na Slovensku už tretí raz po sebe Foto: Telekom

15.03.2016 16:23 | Tlačové správy | Slovak Telekom

Slovak Telekom sa stal jediným slovenským operátorom, ktorý získal ocenenie Best in Test od P3 Communications po tretí raz po sebe. Po silných výsledkoch v oboch testoch minulého roka vyhrali mobilné siete Telekomu test aj v januári 2016.

P3 je nezávislá konzultačná spoločnosť, ktorá realizuje certifikované merania mobilných sietí na celom svete.

Slovak Telekom potvrdil najlepšie výsledky v teste na celom Slovensku

Podľa nezávislých meraní P3 Communications dosiahol Slovak Telekom najlepšie výsledky v celkovom teste, získal najviac bodov a certifikát Best in Test. Po prvý raz boli zapojené do testu všetky štyri slovenské 4G siete a Slovak Telekom získal v teste až 874 bodov, ostatní operátori získali spolu 826, 709 a 499 bodov. Súčasný výsledok 874 bodov je pre Slovak Telekom dokonca lepší ako v dvoch minulých testoch (769 a 800 bodov).

Najlepší výsledok podčiarkuje úspech Slovak Telekomu a silné výsledky vo veľkých i malých mestách a aj hlavných trasách ciest. Podľa meraní P3 Communications Slovak Telekom získal najvyššie skóre v oboch hlavných kategóriách: hlasové i dátové služby.

Silný výsledok v hlasových službách zaznamenal Slovak Telekom vo veľkých i malých mestách a na cestách. Pod tento výsledok sa podpísala sčasti implementácia HD Voice na jar 2015.

Merania dátových služieb priniesli najlepšie výsledky pre Slovak Telekom v mnohých kategóriách a potvrdili silné parametre ST sietí. Celkovo boli v teste dosiahnuté tieto výsledky:

- Slovak Telekom ukázal výborné výsledky pri sťahovaní súborov s najkratším časom načítavania a najlepšou rýchlosťou oproti konkurencii. Slovak Telekom dominoval vo veľkých i malých mestách a špeciálne na cestách so silnými výsledkami.
- Aj výsledky pri posielaní súborov potvrdili dobré parametre, najmä pri čase načítavania, ktorý bol najkratší vo všetkých oblastiach: veľkých i malých mestách a na cestách.
- Slovak Telekom má najkratší čas štartu YouTube videí v SD rozlíšení vo veľkých i malých mestách.
- V teste YouTube HD videí dokázal Slovak Telekom najlepší výsledok v kategórií prehrávania videí bez prerušenia vo všetkých oblastiach: veľkých i malých mestách a dokonca aj v pohybe na cestách.

Metodika testu

Januárový test na Slovensku zahŕňal väčšie i menšie mestá, aj vybrané hlavné trasy ciest. Detailný test zhrnul merania a vyhodnotil viaceré parametre ako napríklad sťahovanie a odosielanie súborov, čas načítania internetových stránok, prácu a načítanie videí na YouTube v SD i HD kvalite a iné.

Testy P3 Communications boli realizované v 2G, 3G a 4G/LTE sieťach všetkých štyroch operátorov počas januára 2016.

Certifikát a ďalšie detaily na webe P3 Communications

Podobne ako pri víťazstvách v testoch vo februári a júni 2015, Slovak Telekom aj tentokrát ponúka médiám i verejnosti odkaz na webovú stránku P3, kde možno nájsť certifikát Best in Test a ďalšie detaily i výsledky z testu a meraní.

Odkaz na test: http://www.p3-group.com/en/service-certification-22656.html

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

1. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

2. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

3. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

4. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

6. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.

Zomrel spisovateľ a bývalý šéfredaktor Dotykov a rádia Devín

7. Zomrel spisovateľ a bývalý šéfredaktor Dotykov a rádia Devín

V stredu vo veku 58 rokov zomrel spisovateľ, básnik, textár, publicista a dlhoročný rozhlasový spolupracovník Maroš M. Bančej.

Pri požiari v štúdiu animovaných filmov zahynulo najmenej 33 ľudí (VIDEO)

8. Pri požiari v štúdiu animovaných filmov zahynulo najmenej 33 ľudí (VIDEO)

Najmenej 33 ľudí zahynulo pri požiari v známom japonskom štúdiu animovaného filmu Kyoto Animation Studio v japonskom Kjóte.

Nela Pocisková a Filip Tuma v kampani Orange hovoria o svojom súkromí (VIDEO)

9. Nela Pocisková a Filip Tuma v kampani Orange hovoria o svojom súkromí (VIDEO)

Spoločnosť Orange štartuje novú PR kampaň s názvom Rodinné LOVEstories.

Známy prejav Jakeša má už 30 rokov, pozrite si necenzurovaný záznam (VIDEO)

10. Známy prejav Jakeša má už 30 rokov, pozrite si necenzurovaný záznam (VIDEO)

Paní Zagorová je síce „milá holka“, ale už tri roky po sobe berie 600 tisíc... a čo potom „Jandovia a iní“? Od slávneho prejavu Miloša Jakeša, ktorý bol predzvesťou pádu komunismu, uplynulo presne 30 rokov.