SuperStar a Karate Kid ovládli víkendový prime-time!

25.02.2013 13:25 | Tlačové správy | Markíza

Televízne noviny boli od piatka až do nedele najsledovanejším spravodajstvom na trhu. Búrlivé víno si aj v piatok udržalo pozíciu divácky najúspešnejšieho pôvodného seriálu.

Televízia Markíza má za sebou mimoriadne úspešný víkend. V sobotnom aj nedeľnom prime-time bola so svojou programovou ponukou výrazným lídrom na trhu.

Spevácka súťaž SuperStar sa stala v nedeľu 24. februára 2013 najsledovanejším programom dňa. V rámci strategickej cieľovej skupiny 12-54 dosiahla rating 16,1 % a trhový podiel 37,8 %. Tretí castingový zostrih si pozrelo celkovo 759-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

SuperStar má najsilnejšiu divácku základňu medzi mladými ženami, vo vekovej kategórii 12-34 zaznamenala trhový podiel 48,8 %. Konkurencia so svojou filmovou ponukou výrazne zaostala.

Aj sobotný večer strávila výrazná väčšina divákov v spoločnosti Markízy. Premiérový rodinný film Karate Kid dosiahol 23. februára 2013 v cieľovej skupine 12-54 rating 13,2 %, trhový podiel 38,7 % a stal sa najsledovanejším programom dňa. K obrazovkám prilákal 579-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Konkurenčná šou divákom nezachutila.

Karate Kid obzvlášť oslovil mladých divákov 12-24, zabodoval medzi ženami (shr 57,9 %) aj mužmi (shr 52,4 %). Zároveň tiež išlo o najsledovanejší film od začiatku roku 2013.

Búrlivé víno si aj v piatok 22. februára 2013 udržalo pozíciu najsledovanejšieho pôvodného seriálu na trhu v oboch hlavných cieľových skupinách. V 12-54 zaznamenalo rating 12,2 % a trhový podiel 40,5 %. Pokračovanie vinárskej ságy si v 12+ vychutnalo celkovo 723-tisíc divákov.

Seriál tradične pripútal k obrazovkám mladé ženy 12-34, ktoré Markíze zabezpečili trhový podiel 52,5 %.

Diváci ocenili aj kvalitnú prácu spravodajského tímu TV Markíza, Televízne noviny boli od piatka až do nedele najsledovanejšou spravodajskou reláciou na Slovensku. Najlepšie sa darilo piatkovému vydaniu s ratingom 15,0 % a trhovým podielom 42,6 % v 12-54. Pozrelo si ho až 941-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

PR oddelenie TV Markíza

České médiá sú pod tlakom, uvádza Európska novinárska federácia

Česká média jsou pod tlakem veřejnosti a politiků, část mediálního trhu navíc stále nepřímo ovládá premiér Andrej Babiš, uvádí zpráva Evropské novinářské federace (EJF), na kterou upozornil zpravodajský server iRozhlas.

Kvôli škandalóznej stopke odvolali šéfa bulharského rádia

Odvolanie generálneho riaditeľa bulharského verejnoprávneho rozhlasu BNR Svetoslava Kostova dnes schválila bulharská Rada pre elektronické médiá (SEM).

Dano Dangl o novej Mall.tv: Vyrábame necenzurovaný obsah, nepozeráme sa na to, či sa niekto urazí (VIDEO)

Už mesiac na Slovensku vysiela nová internetová televízna platforma Mall.tv. Má veľké ambície, chce "dobyť slovenský trh".

Markíza kvôli násiliu nečakane vylúčila z Farmy jedného súťažiaceho (VIDEO)

Televízia Markíza dnes oznámila, že z reality šou Farma vylúčila jedného zo súťažiacich - Mateja Jurkoviča.

Marocký kráľ omilostil novinárku odsúdenú za interrupciu

Marocký kráľ včera omilostil novinárku Hadžáru Rajsúníovú, ktorá bola minulý mesiac odsúdená k ročnému väzenia za nemanželský sex a interrupciu spolu so svojím snúbencom, lekárom a dvoma jeho kolegami.

Kontroverznej piesni Elánu dali viaceré rádiá stopku, čo hovorí na kritiku skupina Elán? (VIDEO)

Najnovší počin skupiny Elán videoklip Bulvárne krysy vyvolal nielen medzi novinármi ale aj mnohými fanúšikmi skupiny pobúrenie a kritiku.

SWAN posilňuje postavenie v regiónoch, majetkovo vstupuje do dvojice telekomov

Telekomunikačný operátor SWAN posilňuje svoju pozíciu na slovenskom trhu. Akvizíciou lučeneckých spoločností SBD Lučenec – stredisko Satelit a Kabel Telekom napĺňa SWAN aj naďalej svoju víziu vyzývateľa trojice nadnárodných telekomov, ktoré pôsobia na našom trhu. Zákazníkom prinesie majetkový vstup nielen modernizáciu infraštruktúry, ale aj nové produkty a služby.

Do niektorých redakcií prišla 39-hodinová nahrávka Gorily, zverejnená je aj na webe

V utorok večer dostalo niekoľko redakcií mailom link, na ktorom je 39 hodinová nahrávka súboru v mp3 formáte s názvom Gorila.

Zákazníci DSL internetu v Orangei budú surfovať rýchlejšie a bez dátových obmedzení. Zrýchli aj optika. Všetko za nezmenenú cenu

Od 16. októbra 2019 Orange zvyšuje rýchlosti pevného DSL internetu a optického internetu Partner a ruší pri nich dátové obmedzenia. O ďalších 100 Mbit/s vzrastie aj maximálna rýchlosť pri najvyššom variante optického internetu Home Fiber. To všetko bez akejkoľvek zmeny v cenách.

Zoznam novinárov, ktorých lustrovali a sledovali, zostavil Kočner s Petrom Tóthom

„Lustrovanie 29 novinárov a ich 140 príbuzných vrátane zavraždeného Jána Kuciaka v policajných databázach nariadil aj zabezpečil Marian Kočner a sprostredkoval ho podnikateľ s väzbami na Smer Norbert Bödör. Vypovedal o tom bývalý šéf kontrarozviedky SIS a Kočnerov priateľ a spolupracovník Peter Tóth v prípade vyšetrovania lustrácií aj v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.“