SuperStar si opäť podmanila divákov!

18.02.2013 14:06 | Tlačové správy | Markíza

Najsledovanejším spravodajstvom na trhu boli od piatka až do nedele Televízne noviny. V piatok tradične zabodoval rodinný seriál Búrlivé víno, v sobotu premiérový film Cudzinec.

Nová éra SuperStar si udržala vysoko nadpriemerný divácky záujem aj s druhým castingovým zostrihom, ktorý televízia Markíza odvysielala v nedeľu 17. februára 2013.

Spevácka súťaž dosiahla v strategickej cieľovej skupine 12-54 rating 16,3 %, trhový podiel 36,9 % a stala sa najsledovanejším programom dňa. S nádejnými speváckymi hviezdami strávilo nedeľný večer 754-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

SuperStar pripútala k obrazovkám obzvlášť mladé ženy 12-24, ktoré Markíze zabezpečili trhový podiel až 62,9 %.

Jednotkou na trhu bola Markíza aj v sobotnom prime-time. Atraktívny premiérový film Cudzinec zaznamenal 16. februára 2013 v cieľovej skupine 12-54 rating 11,3 % a trhový podiel 30,3 %. Thriller s Angelinou Jolie a Johnnym Deppom v hlavných úlohách porazil novú cukrársku šou konkurencie a stal sa najsledovanejším nespravodajským programom dňa.

V sobotu zabodoval aj popoludňajší kinohit Harry Potter a Kameň mudrcov, ktorý bol výraznou jednotkou na trhu s podielom 30,8 % v 12-54. Darilo sa mu najmä v kategórii mladších divákov 12-24, a to medzi mužmi (shr 47,2 %) i ženami (shr 54,4 %).

Aj v piatok 15. februára 2013 odvysielala najsledovanejší nespravodajský program dňa Markíza. Stal sa ním rodinný seriál Búrlivé víno s ratingom 12,2 % a trhovým podielom 39,6 % v 12-54. K obrazovkám prilákal celkovo 713-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Osudy dvoch rozhádaných vinárskych rodín chytili za srdce najmä ženy 12-34 (shr 52,7 %). Búrlivé víno sa v piatok opäť stalo najúspešnejším pôvodným seriálom na trhu v oboch hlavných cieľových skupinách.

Tradične úspešné dni majú za sebou aj Televízne noviny, od piatka až do nedele boli najsledovanejším spravodajstvom na Slovensku. Najlepšie sa darilo piatkovému vydaniu s ratingom 20,6 % a podielom 46,6 %. Išlo o najsledovanejší program dňa s 966-tisíc divákmi vo veku nad 12 rokov pri obrazovkách.

PR oddelenie TV Markíza

1. Pozrite si rebríček najlepšie platených hercov herečiek. Medzi ženami vedie Scarlett Johansson (VIDEO)

Najlepšie platenou herečkou na svete sa tento rok rovnako ako minulý rok, stala Američanka Scarlett Johansson. Podľa rebríčka časopisu Forbes zverejneného v piatok si zarobila 56 miliónov dolárov.

2. Mobilné hry na horúce leto aj daždivé dni: Harry Potter a legendárna strieľačka Doom

Smartfóny v našich vreckách majú stále lepšie displeje, výkonnejší hardvér a silnejšie batérie. Bez veľkého preháňania sa dá povedať, že začínajú poriadne zatápať herným konzolám.

Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

3. Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

Český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) posudzuje koncentrácie čínskej spoločnosti Rainbow Wisdom Investment zo skupiny CITIC a podnikateľa Jaromíra Soukupa pri kontrole spoločností Empresa Media a Médea.

Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

4. Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

Mnoho celebrít a politikov sa v týchto dňoch vyjadruje na sociálnych sieťach k obrovským lesným požiarom v Amazónii a vyzýva k boju za záchranu tamojšieho dažďového pralesa, označovaného za pľúca planéty.

Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

5. Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

V najnovšom vydaní týždenníka Trend vyšiel neobvyklý PR článok.

Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

6. Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

V stredu a vo štvrtok viaceré médiá a stránky na sociálnych sieťach zdieľali video, na ktorom je zaznamenený konflikt mladého dievčaťa a policajta.

7. S nepohodlným prokurátorom mali byť zavraždené aj jeho deti a manželka, Ďateľ sa ho snažil spochybniť

S vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vychádzajú na povrch nové obludné skutočnosti.

Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

8. Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

Německé nakladatelství Bauer Media zvažuje, zda podá opravný prostředek proti úternímu rozhodnutí pražského vrchního soudu, který přiznal herečce Dagmar Havlové čtyři miliony korun odškodného za tvrzení, že měla milenecký poměr v době, kdy jí umíral manžel, bývalý prezident Václav Havel.

Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

9. Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

Finančná správa upozorňuje na podvodnú internetovú stránku, ktorá predáva zájazdy do zahraničia.

Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

10. Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

Protimonopolní regulátori Európskej únie sa rozhodli preskúmať plány americkej internetovej spoločnosti Facebook na vytvorenie novej digitálnej meny.