SuperStar si opäť podmanila divákov!

18.02.2013 14:06 | Tlačové správy | Markíza

Najsledovanejším spravodajstvom na trhu boli od piatka až do nedele Televízne noviny. V piatok tradične zabodoval rodinný seriál Búrlivé víno, v sobotu premiérový film Cudzinec.

Nová éra SuperStar si udržala vysoko nadpriemerný divácky záujem aj s druhým castingovým zostrihom, ktorý televízia Markíza odvysielala v nedeľu 17. februára 2013.

Spevácka súťaž dosiahla v strategickej cieľovej skupine 12-54 rating 16,3 %, trhový podiel 36,9 % a stala sa najsledovanejším programom dňa. S nádejnými speváckymi hviezdami strávilo nedeľný večer 754-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

SuperStar pripútala k obrazovkám obzvlášť mladé ženy 12-24, ktoré Markíze zabezpečili trhový podiel až 62,9 %.

Jednotkou na trhu bola Markíza aj v sobotnom prime-time. Atraktívny premiérový film Cudzinec zaznamenal 16. februára 2013 v cieľovej skupine 12-54 rating 11,3 % a trhový podiel 30,3 %. Thriller s Angelinou Jolie a Johnnym Deppom v hlavných úlohách porazil novú cukrársku šou konkurencie a stal sa najsledovanejším nespravodajským programom dňa.

V sobotu zabodoval aj popoludňajší kinohit Harry Potter a Kameň mudrcov, ktorý bol výraznou jednotkou na trhu s podielom 30,8 % v 12-54. Darilo sa mu najmä v kategórii mladších divákov 12-24, a to medzi mužmi (shr 47,2 %) i ženami (shr 54,4 %).

Aj v piatok 15. februára 2013 odvysielala najsledovanejší nespravodajský program dňa Markíza. Stal sa ním rodinný seriál Búrlivé víno s ratingom 12,2 % a trhovým podielom 39,6 % v 12-54. K obrazovkám prilákal celkovo 713-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Osudy dvoch rozhádaných vinárskych rodín chytili za srdce najmä ženy 12-34 (shr 52,7 %). Búrlivé víno sa v piatok opäť stalo najúspešnejším pôvodným seriálom na trhu v oboch hlavných cieľových skupinách.

Tradične úspešné dni majú za sebou aj Televízne noviny, od piatka až do nedele boli najsledovanejším spravodajstvom na Slovensku. Najlepšie sa darilo piatkovému vydaniu s ratingom 20,6 % a podielom 46,6 %. Išlo o najsledovanejší program dňa s 966-tisíc divákmi vo veku nad 12 rokov pri obrazovkách.

PR oddelenie TV Markíza

O2: Slovensko pred rokom 89 je krajina, kam sa nechceme nikdy vrátiť

Spoločnosť O2 si pripomína 30. výročie Nežnej revolúcie a pri tejto príležitosti podporila projekty, ktoré mladým ľuďom približujú, prečo sa pred 30 rokmi ľudia postavili za slobodu a demokraciu a prečo sa za tieto hodnoty oplatí bojovať aj dnes.

Biele vrany 2019 pripomínajú dôležitosť a aktuálnosť hodnôt Nežnej revolúcie

Organizátori dnes už po dvanásty raz slávnostne odovzdali ocenenia Biela vrana za občiansku odvahu a obhajobu verejného dobra. V čase 30-teho výročia Nežnej revolúcie nám príbehy ocenených pripomínajú obrovskú hodnotu slobody, ale aj to, aké dôležité je neustále sa o ňu starať. Zároveň upozorňujú na to, že ani 30 rokov po prevrate nežijeme v spoločnosti, kde sú právo a spravodlivosť rovnako dostupné pre všetkých. Ocenenie preto získali štyria laureáti, ktorí tieto odkazy stelesňujú.

Vznikol portál Defence News. Šéfuje mu novinár, ktorý musel odísť kvôli článku o Paškovi

Dnes 17. novembra, symbolicky na 30. výročie od Nežnej revolúcie, odštartoval nový portál s názvom Defence News.

30 rokov od Nežnej revolúcie: Sú pre mladých ľudí dôležitejšie peniaze alebo sloboda?

Čo znamená pre mladých Slovákov sloboda? Vedia niečo o Nežnej revolúcii a živote pred rokom 1989? A aký je podľa nich vzťah medzi slobodou a peniazmi? Odpovede aj na tieto otázky dal exkluzívny prieskum, ktorý pre Slovenskú sporiteľňu pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pripravili spoločnosti Insight Diver a G82.

CNN: Trump osobne riadil kampaň proti Bidenovi na Ukrajine

Donald Trump sa vlani v decembri osobne stretol s dvomi podnikateľmi z bývalého ZSSR a poveril ich "tajnou misiou" na Ukrajine, ktorá mala poškodiť povesť prezidentovho volebného soka Joea Bidena.

SodaStream ďakuje za 30 rokov slobody emotívnym videom a špeciálnymi fľašami (VIDEO)

Výrobca prístrojov na domácu perlivú vodu SodaStream si 30. výročie Nežnej revolúcie pripomína limitovanou edíciou fliaš so symbolmi Novembra 1989 pripravenou špeciálne pre slovenský a český trh.

Aký skutočne bol Ernest Hemingway?

Pre mnohých ľudí predstavuje Ernest Hemingway skôr mýtus než človeka z mäsa a kostí. Vie sa o ňom, že bol vojakom, športovcom, vášnivým milencom, emigrantom s, samozrejme, vynikajúcim spisovateľom.

Zomrel režisér trezorového filmu Všetci dobrí rodáci (VIDEO)

Vo veku 93 rokov zomrel režisér, scenárista i odbojár Vojtěch Jasný, autor trezorového filmu Všetci dobrí rodáci. ČTK to z poverenia rodiny oznámil Vítězslav Tichý. Potvrdil to tiež hovorca Slováckeho divadla Josef Kubáník. Uherskohradišťske divadlo to tiež uviedlo na svojom facebooku.

České televízie pripravujú k 30. výročiu revolúcie špeciálne relácie (VIDEO)

České televizní stanice připravují na neděli k 30. výročí začátku sametové revoluce speciální vysílání nebo pořady. Česká televize bude mít několik venkovních studií v centru Prahy.

Magio TV prináša viacero noviniek

Telekom vylepšuje svoju televíznu ponuku: prináša nové kanály v Magio TV, aj filmové a seriálové novinky vo videopožičovni Magio Kino. Zároveň vylepšuje aplikáciu Magio GO, ktorá je dostupná už aj pre Smart TV a prináša nové zaradenie Magio GO TV Box.