Markíza zabodovala s klasickým aj mimoriadnym spravodajstvom!

01.03.2013 15:38 | Tlačové správy | Markíza

Televízne noviny sa vo štvrtok stali najsledovanejším programom dňa, nadpriemerne sa darilo aj Mimoriadnym Televíznym novinám venovaným odstúpeniu pápeža Benedikta XVI.

Televízne noviny si aj vo štvrtok 28. februára 2013 udržali pozíciu najsledovanejšieho programu dňa a zároveň tiež najúspešnejšieho spravodajstva na trhu v oboch hlavných cieľových skupinách.

Štvrtkové vydanie hlavnej spravodajskej relácie televízie Markíza dosiahlo v strategickej cieľovej skupine 12-54 rating 14,8 % a trhový podiel 43,1 %. Pozrelo si ho celkovo 901-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Televízne noviny tradične zabodovali medzi vysokoškolsky vzdelanými divákmi, ktorí Markíze zabezpečili trhový podiel 56,4 %.

Jednotkou na trhu boli aj nasledujúce 20-minútové Mimoriadne Televízne noviny, v ktorých diváci spoločne s celým svetom naživo sledovali mimoriadnu historickú udalosť - odstúpenie pápeža Benedikta XVI. Reláciu moderovali Zlatica Puškárová a Patrik Švajda, priamo z Vatikánu prinášal najaktuálnejšie informácie v živých vstupoch redaktor Rado Igaz.

Mimoriadne Televízne noviny zaznamenali v cieľovej skupine 12-54 rating 11,4 % a trhový podiel 31,6 %. Pri obrazovkách zotrvalo 705-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Relácii sa obzvlášť darilo v kategórii vysokoškolsky vzdelaných divákov s trhovým podielom 41,4 %.

Tradične výborné výsledky dosiahol podvečerný rodinný seriál Búrlivé víno s ratingom 12,5 % a trhovým podielom 41,7 % v 12-54. K obrazovkám prilákal 709-tisíc divákov z cieľovej skupiny 12+, v rámci ktorej v rebríčku najsledovanejších programov dňa predstihol aj konkurenčný denný seriál vysielaný v prime-time.

Lepší výsledok než konkurencia dosiahla Markíza aj s večerným dramatickým seriálom Horúca krv, ktorý oslovil najmä mladé ženy 12-34 s podielom 32,4 %.

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

1. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

2. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

3. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

4. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

6. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.

Zomrel spisovateľ a bývalý šéfredaktor Dotykov a rádia Devín

7. Zomrel spisovateľ a bývalý šéfredaktor Dotykov a rádia Devín

V stredu vo veku 58 rokov zomrel spisovateľ, básnik, textár, publicista a dlhoročný rozhlasový spolupracovník Maroš M. Bančej.

Pri požiari v štúdiu animovaných filmov zahynulo najmenej 33 ľudí (VIDEO)

8. Pri požiari v štúdiu animovaných filmov zahynulo najmenej 33 ľudí (VIDEO)

Najmenej 33 ľudí zahynulo pri požiari v známom japonskom štúdiu animovaného filmu Kyoto Animation Studio v japonskom Kjóte.

Nela Pocisková a Filip Tuma v kampani Orange hovoria o svojom súkromí (VIDEO)

9. Nela Pocisková a Filip Tuma v kampani Orange hovoria o svojom súkromí (VIDEO)

Spoločnosť Orange štartuje novú PR kampaň s názvom Rodinné LOVEstories.

Známy prejav Jakeša má už 30 rokov, pozrite si necenzurovaný záznam (VIDEO)

10. Známy prejav Jakeša má už 30 rokov, pozrite si necenzurovaný záznam (VIDEO)

Paní Zagorová je síce „milá holka“, ale už tri roky po sobe berie 600 tisíc... a čo potom „Jandovia a iní“? Od slávneho prejavu Miloša Jakeša, ktorý bol predzvesťou pádu komunismu, uplynulo presne 30 rokov.