SuperStar a Karate Kid ovládli víkendový prime-time!

25.02.2013 13:25 | Tlačové správy | Markíza

Televízne noviny boli od piatka až do nedele najsledovanejším spravodajstvom na trhu. Búrlivé víno si aj v piatok udržalo pozíciu divácky najúspešnejšieho pôvodného seriálu.

Televízia Markíza má za sebou mimoriadne úspešný víkend. V sobotnom aj nedeľnom prime-time bola so svojou programovou ponukou výrazným lídrom na trhu.

Spevácka súťaž SuperStar sa stala v nedeľu 24. februára 2013 najsledovanejším programom dňa. V rámci strategickej cieľovej skupiny 12-54 dosiahla rating 16,1 % a trhový podiel 37,8 %. Tretí castingový zostrih si pozrelo celkovo 759-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

SuperStar má najsilnejšiu divácku základňu medzi mladými ženami, vo vekovej kategórii 12-34 zaznamenala trhový podiel 48,8 %. Konkurencia so svojou filmovou ponukou výrazne zaostala.

Aj sobotný večer strávila výrazná väčšina divákov v spoločnosti Markízy. Premiérový rodinný film Karate Kid dosiahol 23. februára 2013 v cieľovej skupine 12-54 rating 13,2 %, trhový podiel 38,7 % a stal sa najsledovanejším programom dňa. K obrazovkám prilákal 579-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Konkurenčná šou divákom nezachutila.

Karate Kid obzvlášť oslovil mladých divákov 12-24, zabodoval medzi ženami (shr 57,9 %) aj mužmi (shr 52,4 %). Zároveň tiež išlo o najsledovanejší film od začiatku roku 2013.

Búrlivé víno si aj v piatok 22. februára 2013 udržalo pozíciu najsledovanejšieho pôvodného seriálu na trhu v oboch hlavných cieľových skupinách. V 12-54 zaznamenalo rating 12,2 % a trhový podiel 40,5 %. Pokračovanie vinárskej ságy si v 12+ vychutnalo celkovo 723-tisíc divákov.

Seriál tradične pripútal k obrazovkám mladé ženy 12-34, ktoré Markíze zabezpečili trhový podiel 52,5 %.

Diváci ocenili aj kvalitnú prácu spravodajského tímu TV Markíza, Televízne noviny boli od piatka až do nedele najsledovanejšou spravodajskou reláciou na Slovensku. Najlepšie sa darilo piatkovému vydaniu s ratingom 15,0 % a trhovým podielom 42,6 % v 12-54. Pozrelo si ho až 941-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

PR oddelenie TV Markíza

Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

1. Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

Záverečná ôsma séria dramatického fantasy seriálu Hra o tróny získala 32 nominácií na televízne ceny Emmy, čo prekonalo doterajší rekord 27 nominácií, ktoré v roku 1994 mal kriminálny seriál Polícia New York.

Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

2. Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

Na Malte sa pre vraždu novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej postavia pred súd traja muži.

3. V Moskve prepustili štyroch policajtov kvôli zadržaniu investigatívneho novinára

Štyria policajti z Moskvy boli prepustení v súvislosti s júnovým zadržaním investigatívneho novinára Ivana Golunova.

Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

4. Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

Novým tajným agentom s označením 007 bude po Danielovi Craigovi prvýkrát v dejinách bondoviek žena a černoška, ​​britská herečka Lashana Lynchová. Tvrdí to britský bulvárny denník Daily Mail, ktorý sa odvoláva na zdroj z filmového priemyslu.

Kampaň s mŕtvym vtákom upozorňuje na masaker v Stredomorí (FOTO)

5. Kampaň s mŕtvym vtákom upozorňuje na masaker v Stredomorí (FOTO)

Nielen na Slovensku ale aj v ČR sa v týchto dňoch objavila nezvyčajná bilbordová kampaň, ktorá ukazuje fotky mŕtvych vtákov.

6. Výzva politikom a političkám: Nezneužívajte tému LGBT v predvolebných kampaniach

Festival Dúhový PRIDE vyvrcholí 20. júla 2019 sprievodom na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. V tejto súvislosti organizátori festivalu vyzývajú slovenských politikov a političky, aby prestali zneužívať tému práv LGBT ľudí v predvolebných kampaniach, hľadali riešenia problémov, ktoré ľudí naozaj trápia a prijali konečne legislatívu pre páry rovnakého pohlavia a ich rodiny.

7. Falošný profil láka od dievčat nahé fotky, film ukazuje ako predátor loví deti na sociálnej sieti (VIDEO)

Ako získať kompromitujúci materiál od neplnoletých osôb, je jednou z tém filmu s názvom Kto je ďalší?, ktorý ide do kín. Film je nakrútený podľa skutočných príbehov zo Slovenska, Kanady a Ruska. Ako námet slúžila aj reálna instagramová stránka, ktorá dodnes funguje.

Ukrajinská televízia 112 bola terčom útoku z granátometu

8. Ukrajinská televízia 112 bola terčom útoku z granátometu

Neznámy útočník v sobotu na sídlo ukrajinskej spravodajskej televízie 112 vypálil strelu z granátometu, nikto zranený nebol, budova ale bola poškodená. Prípad úrady vyšetrujú ako teroristický akt, napísala agentúra AP.

České vydavateľstvo Penty minulý rok prehĺbilo stratu na 83,6 miliónov Kč

9. České vydavateľstvo Penty minulý rok prehĺbilo stratu na 83,6 miliónov Kč

Vydavatelství Vltava Labe Media loni prohloubilo ztrátu z 18 milionů na 83,6 milionu korun. Tržby vydavatele novin Deník klesly zhruba o desetinu na 1,46 miliardy korun. Vyplývá to účetní závěrky společnosti.

DIGI prináša rozprávkové leto a skvelé zľavy

10. DIGI prináša rozprávkové leto a skvelé zľavy

Spoločnosť DIGI SLOVAKIA si na letné obdobie pripravila zaujímavú ponuku. Výhodné zľavy na prvých 6 mesiacov pre nových zákazníkov, TV + Internet pod jednou strechou, ako aj rozprávková ponuka detských programov pre všetkých.