Štyri najsledovanejšie programy dňa patrili v stredu Markíze!

21.02.2013 21:43 | Tlačové správy | Markíza

Najviac divákov si pozrelo Televízne noviny, Búrlivé víno, Športové noviny a Počasie. Markíza bola jednotkou na trhu aj s večernou premiérou filmu Láska z Telerána.

Televízia Markíza obsadila v stredu 20. februára 2013 prvé štyri priečky v rebríčku najsledovanejších programov dňa.

Celkovo najviac divákov v oboch hlavných cieľových skupinách si pozrelo Televízne noviny. V strategickej kategórii 12-54 dosiahli rating 15,9 % a trhový podiel 44,0 %. Kvalitné spravodajstvo pritiahlo k obrazovkám 970-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Televízne noviny obzvlášť zabodovali vo veľkých mestách 12-54 (shr 53,1 %) a v kategórii vysokoškolsky vzdelaných divákov 12-54 (shr 51,6 %).

Najsledovanejším nespravodajským programom dňa sa už tradične stal rodinný seriál Búrlivé víno s ratingom 13,1 % a podielom 41,3 % v 12-54. Vinársku ságu si vychutnalo 757-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Mimoriadne uspela medzi mladými ženami 12-24 s podielom až 57,3 %.

Ďalšie priečky v rebríčku najsledovanejších programov dňa obsadili Športové noviny (shr 32,5 % v 12-54) a Počasie (shr 27,1 % v 12-54).

Markíza bola jednotkou na trhu aj s večernou premiérou romantickej komédie Láska z Telerána. Podmanila si najmä mladé ženy 15-24 s trhovým podielom 43,5 %.

Markíza group bola v stredu v cieľovej skupine 12-54 trhovým lídrom celodenne (34,0 %) aj v prime-time (35,7 %) s výrazným odstupom od konkurencie.

PR oddelenie TV Markíza

Štyri najsledovanejšie programy dňa patrili v stredu Markíze!

Najviac divákov si pozrelo Televízne noviny, Búrlivé víno, Športové noviny a Počasie. Markíza bola jednotkou na trhu aj s večernou premiérou filmu Láska z Telerána.

PR oddelenie TV Markíza

Google spúšťa novú službu Google Stadia

Americká internetová spoločnosť Google dnes spúšťa streamovaciu hernú službu Stadia. Umožňuje hranie hier na vzdialených serveroch, takže jej užívatelia nepotrebujú výkonný počítač či hernú konzolu.

Jakubisko zverejnil prvú oficiálnu ukážku z novej Perinbaby (VIDEO)

Po vyše dvoch rokoch náročnej práce s rozsiahlou filmovou produkciou režisér Juraj Jakubisko a spoločnosť Bontonfilm zverejnili prvé zábery z nového filmu s názvom Perinbaba a dva svety.

Na Malte zadržali podozrivého zo sprostredkovania vraždy novinárky

Maltská polícia zadržala muža, ktorého považuje za sprostredkovateľa vraždy novinárky Daphne Caruanaovej Galiziovej. S odvolaním sa na svoje zdroje o tom dnes informovala agentúra Reuters. Podľa denníka Times of Malta zadržaný ponúkol polícii spoluprácu výmenou za prezidentskú milosť. Novinárka, ktorá písala o korupcii vo vládnych kruhoch, zahynula pri výbuchu bomby vo svojom aute v októbri 2017.

4ka zahusťuje svoju sieť a pridáva nové lokality

Mobilný operátor 4ka pokračuje vo výstavbe vlastnej siete, od začiatku jesene pokryl viacero lokalít, napríklad obce Bystré, Gabčíkovo, Ihľany, Istebné, Lenartovce, Markušovce, Oslany, Rudňany, Svrčinovec či Zborov nad Bystricou. Ich obyvatelia tak môžu využívať už aj modernú LTE sieť operátora.

RTVS odvysiela špeciálne diskusie (VIDEO)

Pád totalitných režimov v bývalých krajinách sovietskeho bloku aj dôvody, ktoré k tomu viedli, rozoberie moderátor Peter Turčík v špeciálnej diskusii Pamäť na hojdačke, ktorú RTVS pripravila k 30. výročiu Nežnej revolúcie.

O2: Slovensko pred rokom 89 je krajina, kam sa nechceme nikdy vrátiť

Spoločnosť O2 si pripomína 30. výročie Nežnej revolúcie a pri tejto príležitosti podporila projekty, ktoré mladým ľuďom približujú, prečo sa pred 30 rokmi ľudia postavili za slobodu a demokraciu a prečo sa za tieto hodnoty oplatí bojovať aj dnes.

Biele vrany 2019 pripomínajú dôležitosť a aktuálnosť hodnôt Nežnej revolúcie

Organizátori dnes už po dvanásty raz slávnostne odovzdali ocenenia Biela vrana za občiansku odvahu a obhajobu verejného dobra. V čase 30-teho výročia Nežnej revolúcie nám príbehy ocenených pripomínajú obrovskú hodnotu slobody, ale aj to, aké dôležité je neustále sa o ňu starať. Zároveň upozorňujú na to, že ani 30 rokov po prevrate nežijeme v spoločnosti, kde sú právo a spravodlivosť rovnako dostupné pre všetkých. Ocenenie preto získali štyria laureáti, ktorí tieto odkazy stelesňujú.

Vznikol portál Defence News. Šéfuje mu novinár, ktorý musel odísť kvôli článku o Paškovi

Dnes 17. novembra, symbolicky na 30. výročie od Nežnej revolúcie, odštartoval nový portál s názvom Defence News.

30 rokov od Nežnej revolúcie: Sú pre mladých ľudí dôležitejšie peniaze alebo sloboda?

Čo znamená pre mladých Slovákov sloboda? Vedia niečo o Nežnej revolúcii a živote pred rokom 1989? A aký je podľa nich vzťah medzi slobodou a peniazmi? Odpovede aj na tieto otázky dal exkluzívny prieskum, ktorý pre Slovenskú sporiteľňu pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pripravili spoločnosti Insight Diver a G82.

CNN: Trump osobne riadil kampaň proti Bidenovi na Ukrajine

Donald Trump sa vlani v decembri osobne stretol s dvomi podnikateľmi z bývalého ZSSR a poveril ich "tajnou misiou" na Ukrajine, ktorá mala poškodiť povesť prezidentovho volebného soka Joea Bidena.