Stanovisko o.z. Deťom s rakovinou k tvrdeniam tzv. Tabule hanby

Milí rodičia, priatelia, podporovatelia,

 

 

dnes nás naši známi upozornili, že na facebookovej stránke Tabuľa hanby našli status plný zloby, ktorý našu organizáciu osočuje. Je od človeka, ktorý sa ani nepodpísal svojím menom.
Veľmi nás to mrzí, pretože sú tam uvedené nepravdy.
My sami sme rodičia detí, ktoré sa liečili na onkológii a nemáme žiadny iný záujem, len pomáhať. Mnohí nás a našu prácu poznáte. O to viac nás trápi, že nám chce niekto uškodiť. Pripájame stanovisko, ktoré sme zverejnili aj pod tým statusom.

Ďakujeme vám za podporu!
Aj za zdieľanie.

Stanovisko Deťom s rakovinou n.o.:

Naša organizácia je rodičovská, založili a vedú ju rodičia detí, ktoré sa na detskej onkológii liečili.
Od svojho vzniku hovoríme, že predovšetkým pomáhame rodinám s onkologicky chorým dieťaťom priamo na detskej onkológii zlepšovaním prostredia kliniky. Deklarujeme od začiatku, že finančné prispievanie rodinám nie je našou hlavnou náplňou, keďže také organizácie už existujú. Zabezpečujeme každodenné potreby pre hospitalizované rodiny, ktoré predtým vôbec nemali alebo
sa na ne skladali.

Deťom s rakovinou n.o. zabezpečilo pre rodiny na klinike nové elektrospotrebiče - práčku, sušičku, chladničku, mikrovlnky, varné konvice, nové stoličky a týždenne dopĺňame zásoby dvoch rodičovských kuchyniek pracími a čistiacimi prostriedkami, riadom, príborom a inými vecami, o ktoré rodičia žiadajú. Každá nová rodina dostane tzv. štartovací balíček, ktorý je plný vecí potrebných pre každú rodinu, ktorá sa na onkológii ocitne. Zabezpečujeme tiež kreatívne potreby a hračky pre deti v liečbe.

Nie je pravdou, ako uvádza niekto nepodpísaný svojím menom na facebookovej stránke Tabuľa hanby, že neriešime aj priamu pomoc rodinám. Zabezpečili sme parochne, uhradili pohreb zosnulého pacienta, zariadili finančný príspevok a v tom budeme pokračovať. Personál kliniky pozná sociálne pomery rodín na klinike a teda individuálne sa posudzuje, kto je v zložitej sociálnej situácii a pomoc reálne potrebuje. Na základe toho sme už niekoľkým rodinám pomohli.

Naša organizácia v súčasnosti pripravuje veľký projekt novej tzv. Dennej kliniky pre pacientov v liečbe. Vďaka nej budú môcť deti viac času tráviť spolu s rodinou doma namiesto nemocničnej izby. A to sú veľké zmeny k lepšiemu. V budúcnosti chceme rekonštruovať oddelenie malých detí. Naším cieľom je vybudovať špičkovú kliniku s bezpečným prostredím pre deti v náročnej liečbe, aby mali vyššiu šancu na uzdravenie.

Okrem hmotnej a inej pomoci sa ako rodičia, ktorých deti sa na klinike liečili, snažíme aj o tú ľudskú. Sme osobne prítomní na klinike detskej onkológie niekoľkokrát v týždni a s rodičmi mávame pravidelné stretnutia, na ktorých oni otvorene hovoria, čo by chceli zlepšiť alebo zmeniť.

Ešte k tvrdeniu, že nie všetky deti dostali darčeky. Za deťmi na klinike prišli traja Mikulášovia s balíčkami a darčeky dostávali aj prostredníctvom našej organizácie.
Chceme sa ešte poďakovať Nadácii televízie Markíza. Vďaka nej sa už podarilo niekoľko vecí na klinike zlepšiť. A tiež vďaka nadácii a mnohým dobrým ľuďom budeme môcť dokončiť už spomínanú Dennú kliniku.

Preto sa musíme ohradiť voči tomuto facebookovému príspevku. Veľmi nás mrzí, ak niekto ohovára našu organizáciu bez toho, aby poznal detaily našej celej činnosti.

https://www.facebook.com/detomsrakovinou/posts/969739823170064