Televízne noviny a Búrlivé víno prekonali ďalšie rekordy!

28.02.2013 15:18 | Tlačové správy | Markíza

Vo vysielaní televízie Markíza v stredu uspela aj večerná romantická komédia Láska z nebies. Markíza group bola trhovým lídrom s výrazným odstupom pred konkurenciou.

Televízia Markíza má za sebou mimoriadne úspešný deň. Televízne noviny a Búrlivé víno prekonali v stredu 27. februára 2013 ďalšie rekordy, jednotkou na trhu bol aj večerný film Láska z nebies.

Hlavná spravodajská relácia sa v stredu stala najsledovanejším programom dňa v oboch hlavných cieľových skupinách. V strategickej kategórii 12-54 dosiahli Televízne noviny rating 16,0 % a najvyšší tohtoročný trhový podiel 45,8 %. Prehľad najdôležitejších udalostí dňa si nenechalo ujsť 954-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Kvalitnú prácu redaktorov TV Markíza tradične ocenili vysokoškolsky vzdelaní diváci 12-54, ktorí Televíznym novinám zabezpečili rekordný tohtoročný podiel 60,4 %.

Markíze patrilo prvenstvo v rámci sledovanosti aj v kategórii nespravodajských programov. Podvečerný rodinný seriál Búrlivé víno zaznamenal v 12-54 rating 12,6 % a doposiaľ najvyšší trhový podiel 42,8 %. K obrazovkám prilákal celkovo 717-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Vinárska sága klasicky oslovila najmä mladé ženy 12-24 (shr 58,1 %), rekordné výkony však zaznamenala v kategóriách vysokoškolsky vzdelaných divákov 12-54 (shr 48,7 %), divákov v mestách 12-54 (shr 47,4 %), ale tiež medzi mužmi 35-44 (shr 43,4 %).

Večer strávilo najviac divákov v spoločnosti romantickej komédie Láska z nebies, ktorá porazila konkurenčnú seriálovú ponuku. V 12-54 dosiahla rating 10,2 % a podiel 29,3 %, pričom išlo o tretí najsledovanejší stredajší film od začiatku roka.

Príbeh o nesmrteľnosti pravej lásky s Reese Witherspoon v hlavnej úlohe pripútal k obrazovkám najmä mladé ženy 12-34 s trhovým podielom 35,7 %.

Markíza group bola v stredu v cieľovej skupine 12-54 trhovým lídrom celodenne (shr 35,4 %) aj v prime-time (shr 38,3 %) s výrazným odstupom pred konkurenciou.

PR oddelenie TV Markíza

České médiá sú pod tlakom, uvádza Európska novinárska federácia

Česká média jsou pod tlakem veřejnosti a politiků, část mediálního trhu navíc stále nepřímo ovládá premiér Andrej Babiš, uvádí zpráva Evropské novinářské federace (EJF), na kterou upozornil zpravodajský server iRozhlas.

Kvôli škandalóznej stopke odvolali šéfa bulharského rádia

Odvolanie generálneho riaditeľa bulharského verejnoprávneho rozhlasu BNR Svetoslava Kostova dnes schválila bulharská Rada pre elektronické médiá (SEM).

Dano Dangl o novej Mall.tv: Vyrábame necenzurovaný obsah, nepozeráme sa na to, či sa niekto urazí (VIDEO)

Už mesiac na Slovensku vysiela nová internetová televízna platforma Mall.tv. Má veľké ambície, chce "dobyť slovenský trh".

Markíza kvôli násiliu nečakane vylúčila z Farmy jedného súťažiaceho (VIDEO)

Televízia Markíza dnes oznámila, že z reality šou Farma vylúčila jedného zo súťažiacich - Mateja Jurkoviča.

Marocký kráľ omilostil novinárku odsúdenú za interrupciu

Marocký kráľ včera omilostil novinárku Hadžáru Rajsúníovú, ktorá bola minulý mesiac odsúdená k ročnému väzenia za nemanželský sex a interrupciu spolu so svojím snúbencom, lekárom a dvoma jeho kolegami.

Kontroverznej piesni Elánu dali viaceré rádiá stopku, čo hovorí na kritiku skupina Elán? (VIDEO)

Najnovší počin skupiny Elán videoklip Bulvárne krysy vyvolal nielen medzi novinármi ale aj mnohými fanúšikmi skupiny pobúrenie a kritiku.

SWAN posilňuje postavenie v regiónoch, majetkovo vstupuje do dvojice telekomov

Telekomunikačný operátor SWAN posilňuje svoju pozíciu na slovenskom trhu. Akvizíciou lučeneckých spoločností SBD Lučenec – stredisko Satelit a Kabel Telekom napĺňa SWAN aj naďalej svoju víziu vyzývateľa trojice nadnárodných telekomov, ktoré pôsobia na našom trhu. Zákazníkom prinesie majetkový vstup nielen modernizáciu infraštruktúry, ale aj nové produkty a služby.

Do niektorých redakcií prišla 39-hodinová nahrávka Gorily, zverejnená je aj na webe

V utorok večer dostalo niekoľko redakcií mailom link, na ktorom je 39 hodinová nahrávka súboru v mp3 formáte s názvom Gorila.

Zákazníci DSL internetu v Orangei budú surfovať rýchlejšie a bez dátových obmedzení. Zrýchli aj optika. Všetko za nezmenenú cenu

Od 16. októbra 2019 Orange zvyšuje rýchlosti pevného DSL internetu a optického internetu Partner a ruší pri nich dátové obmedzenia. O ďalších 100 Mbit/s vzrastie aj maximálna rýchlosť pri najvyššom variante optického internetu Home Fiber. To všetko bez akejkoľvek zmeny v cenách.

Zoznam novinárov, ktorých lustrovali a sledovali, zostavil Kočner s Petrom Tóthom

„Lustrovanie 29 novinárov a ich 140 príbuzných vrátane zavraždeného Jána Kuciaka v policajných databázach nariadil aj zabezpečil Marian Kočner a sprostredkoval ho podnikateľ s väzbami na Smer Norbert Bödör. Vypovedal o tom bývalý šéf kontrarozviedky SIS a Kočnerov priateľ a spolupracovník Peter Tóth v prípade vyšetrovania lustrácií aj v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.“