Najsledovanejší slovenský seriál Panelák oslavuje 5 rokov JOJ

Najsledovanejší slovenský seriál Panelák oslavuje 5 rokov

18.02.2013 14:05 | Tlačové správy | noviny.sk/JOJ

Presne pred piatimi rokmi odštartoval na obrazovkách TV JOJ seriál Panelák, ktorý si už viac ako dva roky drží pozíciu najsledovanejšieho slovenského seriálu.
Narodeninový oslávenec Panelák, jeho tvorcovia a herci, ktorí v ňom účinkujú, dostali v sobotu večer v rámci novej šou Najlepšie slovenské torty veľké prekvapenie – neuveriteľnú 160 kilogramovú tortu v tvare seriálového paneláku.

Dnes je tomu presne 5 rokov, čo denný seriál Panelák odštartoval svoju púť na televíznych obrazovkách – prvú časť diváci videli 18. februára 2008. Prvá klapka seriálu padla mesiac pred jeho štartom a úplne prvou klapkou bola scéna s rodinou Bajzovcov. Odvtedy vznilo už viac ako 900 epizód seriálu, ktorý sa postupne stal najsledovanejším slovenským seriálom, keď v sledovanosti predstihol aj svojho dlhoročného rivala Ordináciu v ružovej záhrade. Aktuálne TV JOJ vysiela už jeho XI. sériu.
Panelák patrí k najväčším televíznym projektom u nás. Doteraz sa v ňom objavilo viac ako 600 hercov a viac ako 1000 komparzistov. Medzi najväčie hviezdy seriálu patria Diana Mórová, Božidara Turzonovová, Juraj Slezáček, Marián Miezga, Roman Luknár, Ján Koleník, Vladimír Kobielsky, Zuzana Haasová, ale aktuálne aj Zuzana Fialová a mnoho ďalších. Od začiatku vysielania sa medzi najpopulárnejších zaradili aj Viky Ráková, Alexander Bárta, Henrieta Mickovičová, Helena Krajčiová, či Hana Gregorová a ďalší, ktorí postupne zo seriálu odišli. Mnohé postavičky seriálu doslova zľudoveli (Blichárovci, Jančovci, Imro, aktuálne Imre a Gejza). Epizódne postavy si v seriáli zahrali aj také hviezdy ako svetová speváčka Anastacia, olympijsky víťaz Jevgenij Pľuščenko, svetová tenistka Daniela Hantuchová, členovia svetoznámeho hudobného zboru Kalinka, ale aj Richard Muller, Zuzana Smatanová a mnohí ďalší. Seriál pripravuje takmer 60 členný štáb v ateliéroch na bratislavskej Kolibe, ale aj v početných exteriéroch. Autorom námetu denného seriálu je seriálový mág Andy Kraus (okrem Paneláku aj Keby bolo keby, Kutyil s.r.o., Pod povrchom a ďalšie projekty), od samého začiatku seriál pripravuje stabilný tím scenáristov, režisérov, či hlavných kameramanov. Panelák vyrába TV JOJ v spolupráci so spoločnosťou Továreň 5/7/11.
Prvý rok sa seriál vysielal v čase po 21. hodine, neskôr sa presunul do hlavného vysielacieho času po 20. hodine, kde sa stal stabilným pilierom programovej štruktúry TV JOJ. Doteraz absolútne najsledovanejšou bola epizóda z VIII. série (27. 12. 2011) s ratingom 14,5%, absolútne najvyšší podiel mala úplne prvá epizóda seriálu – 43,5%. V aktuálnej sezóne je Panelák vo svojom čase výraznou trhovou jednotkou – tento rok s priemerným ratingom nad 12%.
Dnes popoludní uvidia diváci TV JOJ špeciálne vydanie relácie Páli vám to, v ktorej budú hosťami Tomáša Kamenára herci zo seriálu Panelák – Dada Dudištová, Roman Luknár a Matej Landl.

Zuzana Čaputová bude hosťom špeciálnej relácie Václava Moravca (VIDEO)

Prezidentka Zuzana Čaputová bude hosťom relácie ČT24 Fokus Václava Moravca.

Divadelné Dosky vyhrala inscenácia, ktorá ukazuje, čo môžu spôsobiť konšpiračné teórie (VIDEO)

"Ak chcem nejakým spôsobom podať odhalenie komplotu, nemusím záujemcovi dodať nič originálne, naopak, treba mu ponúknuť len a najmä to, o čom sa už dávno dozvedel, alebo by sa mohol oveľa ľahšie dozvedieť inými cestami. Ľudia veria iba tomu, čo už vedia, a práve v tom spočíva krása Univerzálneho Formy Sprisahania.“

Skupina Kofola má zmeny vo vedení marketingu

Skupina Kofola v lete rozšírila svoje portfólio akvizíciou spoločnosti Espresso, ktorú spojila so spoločnosťou LEROS a vytvorila tak nový pilier skupiny. V tejto súvislosti posilňuje tímy.

Víťazi cien DOSKY 2019 sú už známi

Počas slávnostného ceremoniálu sa v nedeľu 10. novembra večer odovzdávali v budove Mestského divadla P.O. Hviezdoslava ceny DOSKY 2019. Ide už o 24. ročník Divadelných ocenení sezóny – DOSKY, ankety divadelných kritikov a teoretikov. V tomto roku opätovne rozhodovali aj diváci svojim hlasovaním o Cene Slovenskej sporiteľne pre Divadlo sezóny 2019.

Ani 30 rokov po revolúcii mnoho Slovákov nerozumie pojmu investovanie

Niektorí ľudia majú nereálne predstavy o tom, koľko môžu zarobiť pri investovaní svojich voľných peňazí. Očakávajú, že za rok sa im zhodnotia v priemere až o 19 percent.

Z vraždy ukrajinského novinára je podozrivý manželský pár

Ukrajinská polícia zadržala manželský pár, ktorý možno figuroval vo vražde novinára Pavla Seremeta pred tromi rokmi.

Boris Farkaš: Do tejto dámy som sa okamžite zamiloval (VIDEO)

Známy herec Boris Farkaš ju miluje. Zamiloval sa do nej okamžite, ako si s ňou ľahol po prvý raz do postele...

O2 predstavila ponuku netradičným livestramom so Studenkovou, Sajfom, Godom a Vecom (VIDEO)

Operátor O2 odštartoval tento týždeň predstavenie svojej novej ponuky netradične, veľkolepým livestreamovaným eventom O2 Smart Talks s názvom Pripravte sa na digitálnu budúcnosť. Event sprevádzala štvorica spíkrov: Sajfa ako zástupca online zábavy a obsahu, bloger a publicista Jakub Goda ako ambasádor významu spravodajského obsahu na internete, raper a hudobník Branči Kováč a herečka Zdena Studenková.

K pádu Berlínskeho múru pomohol omyl na tlačovej konferencii vysielanej naživo (VIDEO)

Občania Nemeckej demokratickej republiky (NDR) budú môcť bez problémov cestovať na Západ, a to okamžite, oznámil tak trochu pomýlene na tlačovej konferencii podvečer 9. novembra 1989 člen komunistického politbyra Günter Schabowski. Zaskočil tým nielen prítomných novinárov, ale aj východných Nemcov pri televíznych obrazovkách, ktorí nemohli uveriť svojim očiam a ušiam. O niekoľko hodín neskôr už bol berlínsky múr minulosťou.

Tajným hosťom v Inkognite bude Zuzana Čaputová (VIDEO)

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala pozvanie do jubilejnej 300. časti natáčania zábavnej relácie v televízii JOJ Inokognito.