Otvorený list premiéra R. Fica šéfredaktorovi týždenníka PLUS 7 dní

09.04.2015 16:29 | Tlačové správy | Robert Fico

Pán šéfredaktor,

nevyberanými a vymyslenými útokmi na členov mojej rodiny ste v plnej miere potvrdili, že patríte medzi najvulgárnejší bulvár neštítiaci sa žiadnych praktík.

Je všeobecne známe, že moju manželku a syna nevťahujem do politických aktivít. Naopak, prísne strážim ich súkromie, aby boli chránení pred žurnalistikou Vášho typu. Žiadam Vás preto, aby ste okamžite ukončili publikovanie vymyslených a klamlivých príbehov týkajúcich sa členov mojej rodiny.

Len pred dvoma týždňami ste na titulnej strane obvinili moju manželku, že sa nechala niekoľko metrov odviezť vládnou limuzínou. Na tomto Vašom tvrdení nie je ani jedno jediné slovo pravdivé. Napriek moje žiadosti ste neuverejnili ani opravu, ani ospravedlnenie, hoci preverenie faktov by si vyžiadalo minimálne úsilie.

V najnovšom vydaní Vášho bulvárneho týždenníka ste na titulnej strane obvinili môjho syna, že získal "lukratívny flek". Pri overovaní faktov ste nekontaktovali ani môjho syna, ani mňa. Dozvedeli by ste sa, že syn je v renomovanej audítorskej firme na stáži (trainee programme) od februára do konca júna 2015. Nejde o žiadny stály pracovný pomer, ale snahu získať v priebehu niekoľkých mesiacov praktické skúsenosti z oblasti auditu. Musím pripomenúť, že zverejňovaním fotografií môjho syna vytvárate pre neho bezpečnostné riziká, nehovoriac o tom, že zverejnením fotografií z jeho súkromného života bez jeho súhlasu hrubo porušujete zákon. Váš bulvárny týždenník pravidelne poučuje o dodržiavaní zákonov, pričom sám nerešpektuje najelementárnejšie právne predpisy. Pán šéfredaktor,

domnievam sa, že svoje najnižšie bulvárne záujmy môže týždenník Plus 7 dní dostatočne uspokojiť výmyslami na moju adresu ako verejnej osoby. Žiaľ, Váš týždenník pred dvoma rokmi neprijal moju "podanú ruku" v podobe rozhodnutia nepokračovať v mimoriadne úspešných súdnych sporoch s Vaším týždenníkom. Toto moje rozhodnutie ste zjavne neprijali ako gesto záujmu o štandardnú spoluprácu v zmysle korektného aj kritického, avšak nie lživého informovania, ale naopak, vyhodnotili ste ho ako príležitosť útočiť ešte bezhlavejšie a bez akýchkoľvek zábran. Keďže nemám inú možnosť ako sa chrániť, opätovne využijem svoje legitímne právo na podanie žaloby na ochranu osobnosti, a to pri každom prípade porušenia mojich práv.

Robert Fico, predseda vlády SR

Trump nariadil čínskej ByteDance predať TikTok v USA

Americký prezident Donald Trump nariadil čínskej spoločnosti ByteDance, aby predala americká podiel svoje aplikácie TikTok do 90 dní. Oznámila to agentúra Reuters.

Apple a Google stiahli hru Fortnite z databázy

Technologickí giganti Apple a Google vo štvrtok odstránili úspešnú hru Fortnite zo svojich ponúk mobilných aplikácií kvôli aktualizácii, ktorá údajne porušuje ich pravidlá o platbách vnútri aplikácií. Herné štúdio Epic Games reagovalo podaním žalôb proti obom spoločnostiam, ktoré obviňuje z monopolistického správania. Informovala o tom agentúra Reuters.

Postoj chystá vlastnú televíziu, propaguje ju aj moderátor JOJ (VIDEO)

Konzervatívny web Postoj.sk sa rozširuje - v septembri chce spustiť vlastnú TV Postoj.

Spotreba narastá. Častejšie chodíme do reštaurácií aj do potravín. Dovolenkujeme doma

Letné mesiace patria vo všeobecnosti k tým obdobiam, kedy viac míňame. Takýto trend sa potvrdzuje aj tento rok, a to aj napriek pretrvávajúcej pandémii koronavírusu. Aj keď obavy zo straty príjmu mala v apríli polovica populácie, dnes sa situácia stabilizuje, čo môžeme sledovať na narastajúcej spotrebe a výdavkoch.

Formula 1 bude exkluzívne na SPORT1 A SPORT2

Spoločnosť AMC Networks International - Central and Northern Europe predĺžila svoj kontrakt na vysielanie Formuly 1 na Slovensku a v Českej republike o ďalšie tri sezóny.

RTVS pripravila špeciálne vysielanie k SNP (VIDEO)

76. výročie Slovenského národného povstania si RTVS v televíznom a rozhlasovom vysielaní bude pripomínať už od polovice augusta. RTVS zaradila do vysielania dokumenty, filmy, diskusie, ale aj priame prenosy z osláv v Banskej Bystrici.

Telekom spustil kampaň s päťnásobnou držiteľkou GRAMMY (VIDEO)

Telekom odštartoval v spolupráci s päťnásobnou držiteľkou GRAMMY Billie Eilish globálnu kampaň, v ktorej poukazuje na úspechy a potenciál mladých ľudí.

Česká vláda pripravuje zákon o službách ako je YouTube

Lepší ochranu dětí před nevhodným obsahem či obecně ochranu veřejnosti před projevy násilí a nenávisti i před nežádoucí reklamou má zajistit navrhovaný zákon o službách platforem pro sdílení videonahrávek. Zákon předkládaný ministerstvem kultury do českého právního řádu zavádí evropskou směrnici z roku 2018, členské státy se k ní mají připojit do 19. září. V pondělí se návrhem zákona, který mimo jiné zavádí i povinnost pevného podílu evropských děl v nabídce služeb videoték na vyžádání, bude zabývat vláda.

Bývalý redaktor Trendu o spôsoboch Penty: Drž hubu a krok, šúchaj nohami o zem a bude pokoj. Ak sa ozveš, dostaneš cez držku

„Žralokov z deväťdesiatych rokov si pamätám len zbežne. Nátlakové vyjednávania s hrubými krkmi poznám vlastne len z románov a filmov. Ale to, čo sa dialo v Rosume (sídlo vydavateľstva Trendu - pozn.red.) krátko po tom, ako som dostal výpoveď, mi deväťdesiatky v niečom pripomínalo.“

Zdravý olovrant je pre deti základom popoludnia

Deti na svoj správny vývin potrebujú rozmanitú a zdravú stravu, ktorá by mala byť rozdelená do viacerých porcií počas dňa. Hoci raňajky, obed či večera sú pre väčšinu rodín samozrejmosťou, to isté sa už nedá povedať o olovrante. Ide pritom o dôležitú súčasť jedálnička detí vo vývoji. Potvrdzuje to aj odborník na výživu MUDr. Boris Bajer, ktorý pre BILLA navrhol päť jednoduchých tipov na zdravý detský olovrant.