Otvorený list premiéra R. Fica šéfredaktorovi týždenníka PLUS 7 dní

09.04.2015 16:29 | Tlačové správy | Robert Fico

Pán šéfredaktor,

nevyberanými a vymyslenými útokmi na členov mojej rodiny ste v plnej miere potvrdili, že patríte medzi najvulgárnejší bulvár neštítiaci sa žiadnych praktík.

Je všeobecne známe, že moju manželku a syna nevťahujem do politických aktivít. Naopak, prísne strážim ich súkromie, aby boli chránení pred žurnalistikou Vášho typu. Žiadam Vás preto, aby ste okamžite ukončili publikovanie vymyslených a klamlivých príbehov týkajúcich sa členov mojej rodiny.

Len pred dvoma týždňami ste na titulnej strane obvinili moju manželku, že sa nechala niekoľko metrov odviezť vládnou limuzínou. Na tomto Vašom tvrdení nie je ani jedno jediné slovo pravdivé. Napriek moje žiadosti ste neuverejnili ani opravu, ani ospravedlnenie, hoci preverenie faktov by si vyžiadalo minimálne úsilie.

V najnovšom vydaní Vášho bulvárneho týždenníka ste na titulnej strane obvinili môjho syna, že získal "lukratívny flek". Pri overovaní faktov ste nekontaktovali ani môjho syna, ani mňa. Dozvedeli by ste sa, že syn je v renomovanej audítorskej firme na stáži (trainee programme) od februára do konca júna 2015. Nejde o žiadny stály pracovný pomer, ale snahu získať v priebehu niekoľkých mesiacov praktické skúsenosti z oblasti auditu. Musím pripomenúť, že zverejňovaním fotografií môjho syna vytvárate pre neho bezpečnostné riziká, nehovoriac o tom, že zverejnením fotografií z jeho súkromného života bez jeho súhlasu hrubo porušujete zákon. Váš bulvárny týždenník pravidelne poučuje o dodržiavaní zákonov, pričom sám nerešpektuje najelementárnejšie právne predpisy. Pán šéfredaktor,

domnievam sa, že svoje najnižšie bulvárne záujmy môže týždenník Plus 7 dní dostatočne uspokojiť výmyslami na moju adresu ako verejnej osoby. Žiaľ, Váš týždenník pred dvoma rokmi neprijal moju "podanú ruku" v podobe rozhodnutia nepokračovať v mimoriadne úspešných súdnych sporoch s Vaším týždenníkom. Toto moje rozhodnutie ste zjavne neprijali ako gesto záujmu o štandardnú spoluprácu v zmysle korektného aj kritického, avšak nie lživého informovania, ale naopak, vyhodnotili ste ho ako príležitosť útočiť ešte bezhlavejšie a bez akýchkoľvek zábran. Keďže nemám inú možnosť ako sa chrániť, opätovne využijem svoje legitímne právo na podanie žaloby na ochranu osobnosti, a to pri každom prípade porušenia mojich práv.

Robert Fico, predseda vlády SR

V poslednej tohtoročnej relácii Na telo sľubuje Markíza exkluzívnych hostí (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela posledné tohtoročné vydanie politickej diskusnej relácie Na telo v nedeľu 8. decembra.

Polícia obvinila Roberta Fica (VIDEO)

Vyšetrovateľ obvinil predsedu Smeru v súvislosti s videom, v ktorom Robert Fico obhajoval Milana Mazureka z Kotlebovej ĽSNS.

Prokurátor prikázal vyšetrovateľom NAKA zaoberať sa videom Roberta Fica (VIDEO)

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry prikázal vyšetrovateľovi NAKA znovu sa zaoberať videom Roberta Fica.

Konšpirátori, šarlatáni, trollovia, hoaxy...

Práve vyšla nová kniha Prečo ľudia veria nezmyslom, ktorá sa zaoberá silou dezinformácií, fakenews, konšpiračných teórií, hoaxov, je o trolloch, postfaktutálnej dobe, šarlatánoch.

ČRo spustil nejväčší český audioarchív mujRozhlas

Český rozhlas spustil největší český audio archiv. V rámci projektu mujRozhlas bezplatně nabídne živé vysílání všech stanic, výběr archivních pořadů i audioprodukci vyrobenou pro on-line prostředí. Hlavním cílem projektu je zvýšení poslechovosti audio obsahu Českého rozhlasu na internetu, oslovení nového publika a zavedení nových technologických inovací.

4 tipy, ako mať Vianoce udržateľné. Ekologicky aj finančne

Hovorí sa, že Vianoce sú sviatky pokoja, no pri pohľade na preplnené obchody, parkoviská a všadeprítomné davy ľudí v predvianočnom období sa opak stáva pravdou. Môžu byť pre nás obdobím stresu, zhonu či konzumu a ich skutočný význam sa vytráca. Máme preto pre vás 4 tipy, ako prežiť Vianoce pohodovo, ale najmä udržateľne. Či už z pohľadu nášho životného prostredia alebo peňaženky.

Čmeliak Hanna od Erste Group: Ak si začnete veriť, dokážete aj nemožné (VIDEO)

Skupina Erste Group, ktorej patrí Slovenská sporiteľňa, prichádza pred Vianocami do všetkých štátov, v ktorých pôsobí, s vianočnými mini filmom o čmeliakovi Hanna, ktorý túžil lietať.

Rada stopla zmenu Lengyelovho rádia na Rádio Mária

Rádio Rocková republika, Rádia Aktuál, Rádio Jazz a nakoniec Rádio Mária Slovensko. Toto bol plánovaný údel frekvencií po Rockovej republike, ktoré pred 4 rokmi získal Martin Lengyel.

NAKA obvinila Martina Daňa z daňového podvodu, hrozí mu 5 rokov

Vyšetrovateľ NAKA obvinil Martina Daňa zo spáchania daňového podvodu, informovala dnes polícia.

CNN Prima News začne vysielať do apríla

Skupina Prima spustí svůj chystaný zpravodajský kanál do dubna příštího roku. Zpravodaje na začátku prosince přestěhovala do nového studia ve zrekonstruované budově v Praze Na Vinici a zahájila několikaměsíční testovací fázi.