Najsledovanejší slovenský seriál Panelák oslavuje 5 rokov JOJ

Najsledovanejší slovenský seriál Panelák oslavuje 5 rokov

18.02.2013 14:05 | Tlačové správy | noviny.sk/JOJ

Presne pred piatimi rokmi odštartoval na obrazovkách TV JOJ seriál Panelák, ktorý si už viac ako dva roky drží pozíciu najsledovanejšieho slovenského seriálu.
Narodeninový oslávenec Panelák, jeho tvorcovia a herci, ktorí v ňom účinkujú, dostali v sobotu večer v rámci novej šou Najlepšie slovenské torty veľké prekvapenie – neuveriteľnú 160 kilogramovú tortu v tvare seriálového paneláku.

Dnes je tomu presne 5 rokov, čo denný seriál Panelák odštartoval svoju púť na televíznych obrazovkách – prvú časť diváci videli 18. februára 2008. Prvá klapka seriálu padla mesiac pred jeho štartom a úplne prvou klapkou bola scéna s rodinou Bajzovcov. Odvtedy vznilo už viac ako 900 epizód seriálu, ktorý sa postupne stal najsledovanejším slovenským seriálom, keď v sledovanosti predstihol aj svojho dlhoročného rivala Ordináciu v ružovej záhrade. Aktuálne TV JOJ vysiela už jeho XI. sériu.
Panelák patrí k najväčším televíznym projektom u nás. Doteraz sa v ňom objavilo viac ako 600 hercov a viac ako 1000 komparzistov. Medzi najväčie hviezdy seriálu patria Diana Mórová, Božidara Turzonovová, Juraj Slezáček, Marián Miezga, Roman Luknár, Ján Koleník, Vladimír Kobielsky, Zuzana Haasová, ale aktuálne aj Zuzana Fialová a mnoho ďalších. Od začiatku vysielania sa medzi najpopulárnejších zaradili aj Viky Ráková, Alexander Bárta, Henrieta Mickovičová, Helena Krajčiová, či Hana Gregorová a ďalší, ktorí postupne zo seriálu odišli. Mnohé postavičky seriálu doslova zľudoveli (Blichárovci, Jančovci, Imro, aktuálne Imre a Gejza). Epizódne postavy si v seriáli zahrali aj také hviezdy ako svetová speváčka Anastacia, olympijsky víťaz Jevgenij Pľuščenko, svetová tenistka Daniela Hantuchová, členovia svetoznámeho hudobného zboru Kalinka, ale aj Richard Muller, Zuzana Smatanová a mnohí ďalší. Seriál pripravuje takmer 60 členný štáb v ateliéroch na bratislavskej Kolibe, ale aj v početných exteriéroch. Autorom námetu denného seriálu je seriálový mág Andy Kraus (okrem Paneláku aj Keby bolo keby, Kutyil s.r.o., Pod povrchom a ďalšie projekty), od samého začiatku seriál pripravuje stabilný tím scenáristov, režisérov, či hlavných kameramanov. Panelák vyrába TV JOJ v spolupráci so spoločnosťou Továreň 5/7/11.
Prvý rok sa seriál vysielal v čase po 21. hodine, neskôr sa presunul do hlavného vysielacieho času po 20. hodine, kde sa stal stabilným pilierom programovej štruktúry TV JOJ. Doteraz absolútne najsledovanejšou bola epizóda z VIII. série (27. 12. 2011) s ratingom 14,5%, absolútne najvyšší podiel mala úplne prvá epizóda seriálu – 43,5%. V aktuálnej sezóne je Panelák vo svojom čase výraznou trhovou jednotkou – tento rok s priemerným ratingom nad 12%.
Dnes popoludní uvidia diváci TV JOJ špeciálne vydanie relácie Páli vám to, v ktorej budú hosťami Tomáša Kamenára herci zo seriálu Panelák – Dada Dudištová, Roman Luknár a Matej Landl.

Ten chlapec jej môže zničiť život!

1. Ten chlapec jej môže zničiť život!

Občas sa ocitnete v situácii, ktorá môže radikálne zmeniť váš život. Nielen týždne a mesiace, ktoré prídu. Ale celý váš život...

Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

2. Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

Dnes začalo súdne pojednávanie s exministrom hospodárstva a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom a kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze falšovania štyroch zmeniek vystavených na sumu v celkovej výške takmer 69 miliónov eur, ktorých preplatenie vymáhala aj od Markízy jedna z Kočnerových firiem.

Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

3. Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

Pozrite si aktuálny rebríček najlepšie zarábajúcich filmov v histórii.

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

4. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

5. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

6. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

7. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

9. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.

Zomrel spisovateľ a bývalý šéfredaktor Dotykov a rádia Devín

10. Zomrel spisovateľ a bývalý šéfredaktor Dotykov a rádia Devín

V stredu vo veku 58 rokov zomrel spisovateľ, básnik, textár, publicista a dlhoročný rozhlasový spolupracovník Maroš M. Bančej.