Televízne noviny a Búrlivé víno prekonali ďalšie rekordy!

28.02.2013 15:18 | Tlačové správy | Markíza

Vo vysielaní televízie Markíza v stredu uspela aj večerná romantická komédia Láska z nebies. Markíza group bola trhovým lídrom s výrazným odstupom pred konkurenciou.

Televízia Markíza má za sebou mimoriadne úspešný deň. Televízne noviny a Búrlivé víno prekonali v stredu 27. februára 2013 ďalšie rekordy, jednotkou na trhu bol aj večerný film Láska z nebies.

Hlavná spravodajská relácia sa v stredu stala najsledovanejším programom dňa v oboch hlavných cieľových skupinách. V strategickej kategórii 12-54 dosiahli Televízne noviny rating 16,0 % a najvyšší tohtoročný trhový podiel 45,8 %. Prehľad najdôležitejších udalostí dňa si nenechalo ujsť 954-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Kvalitnú prácu redaktorov TV Markíza tradične ocenili vysokoškolsky vzdelaní diváci 12-54, ktorí Televíznym novinám zabezpečili rekordný tohtoročný podiel 60,4 %.

Markíze patrilo prvenstvo v rámci sledovanosti aj v kategórii nespravodajských programov. Podvečerný rodinný seriál Búrlivé víno zaznamenal v 12-54 rating 12,6 % a doposiaľ najvyšší trhový podiel 42,8 %. K obrazovkám prilákal celkovo 717-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Vinárska sága klasicky oslovila najmä mladé ženy 12-24 (shr 58,1 %), rekordné výkony však zaznamenala v kategóriách vysokoškolsky vzdelaných divákov 12-54 (shr 48,7 %), divákov v mestách 12-54 (shr 47,4 %), ale tiež medzi mužmi 35-44 (shr 43,4 %).

Večer strávilo najviac divákov v spoločnosti romantickej komédie Láska z nebies, ktorá porazila konkurenčnú seriálovú ponuku. V 12-54 dosiahla rating 10,2 % a podiel 29,3 %, pričom išlo o tretí najsledovanejší stredajší film od začiatku roka.

Príbeh o nesmrteľnosti pravej lásky s Reese Witherspoon v hlavnej úlohe pripútal k obrazovkám najmä mladé ženy 12-34 s trhovým podielom 35,7 %.

Markíza group bola v stredu v cieľovej skupine 12-54 trhovým lídrom celodenne (shr 35,4 %) aj v prime-time (shr 38,3 %) s výrazným odstupom pred konkurenciou.

PR oddelenie TV Markíza

Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

1. Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

Záverečná ôsma séria dramatického fantasy seriálu Hra o tróny získala 32 nominácií na televízne ceny Emmy, čo prekonalo doterajší rekord 27 nominácií, ktoré v roku 1994 mal kriminálny seriál Polícia New York.

Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

2. Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

Na Malte sa pre vraždu novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej postavia pred súd traja muži.

3. V Moskve prepustili štyroch policajtov kvôli zadržaniu investigatívneho novinára

Štyria policajti z Moskvy boli prepustení v súvislosti s júnovým zadržaním investigatívneho novinára Ivana Golunova.

Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

4. Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

Novým tajným agentom s označením 007 bude po Danielovi Craigovi prvýkrát v dejinách bondoviek žena a černoška, ​​britská herečka Lashana Lynchová. Tvrdí to britský bulvárny denník Daily Mail, ktorý sa odvoláva na zdroj z filmového priemyslu.

Kampaň s mŕtvym vtákom upozorňuje na masaker v Stredomorí (FOTO)

5. Kampaň s mŕtvym vtákom upozorňuje na masaker v Stredomorí (FOTO)

Nielen na Slovensku ale aj v ČR sa v týchto dňoch objavila nezvyčajná bilbordová kampaň, ktorá ukazuje fotky mŕtvych vtákov.

6. Výzva politikom a političkám: Nezneužívajte tému LGBT v predvolebných kampaniach

Festival Dúhový PRIDE vyvrcholí 20. júla 2019 sprievodom na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. V tejto súvislosti organizátori festivalu vyzývajú slovenských politikov a političky, aby prestali zneužívať tému práv LGBT ľudí v predvolebných kampaniach, hľadali riešenia problémov, ktoré ľudí naozaj trápia a prijali konečne legislatívu pre páry rovnakého pohlavia a ich rodiny.

7. Falošný profil láka od dievčat nahé fotky, film ukazuje ako predátor loví deti na sociálnej sieti (VIDEO)

Ako získať kompromitujúci materiál od neplnoletých osôb, je jednou z tém filmu s názvom Kto je ďalší?, ktorý ide do kín. Film je nakrútený podľa skutočných príbehov zo Slovenska, Kanady a Ruska. Ako námet slúžila aj reálna instagramová stránka, ktorá dodnes funguje.

Ukrajinská televízia 112 bola terčom útoku z granátometu

8. Ukrajinská televízia 112 bola terčom útoku z granátometu

Neznámy útočník v sobotu na sídlo ukrajinskej spravodajskej televízie 112 vypálil strelu z granátometu, nikto zranený nebol, budova ale bola poškodená. Prípad úrady vyšetrujú ako teroristický akt, napísala agentúra AP.

České vydavateľstvo Penty minulý rok prehĺbilo stratu na 83,6 miliónov Kč

9. České vydavateľstvo Penty minulý rok prehĺbilo stratu na 83,6 miliónov Kč

Vydavatelství Vltava Labe Media loni prohloubilo ztrátu z 18 milionů na 83,6 milionu korun. Tržby vydavatele novin Deník klesly zhruba o desetinu na 1,46 miliardy korun. Vyplývá to účetní závěrky společnosti.

DIGI prináša rozprávkové leto a skvelé zľavy

10. DIGI prináša rozprávkové leto a skvelé zľavy

Spoločnosť DIGI SLOVAKIA si na letné obdobie pripravila zaujímavú ponuku. Výhodné zľavy na prvých 6 mesiacov pre nových zákazníkov, TV + Internet pod jednou strechou, ako aj rozprávková ponuka detských programov pre všetkých.