Markíza zabodovala s klasickým aj mimoriadnym spravodajstvom!

01.03.2013 15:38 | Tlačové správy | Markíza

Televízne noviny sa vo štvrtok stali najsledovanejším programom dňa, nadpriemerne sa darilo aj Mimoriadnym Televíznym novinám venovaným odstúpeniu pápeža Benedikta XVI.

Televízne noviny si aj vo štvrtok 28. februára 2013 udržali pozíciu najsledovanejšieho programu dňa a zároveň tiež najúspešnejšieho spravodajstva na trhu v oboch hlavných cieľových skupinách.

Štvrtkové vydanie hlavnej spravodajskej relácie televízie Markíza dosiahlo v strategickej cieľovej skupine 12-54 rating 14,8 % a trhový podiel 43,1 %. Pozrelo si ho celkovo 901-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Televízne noviny tradične zabodovali medzi vysokoškolsky vzdelanými divákmi, ktorí Markíze zabezpečili trhový podiel 56,4 %.

Jednotkou na trhu boli aj nasledujúce 20-minútové Mimoriadne Televízne noviny, v ktorých diváci spoločne s celým svetom naživo sledovali mimoriadnu historickú udalosť - odstúpenie pápeža Benedikta XVI. Reláciu moderovali Zlatica Puškárová a Patrik Švajda, priamo z Vatikánu prinášal najaktuálnejšie informácie v živých vstupoch redaktor Rado Igaz.

Mimoriadne Televízne noviny zaznamenali v cieľovej skupine 12-54 rating 11,4 % a trhový podiel 31,6 %. Pri obrazovkách zotrvalo 705-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Relácii sa obzvlášť darilo v kategórii vysokoškolsky vzdelaných divákov s trhovým podielom 41,4 %.

Tradične výborné výsledky dosiahol podvečerný rodinný seriál Búrlivé víno s ratingom 12,5 % a trhovým podielom 41,7 % v 12-54. K obrazovkám prilákal 709-tisíc divákov z cieľovej skupiny 12+, v rámci ktorej v rebríčku najsledovanejších programov dňa predstihol aj konkurenčný denný seriál vysielaný v prime-time.

Lepší výsledok než konkurencia dosiahla Markíza aj s večerným dramatickým seriálom Horúca krv, ktorý oslovil najmä mladé ženy 12-34 s podielom 32,4 %.

Analytici zmapovali internetové operácie ruskej vojenskej rozviedky

Ruská vojenská rozviedka známa pod skratkou GRU aktualizovala metódy zavedené v dobe studenej vojny a snaží sa ovplyvňovať verejnú mienku vo svete pomocou virtuálnych novinárov a fiktívnych mediálnych organizácií či výskumných ústavov. Jej internetové operácie sa zároveň líšia od postupov propagandistickej Agentúry pre výskum internetu (AII).

Nové O2 SMART Paušály majú už aj viaceré osobnosti. Vyskladali si ich po svojom (VIDEO)

O2 predstavilo 4. novembra nové revolučné O2 Paušály. Do nich pridalo okrem veľkých objemov dát aj vybrané služby prémiového obsahu ako je HBO GO, O2 TV, hudobnú streamovaciu službu Tidal s najväčšou databázou hudobných singlov, či predplatné denníkov SME a Denníka N, a to v cene paušálu podľa výberu zákazníka. Okrem tradičnej marketingovej kampane O2 pracuje aj so samostatnou online kampaňou.

Kočnerova Threema: Kočnerovým človekom mal byť aj Ivan Čeredejev

Sieť novinárov, ktorú mal využívať Marian Kočner a jeho komando, sa rozrastá.

Polícia: Podozrenia z otravy novinárky, ktorá náhle zomrela, sa nepotvrdili

Obvinený z vraždy novinára Jána Kuciaka Zoltán Andruskó vyslovil na začiatku roka podozrenie, že redaktorka RTVS mohla byť otrávená vraždiacim komandom, ktoré stojí za vraždou Kuciaka.

Inkognito so Zuzanou Čaputovou malo historický rekord (VIDEO)

Špeciálny diel zábavnej relácie televízie JOJ Inkognito, ktorý odvysielala televízia v pondelok večer, dosiahol podľa JOJ hneď dva rekordy.

Operátor upozorňuje na podvodné telefonáty, útočia na city

Mobilný operátor 4ka zachytil včera vôbec najmasívnejší pokus o podvodné volania zo zahraničia.

Slovenské školstvo má množstvo problémov, učiteľom to ale nie je jedno

Prvý ročník projektu Na každej škole záleží ukázal, že školy majú záujem rozvíjať tak schopnosti učiteľov, ako aj svojich žiakov. A to aj napriek podfinancovaniu, či ďalším problémom, ktorým naše školstvo čelí. Komenského inštitút spolu s Poštovou bankou sa preto rozhodli nadviazať na úspech pilotného ročníka a rozbehnúť jeho pokračovanie v Nitrianskom kraji. Následne bude prebiehať aj v ďalších župách.

Zuzana Čaputová bude hosťom špeciálnej relácie Václava Moravca (VIDEO)

Prezidentka Zuzana Čaputová bude hosťom relácie ČT24 Fokus Václava Moravca.

Divadelné Dosky vyhrala inscenácia, ktorá ukazuje, čo môžu spôsobiť konšpiračné teórie (VIDEO)

"Ak chcem nejakým spôsobom podať odhalenie komplotu, nemusím záujemcovi dodať nič originálne, naopak, treba mu ponúknuť len a najmä to, o čom sa už dávno dozvedel, alebo by sa mohol oveľa ľahšie dozvedieť inými cestami. Ľudia veria iba tomu, čo už vedia, a práve v tom spočíva krása Univerzálneho Formy Sprisahania.“

Kofola má zmeny vo vedení marketingu

Skupina Kofola v lete rozšírila svoje portfólio akvizíciou spoločnosti Espresso, ktorú spojila so spoločnosťou LEROS a vytvorila tak nový pilier skupiny. V tejto súvislosti posilňuje tímy.